Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέκος Αλαβάνος βρήκαν τη λύση γιά τήν κρίση. Νά μοιράσουμε λεφτά στόν κόσμο...

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στό Βήμα.
Ευτυχώς βρέθηκε η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και ακόμη καλύτερα, βρέθηκε στην Ελλάδα. Οπου άπαντες, από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Γιάννη Μανώλη και από τον Γιάννη Ιωαννίδη στον Αλέκο Αλαβάνο, συμφώνησαν ότι η λύση είναι μία: να μοιράσουμε λεφτά! Οσο περισσότερα μπορούμε και με κάθε τρόπο. Η ιδέα δεν είναι κακή. Κυρίως όμως είναι χρήσιμη για όσους τη διατυπώνουν. Κανείς ποτέ δεν κατηγορήθηκε στην πολιτική επειδή έκανε τον χουβαρντά- κατά προτίμηση με την τσέπη των άλλων...
Διότι η ιδέα να μοιράσουμε λεφτά είναι εξαιρετική. Υπό μία προϋπόθεση: να βρούμε τα λεφτά που θα μοιράσουμε.......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ευτυχώς βρέθηκε η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και ακόμη καλύτερα, βρέθηκε στην Ελλάδα. Οπου άπαντες, από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Γιάννη Μανώλη και από τον Γιάννη Ιωαννίδη στον Αλέκο Αλαβάνο, συμφώνησαν ότι η λύση είναι μία: να μοιράσουμε λεφτά! Οσο περισσότερα μπορούμε και με κάθε τρόπο. Η ιδέα δεν είναι κακή. Κυρίως όμως είναι χρήσιμη για όσους τη διατυπώνουν. Κανείς ποτέ δεν κατηγορήθηκε στην πολιτική επειδή έκανε τον χουβαρντά- κατά προτίμηση με την τσέπη των άλλων...

Διότι η ιδέα να μοιράσουμε λεφτά είναι εξαιρετική. Υπό μία προϋπόθεση: να βρούμε τα λεφτά που θα μοιράσουμε.

Στη ζωή, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις λεφτά και όλοι λίγο-πολύ είναι γνωστοί.

Μπορούμε, ας πούμε, να δανειστούμε. Μα οι ίδιοι που λένε να μοιράσουμε λεφτά φωνάζουν (και δικαίως...) ότι το δημόσιο χρέος έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη και αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας.

[Ο Γκόρντον Μπράουν τον οποίο υποδύονται ορισμένοι στο ΠαΣοΚ θα ρίξει 20 δισ. στερλίνες την επόμενη διετία για να τονώσει τη βρετανική οικονομία, αλλά το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου απέχει πολύ από το δικό μας και η δανειοληπτική ικανότητα του Λονδίνου δεν έχει καμία σύγκριση με αυτήν της Αθήνας. Στην Ελλάδα το δημόσιο χρέος ανέρχεται ήδη στο 105,6% του ΑΕΠ. Είπατε τίποτα;] Αν δεν δανειστούμε, μπορούμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα . Μα οι ίδιοι που λένε να μοιράσουμε λεφτά διαμαρτύρονται επειδή οι φόροι αυξάνονται 7 δισ. ευρώ για το 2009. Και όχι μόνο διαμαρτύρονται για την αύξηση αλλά προβλέπουν (και δικαίως...) ότι πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί.

Αν ούτε δανειστούμεούτε αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα, λεφτά μπορούμε να βρούμε μειώνοντας τις δαπάνες. Αλλά ποιες δαπάνες; 12 δισ. ευρώ είναι η εξυπηρέτηση του χρέους. Μειώνεται; Δεν μειώνεται. Και οι ίδιοι που λένε να μοιράσουμε λεφτά διαμαρτύρονται (και δικαίως...) επειδή τα νοσοκομεία που πάνε να κλείσουν χρειάζονται χρήματα, επειδή η Παιδεία χρειάζεται χρήματα, επειδή η ασφάλιση χρειάζεται χρήματα, επειδή η κοινωνική περίθαλψη χρειάζεται χρήματα κ.ο.κ. Ποιες δαπάνες, λοιπόν, να περιοριστούν; Και πόσες είναι αυτές;

Υπάρχει, βεβαίως, η γνωστή λύση «να πάρουμε λεφτά από τους πλούσιους». Αρκεί να συμφωνήσουμε ποιοι είναι πλούσιοι, πού θα τους βρούμε και πώς θα τα πάρουμε. Διαφορετικά η μόνη μέθοδος είναι αυτή που εφήρμοσε ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη και προσωπικά δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

jpretenteris@dolnet.grhttp://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=244236
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι μαζί να διώξουμε τον Καραμανλή και άς έλθει ακόμη και ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ!

Τι σημασία έχει εάν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και κινδυνεύουμε και εμείς αν ξεχειλώσει ο προυπολογισμός!

Τι σημασία έχει που το Χαζο-γκιόργκο είναι 100% και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ (πχ σχέδιο Ανάν, κλπ) άνθρωπος τον αμερικανών (μαζί με τη Ντορούλα;

Τι σημασία έχει εάν δεν έχει γνώσεις σε ΤΙΠΟΤΕ, ιδιαίτερα στα οικονομικά που μας καίνε αυτή τη στιγμή;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Η συνταγή είναι του Γιωργάκη είναι ΑΠΛΗ.
............................
Τάξε στο λαό λεφτά πριν τις εκλογές και μετά θα βρούμε ότι δικαιολογίες θέλουμε.
............................
Αμερικανοί – καναλάρχες – συνδικαλιστές και λοιποί εγκάθετοι, όλοι στον αγώνα ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ - άλλοι για να κονομήσουμε και άλλοι για να γλυτώσουμε τη στενή:

* [ALPHA] Ο γνωστός υπόδικος με ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican πληρώνει ΟΣΟ-ΟΣΟ δεκάδες πάμπλουτους τηλε-ηθοποιούς, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
* [MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο μεγαλύτερος καναλάρχης και φαταούλας Μπόμπολας κάνει ότι μπορεί, θέλει τα 20 δις του Δ’ ΚΠΣ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ)
* [ΝΕΑ-ΒΗΜΑ] ο Λαμπράκης σπρώχνει και αυτός να μη χάσει διαφημιστική πίτα
* [ΑΝΤ-1] ο Κυριακού με ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη κάνει ότι μπορεί για την προίκα της μπεμπούλας
* [ALTER-EXTRA3] ο Κουρής σε διπλό ταμπλό (για όλα τα ενδεχόμενα)
* [ΧΩΡΑ-ΒΡΑΔΥΝΗ] ο Τράγκας (δεν υπάρχει λέπι) νομίζει ότι θα πουλήσει φύλλα κατηγορώντας τη Ν.Δ.
* [ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] ο μεγαλο-εφοπλιστής ο Αλαφούζος (τόσο χρήμα έβαλα να μη βγάλω και κάτι;) δίνει τα ρέστα του όσο πιό μουλωχτά μπορεί
* [ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο Θέμος Αναστασιάδης προσπαθεί να απεγνωσμένα να γλυτώσει τη στενή (οι ορκωτοί τέλειωσαν τους ελέγχους για τα 5 εκατ. και πάμε για δικογραφία)

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ:

Kάθε πέντε μέρες ΜΑΙΜΟΥ δημοσκοπήσεις στα κανάλια (η δημοσκόπηση της Rass – ιστορικά η πιο φερέγγυα εταιρία δημοσκοπήσεων που φέρνει στα ίσια Ν.Δ. και πασόκ θάβεται από όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια)
και πάει λέγοντας.

ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΥ.

Ο έξυπνος νεοδημοκράτης ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι όλοι αυτοί είναι ένα ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ που θα καταρρεύσει μόλις κάνει την ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ο Καραμανλής.

Ένα απλό ντιμπέιτ (ζωντανό, όχι κονσέρβα) θα δείξει τη διαφορά κλάσης με το Χαζογιώργο, γιαυτό και τον εμφανίζουν μόνο σε στημένη σκηνοθεσία, πχ. αποσπάσματα από ομιλίες. Τώρα τελευταία μάλιστα του μαθαίνουν και Ελληνικά, με έμφαση να μιλάει πολύ αργά.ά.ά.ά…για να μην χάνει τις φευγαλέες σκέψεις του.

Όλοι αυτοί όμως λογαριάζουν όμως ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ!

Πολύ σύντομα, μαζί με τους πάμπλουτους καναλάρχες και τους πρασινοφρουρούς πολιτικούς θα καταρεύσουν και οι προσδοκίες των αμερικανών να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Βάρδαρους, την Κύπρο στους Τούρκους (σχέδιο Ανάν του Γιωργάκη) και να ματαιώσουν τους Ελληνορωσικούς αγωγούς πετρελαίου.

Απλά πράγματα, λίγο υπομονή.

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπορεί να βρίζουμε τον Πρετεντέρη για την προσωπική του εμπάθεια εναντίον του Καραμανλή, αλλά το σημερινό του άρθρο στο Βήμα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Μεστό, ουσιαστικό και κατευθείαν στην καρδιά του οικονομικού προβλήματος της χώρας εδώ και 35 χρόνια.
Όπως είχε πεί κάποτε μιά ψυχή (σε κάποια άλλη βορεινή χώρα): Δεν υπάρχει δωρεάν χρήμα κύριε Λώσον!
Λυπάμαι που πρέπει να το παραδεχθώ, Πρετεντέρη είσαι πιό ισορροπημένος από όσο νόμιζα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΑ ΤΗΝ ΠΟ......,ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΜΑ............
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελευταίε ανώνυμε αυτό που λές το θεωρείς σοβαρό επιχείρημα;
Να μη σε χαρακτηρίσω καλύτερα, ξέρω και εγώ να στολίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΟ.
Έχε χάρη που σέβομαι τη φιλοξενία.