«Γραμμή» Μαξίμου για στήριξη Ρουσόπουλου, λέει το Βήμα. Ομως τό Μαξίμου δέν είναι ένα. Ποτέ δέν ήταν.

«Πάγο» στους υπουργούς και στους «γαλάζιους» βουλευτές που τροφοδοτούν την εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία με τις συνεχείς επικριτικές αναφορές προς τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θ. Ρουσόπουλο επιχειρεί να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου. Το μήνυμα της στήριξης προς τον κ. Ρουσόπουλο έστειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κυριαρχεί η άποψη «αρκετά πια με την εσωστρέφεια, τα καρφιά και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα», καθώς, όπως επιμένουν, «ζημιωμένη είναι η παράταξη»...
Σ.Σ. Είναι να απορεί μερικές φορές κανείς. Ωραία ξηλώσανε πολιτικά τον Ρουσόπουλο. Ο μέσος Νεοδημοκράτης όμως δεν καταλαβαίνει γιατί ο Ρουσόπουλος πρέπει να να συντριβεί καί προσωπικά. Είναι αυτό πολιτική? Τώρα το κατάλαβαν ότι ζημιώνουν την παράταξη? Επίσης προσπαθούν να συντρίψουν και όποιον έλεγε καλημέρα στον Ρουσόπουλο. Αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ το κάνουν. Τότε να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ. Τί καθόμαστε?

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Πάγο» στους υπουργούς και στους «γαλάζιους» βουλευτές που τροφοδοτούν την εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία με τις συνεχείς επικριτικές αναφορές προς τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θ. Ρουσόπουλο επιχειρεί να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου. Το μήνυμα της στήριξης προς τον κ. Ρουσόπουλο έστειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κυριαρχεί η άποψη «αρκετά πια με την εσωστρέφεια, τα καρφιά και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα», καθώς, όπως επιμένουν, «ζημιωμένη είναι η παράταξη». Παρά την επιχείρηση να χαμηλώσουν οι τόνοι, τα πυρά κατά του κ. Ρουσόπουλου συνεχίζονται, με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνη να είναι κατά τη χθεσινή ημέρα ο κεντρικός πρωταγωνιστής με τα αιχμηρά του σχόλια.

«Η επιχειρηματολογία του εμένα με έπεισε. Ηταν πειστικός» τόνισε ο κ. Χατζηγάκης για τις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο κ. Ρουσόπουλος και συμπλήρωσε με έμφαση: «Η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός δεν είναι πια πολιτική.Πολιτική είναι το ουσιαστικό». Ωστόσο ο κ. Κακλαμάνης είχε διαφορετική άποψη και την ίδια στιγμή από τη συχνότητα του Ρ/Σ «Real FΜ» θέλησε να αποδομήσει τον πρώην υπουργό Επικρατείας, λέγοντας για τις συνεντεύξεις του: «Δεν άκουσα κάτι καινούργιο από τον Ρουσόπουλο.Εχω ιδεολογικές διαφορές μαζί του. Είχα τοποθετηθεί επίσημα.Κυρίως για το αν χειρίστηκε καλά το θέμα πριν και μετά τη ΔΕΘ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε λανθασμένη την τακτική του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής κ. Χρ.Μαρκογιαννάκη να κάνει δηλώσεις που αθωώνουν τον κ. Ρουσόπουλο προτού ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής και άφησε για μία ακόμη φορά υπονοούμενα, συντασσόμενος ουσιαστικά με όσους επιθυμούν να πλήξουν τον κ. Ρουσόπουλο. «Το Βατοπαίδι δεν έγινε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.Δεν ξέρω αν υπάρχει κεντρικός συντονισμός ενός ή δύο προσώπων, αλλά πάντως δεν έγινε με επιφοίτηση» σημείωσε.

«Ναι,την είδα (σ.σ: τη συνέντευξη Ρουσόπουλου), αλλά μη μου ζητείτε αξιολόγηση» είπε στον Ρ/Σ του «Αλφα 98,9» ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος παρέπεμψε στις εργασίες της επιτροπής και κράτησε αποστάσεις με τον τρόπο του, επισημαίνοντας: «Τον δικό μου ύπνο τον καθορίζει από τον καιρό που γεννήθηκα ως σήμερα, χάρη στις αξίες που πήρα από το σπίτι μου,μόνο η συνείδησή μου». Παράλληλα, στο Μega ο κ. Αβραμόπουλος άφησε αιχμές για «σκιές» στις ανταλλαγές των ακινήτων με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Επικριτικός ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρ.Μητσοτάκης , επισημαίνοντας στον «Αθήνα 9,84» ότι «μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήνουμε τον χρόνο να δουλέψει και όταν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα να μη σπεύδουμε να δίνουμε εξηγήσεις». Ηκεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι υποστηρικτική για τον κ. Ρουσόπουλο και δεν υπάρχει καμία διάθεση για «άδειασμα», όπως αποδείχθηκε από τη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευ.Αντώναρου να στηρίξει τον πρώην υπουργό, όχι μόνο λέγοντας ότι είδε τις συνεντεύξεις, τις οποίες έχουν «δαιμονοποιήσει» ορισμένοι υπουργοί, αλλά και επιμένοντας πως δεν έχει διαπιστώσει αποστασιοποίηση κορυφαίων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός μελετά εισηγήσεις κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου μετά τις εργασίες της έκτακτης συνόδου της ΕΕ να βρει αφορμή και να στείλει ένα μήνυμα στήριξης προς τον κ. Ρουσόπουλο.

Ε-mail από τον Τύρναβο!
Η πολυσυζητημένη μητέρα του «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή του θεσσαλικού κάμπου κ. Αθ. Νασίκα βρέθηκε χθες και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Το όνομα της 80χρονης κυρίας Τόνας Νασίκα είχε χρησιμοποιήσει ο γιος της σε μια κομματική σύναξη της ΝΟΔΕ Λάρισας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου, για να επικρίνει τα ακίνητα του κ. Ρουσόπουλου. Χθες η κυρία Νασίκα έστειλε e-mail(!) - προφανώς με τη βοήθεια του γιου της- σε γνωστό δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha και το κοινοποίησε και στο γραφείο του κ. Ρουσόπουλου, ζητώντας να σταματήσει η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά της. «Σεβαστείτε την ηλικία μου... Και αν εξέφρασα μια αυθόρμητη κρίση για τον κ. Ρουσόπουλο, ήταν γιατί επηρεάστηκα απ΄ όσα τού καταλόγιζαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.Τώρα αισθάνομαι στενοχωρημένη και έκπληκτη, γιατί ίσως, και άθελά μου,να προξένησα κακό σε εκείνον». http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081107&nid=10282520&sn=&spid=
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκλογές με λίστα να κάνει ο Καραμανλής για να διώξει από τη Ν.Δ. όσους είτε σκόπιμα είτε από προσωπική ανωριμότητα κάνουν κακό στην παράταξη.
Τα εσωκομματικά είναι θέμα του Γραμματέα και η κυβέρνηση είναι θέμα του Πρωθυπουργού.
Όποιος βουλευτής εκφέρει γνώμη στα ΜΜΕ είτε για τα εσωκομματικά είτε για την κυβέρνηση στα κανάλια και τις εφημερίδες πρέπει να παίρνει αμέσως την άγουσα, για τον απλό λόγο ότι κάνει υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητάς του.
Η λίστα είναι η μόνη λύση, να έλθουν νέοι άνθρωποι στην παράταξη.