«Κορυφαίες είναι οι καρέκλες που έχουν.Δεν είναι κορυφαίοι αυτοί....


«Αγνοούν τον όρο παράταξη και ο καθένας πορεύεται με βάση τους δικούς του σχεδιασμούς» έλεγε χθες στο «Βήμα» πρωτοκλασάτος βουλευτής που ήταν απογοητευμένος από την προχθεσινή συνέλευση Α΄ Αθηνών της ΝΔ. Κοινή εκτίμηση πολλών «γαλάζιων» βουλευτών είναι ότι όλο και περισσότερο οι κορυφαίοι υπουργοί αρχίζουν να κινούνται αυτόνομα, κάτι που όπως επισημαίνουν, αποδεικνύεται από τις δημόσιες δηλώσεις τους, σύμφωνα με την ερμηνεία τους. ...
.. «Κορυφαίες είναι οι καρέκλες που έχουν.Δεν είναι κορυφαίοι αυτοί.Κορυφαίες είναι δυο-τρεις προσωπικότητες χωρίς τις καρέκλες.Να σταματήσει αυτό το θέμα “περί πρωτοκλασάτων και το περί δεν υπάρχει πάγκος στη ΝΔ”» είπε και συμπλήρωσε αφήνοντας το υπονοούμενο: «Ο Καραμανλής δίνει τις κορυφαίες καρέκλες και γίνονται κορυφαίοι όσοι κάθονται σε αυτές». ..
..Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης φθάνουν μηνύματα και για παρασκηνιακές κινήσεις ορισμένων υπουργών προς βουλευτές, μέλη της ΚΕ και στελέχη, για την «επόμενη ημέρα» στη ΝΔ και σύμφωνα με την «αντικατασκοπία» που γίνεται έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα για τις επιδιώξεις και τους στόχους των κορυφαίων...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Oργισμένοι είναι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατά κορυφαίων υπουργών, τους οποίους κατηγορούν ανοικτά πλέον ότι κινούνται με προσωπική στρατηγική. Σε μια χρονική στιγμή όπου η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα και να σταματήσει την εσωστρέφεια, ώστε να δοθούν πολιτικές ανάσες στον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, βουλευτές και στελέχη εντοπίζουν έλλειψη αλληλεγγύης. Τις τελευταίες ημέρες αρχίζει και παγιώνεται η άποψη στο εσωτερικό της ΝΔ ότι όλο και περισσότεροι κορυφαίοι υπουργοί αδιαφορούν για την τόνωση του πρωθυπουργικού προφίλ, παρά τις δημόσιες δηλώσεις στήριξης του κ. Καραμανλή και ενδιαφέρονται για το δικό τους πολιτικό μέλλον.

«Αγνοούν τον όρο παράταξη και ο καθένας πορεύεται με βάση τους δικούς του σχεδιασμούς» έλεγε χθες στο «Βήμα» πρωτοκλασάτος βουλευτής που ήταν απογοητευμένος από την προχθεσινή συνέλευση Α΄ Αθηνών της ΝΔ. Κοινή εκτίμηση πολλών «γαλάζιων» βουλευτών είναι ότι όλο και περισσότερο οι κορυφαίοι υπουργοί αρχίζουν να κινούνται αυτόνομα, κάτι που όπως επισημαίνουν, αποδεικνύεται από τις δημόσιες δηλώσεις τους, σύμφωνα με την ερμηνεία τους.

Ειδικά για την προχθεσινή συνεδρίαση της Α΄ Αθηνών, δεν ήταν λίγοι όσοι ανέφεραν πως όλοι σχεδόν οι υπουργοί που πήραν τον λόγο μίλησαν με φόντο την «επόμενη ημέρα». Παρά τις δηλώσεις στήριξης προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ο κάθε υπουργός που μίλησε είχε τον δικό του στόχο, όπως σχολίαζαν- μετά την αναγκαία αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων- ακόμη και κορυφαία στελέχη της ΝΔ που έχουν «ανοικτή γραμμή» με το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης.

Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα παριστάμενα μέλη, αλλά και ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος έκαναν ομιλίες που στόχευαν στην «καρδιά» και στον «νου» των νεοδημοκρατών, ο καθένας για τις δικές του επιδιώξεις, ενώ ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής, αναδεικνύοντας ουσιαστικά το προσωπικό του πρόβλημα. Παράλληλα εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η εύγλωττη σιωπή των κορυφαίων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ.Μεϊμαράκη κ.ά. για το αν ήταν ή όχι αναγκαία η διαγραφή του βουλευτή Αρκαδίας κ. Π. Τατούλη.

«Η κυβέρνηση κρίνεται στο τέλος της τετραετίας για το έργο της. Δεν μπορεί από τον πρώτο χρόνο να λέμε εκλογές,εκτός και αν μας ρίξουν» τόνισε στον Ρ/Σ Αlpha 98,9 ο κ. Γ.Καλαντζής, βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και μέλος της ομάδας των «λοχαγών» που ανασυγκροτείται. Σε άλλο σημείο όμως υπήρξε φαρμακερός για τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και η επιχειρηματολογία του αποτυπώνει και το κλίμα στην ΚΟ. «Κορυφαίες είναι οι καρέκλες που έχουν.Δεν είναι κορυφαίοι αυτοί.Κορυφαίες είναι δυο-τρεις προσωπικότητες χωρίς τις καρέκλες.Να σταματήσει αυτό το θέμα “περί πρωτοκλασάτων και το περί δεν υπάρχει πάγκος στη ΝΔ”» είπε και συμπλήρωσε αφήνοντας το υπονοούμενο: «Ο Καραμανλής δίνει τις κορυφαίες καρέκλες και γίνονται κορυφαίοι όσοι κάθονται σε αυτές».

Παρέμβαση με νόημα έκανε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α4 Αθηνών κ. Γ.Ξεπαπαδάκος, που είπε στον Ρ/Σ του Αlpha ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της παράταξης είναι η συσπείρωση και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος πίστευε και πιστεύει στον Κ. Καραμανλή.Ο Κ.Καραμανλής από τότε που βγήκε πρόεδρος μέχρι σήμερα είναι αυτός που κρατά την παράταξη ενωμένη».

Εν μέσω του κλίματος εσωστρέφειας ο κ. Τατούλης ξαναχτύπησε και χθες κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, θέτοντας το θέμα των αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ και ζητεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. «Είναι προκλητικό την ώρα που οι πολίτες δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την οικονομική κρίση, να επιδίδονται ορισμένοι στο ίδιο και κουραστικό επικοινωνιακό παιχνίδι του κακού και του καλού:του κακού μάνατζερ και της καλής κυβέρνησης» σημειώνει.

Την ίδια στιγμή επτά βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται σε αγροτικές περιφέρειες, οι κκ. Μάξ. Χαρακόπουλος , Μ.Γιαννάκης, Αντ. Καρπούζας, Κ.Τσιάρας, Γ.Κασαπίδης , Ν.Σταυρογιάννης και Μ. Βολουδάκης, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης το «πάγωμα» χρεών των αγροτών στην ΑΤΕ λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Παρασκήνιο και αντικατασκοπία
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης φθάνουν μηνύματα και για παρασκηνιακές κινήσεις ορισμένων υπουργών προς βουλευτές, μέλη της ΚΕ και στελέχη, για την «επόμενη ημέρα» στη ΝΔ και σύμφωνα με την «αντικατασκοπία» που γίνεται έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα για τις επιδιώξεις και τους στόχους των κορυφαίων. Στο κλίμα της ΚΟ κινήθηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς που εμφανίστηκε αρνητικός για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό για ανασχηματισμό, αλλά έστειλε το μήνυμα για δουλειά από τους υπουργούς: «Οι δημοσκοπήσεις είναι σημαντικό όργανο αναλύσεων για την πολιτική,αλλά δεν είναι εκλογές.Το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί και θα το αντιστρέψουμε». http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081114&nid=10361498&sn=&spid=