Με την εκλογη του Barack Obama σε προεδρο των ΗΠΑ αρχιζει και το Countdown για τον αμερικανοισραηλινο πολεμο εναντίον του Ιραν.

......Οπως και ο Obama οι υπογραψαντες το χαρτί συζητανε πολύ ανοιχτα τα υπέρ και τα κατά μιας απευθείας προτασεως για διαπραγμάτευσεις προς την κυβέρνηση του Ιράν. Η οποια μαλιστα θα μπορούσε να χαλαρωσει την υφισταμενη προυποθεση, ότι το Ιράν θα πρεπει να διακοψει όλες τις εργασίες εμπλουτισμού ουρανίου, πριν ακομη αρχισουν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η προσφορά αυτη θα ισχυει για ενα μικρό χρονικό διάστημα, ίσως τριων μήνων. Η Ευρωπαικη Ενωση θα πρέπει να πιεστεί να συμφωνησει προηγουμενως με το όριο αυτό, το οποιο καθιστά την προταση σχεδόν ενα τελεσίγραφο. Ταυτόχρονα τα κράτη μέλη της ΕΕ πρεπει εκ των προτερων να δεσμευτούν, οτι θα ειναι συμφωνα με τα προγραμματισθεντα επόμενα βήματα.
Η Τεχεράνη θα αναλάμβανε ετσι την ευθύνη για την προβλέπομενη αποτυχια αυτης της – πιθανως τελευταίας - πολιτικής πρωτοβουλίας. Σύμφωνα με την θεληση των συντάκτων το Ιράν δεν θα πρεπει να βρεθει μονο αντιμετωπο με την γνωστη έκκληση για παύση όλων των εργασιών εμπλουτισμού ουρανίου. Η χώρα θα είναι επίσης δεχτει για χρονια ολοκληρα ελέγχους, οπως αυτοι που επιβαλλονται με στρατιωτική βία σ’ εναν ηττηθεντα εχθρο. Σύμφωνα με τις προτασεις του χαρτιου: "Σε κάθε συμφωνία πρεπει να διατυπωθουν διαδικασίες επαλήθευσης, που αφορουν μη δηλοθεντα πυρηνικά προγράμματα στο εσωτερικό της χώρας. Λογω της αδυναμίας της ΙΑΕΑ να ανακαλυψει μη δηλωθείσες δραστηριότητες, πρεπει αυτες οι διαδικασιες να μοιαζουν με μηχανισμους ελεγχου που έχουν εφαρμοσθει από την Ειδική Επιτροπή (UNSCOM) των Ηνωμένων Έθνων στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν".

Μετά τη λήξη της προθεσμίας των τριων περίπου μήνων θα αρχισουν οι αυστηρές κυρώσεις.........
Σ.Σ. Οπως βλέπετε το άρθρο είναι γραμμένο στις 2/11/08 (πρίν την εκλογή Ομπάμα). Βέβαια θεωρεί σίγουρη την εκλογή Ομπάμα οπότε δεν αλλάζει κάτι.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Yes We Can
Με την εκλογη του Barack Obama σε προεδρο των ΗΠΑ αρχιζει και το Countdown για τον αμερικανοισραηλινο πολεμο ενανον του Ιραν. Η ισραηλινη Lobby εχει ετοιμα τα σχεδια και η προετοιμασια της κοινης γνωμης εχει αρχισει προ πολλου


του Knut Mellenthin

Η αντίστροφη μέτρηση στον πολεμο κατα του Ιραν
Ναυτικό αποκλεισμό και συνεχεις βομβαρδισμοι: Αρχηγικοι (Leading) Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκράτες επιμένουν σε μια επίθεση εναντιον της Τεχεράνης μετά από τις αμερικανικές εκλογές. Με εκατοντάδες χιλιάδες θυματα

Όλες οι δημοσκοπήσεις λένε, ότι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα ειναι ο Barack Obama και οχι ο John McCain. Οποιος ομως και να κερδίσει τις εκλογές την επόμενη Τρίτη, θα βρεθει αμτιμετωπος με τους κυκλους επιρροής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, να ξαναπιασει το θεμα Ιραν που τοσο παραμεληθηκε τους τελευταίους μήνες. Αν τα πραγματα εξελειχθουν συμφωνα με τις προτάσεις εξεχοντων πολιτικων και των δυο ομάδων του Κογκρέσου, προβλεπενεται να βρισκονται οι ΗΠΑ σε περίπου επτά με οκτώ μήνες στον επόμενο πόλεμο.

Σε ένα χαρτί 117 σελιδων με τον τίτλο "Αντιμετώπιση της πρόκλησης – η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Πυρηνικής Ανάπτυξης στο Ιραν" που δημοσιευθηκε νωριτερα από το Bipartisan Policy Center, η ομάδα εκανε μια σειρα συστάσεων για μέτρα που πρεπει να ξεκινησουν αμέσως μετά τις εκλογές της 4. Νοέμβριου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μελέτη, γιατί, μεταξύ των έντεκα πολιτικών και στρατιωτικών, που είναι υπεύθυνοι για την συνταξη της, βρισκεται και ο Dennis Ross: Ο μακροχρονιος διπλωμάτης που υπηρετησε τον Πρόεδρο Ronald Reagan, George Bush Sr. και William Clinton θεωρείται ως ο μεγαλύτερος σύμβουλος του Δημοκρατικού υποψηφιου για τις προεδρικες εκλογες Obama σε θεματα της Μέσης Ανατολής και „παιζεται“ σαν ο επομενος Υπουργός Εξωτερικών, αν αυτος κερδίσει τις εκλογές.

Οπως και ο Obama οι υπογραψαντες το χαρτί συζητανε πολύ ανοιχτα τα υπέρ και τα κατά μιας απευθείας προτασεως για διαπραγμάτευσεις προς την κυβέρνηση του Ιράν. Η οποια μαλιστα θα μπορούσε να χαλαρωσει την υφισταμενη προυποθεση, ότι το Ιράν θα πρεπει να διακοψει όλες τις εργασίες εμπλουτισμού ουρανίου, πριν ακομη αρχισουν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η προσφορά αυτη θα ισχυει για ενα μικρό χρονικό διάστημα, ίσως τριων μήνων. Η Ευρωπαικη Ενωση θα πρέπει να πιεστεί να συμφωνησει προηγουμενως με το όριο αυτό, το οποιο καθιστά την προταση σχεδόν ενα τελεσίγραφο. Ταυτόχρονα τα κράτη μέλη της ΕΕ πρεπει εκ των προτερων να δεσμευτούν, οτι θα ειναι συμφωνα με τα προγραμματισθεντα επόμενα βήματα.

Η Τεχεράνη θα αναλάμβανε ετσι την ευθύνη για την προβλέπομενη αποτυχια αυτης της – πιθανως τελευταίας - πολιτικής πρωτοβουλίας. Σύμφωνα με την θεληση των συντάκτων το Ιράν δεν θα πρεπει να βρεθει μονο αντιμετωπο με την γνωστη έκκληση για παύση όλων των εργασιών εμπλουτισμού ουρανίου. Η χώρα θα είναι επίσης δεχτει για χρονια ολοκληρα ελέγχους, οπως αυτοι που επιβαλλονται με στρατιωτική βία σ’ εναν ηττηθεντα εχθρο. Σύμφωνα με τις προτασεις του χαρτιου: "Σε κάθε συμφωνία πρεπει να διατυπωθουν διαδικασίες επαλήθευσης, που αφορουν μη δηλοθεντα πυρηνικά προγράμματα στο εσωτερικό της χώρας. Λογω της αδυναμίας της ΙΑΕΑ να ανακαλυψει μη δηλωθείσες δραστηριότητες, πρεπει αυτες οι διαδικασιες να μοιαζουν με μηχανισμους ελεγχου που έχουν εφαρμοσθει από την Ειδική Επιτροπή (UNSCOM) των Ηνωμένων Έθνων στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν".

Μετά τη λήξη της προθεσμίας των τριων περίπου μήνων θα αρχισουν οι αυστηρές κυρώσεις. Γινονται σκεψεις, εκτος απο μέτρα κατά των ιρανικων τράπεζων που θα αποκοψουν το Ιραν από το παγκόσμιο εμπόριο, να γινει και ενας αποκλεισμός του Περσικού Κόλπου. Με σκοπο τον αποκλεισμο του Ιραν απο τις εισαγωγες βενζινης, απο τις οποιες εξαρταται λογω ελλειψεως ιδιων εγκαταστασεων επεξεργασιας πετρελαιου. Αν αυτό δεν φερει αποτελεσματα, τοτε προβλεπεται ο αποκλεισμος ολων των εξαγωγων ιρανικου πετρελαιου. Τα έσοδα απο τις εξαγωγες πετρελαιου ανερχονται σχεδον στα δύο τρίτα των εσόδων της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Εκτος αυτου ο αποκλεισμός αυτος απο θαλασσης αναμένεται να οδηγήσει το Ιράν σε αντιδράσεις, οι οποιες ασφαλως θα πουληθουν σαν αιτια πολεμου.

Εκτος αυτου οι συντάκτες του εγγράφου απαιτουν απο τον επομενο πρόεδρο των ΗΠΑ να αρχίσει αμέσως να „οικοδομει“ πολεμικες δυνατοτες στην περιοχή. Αυτες πρεπει να περιλαμβάνουν, εκτός από την ενίσχυση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Αραβική Χερσονησο τις προσπαθειες για "μια διευρυμένη πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις χωρων ανατολικα, δυτικα και βόρεια του Ιράν". "Αυτό περιλαμβάνει διπλωματικες επεμβασεις στην Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Τουρκία και το Πακιστάν, για να δωθει η συγκατάθεσή τους στην στάθμευση στρατιωτικων δυνάμεων και επιτελειων εφοδιασμου των ΗΠΑ που θα χρειαστουν για τις στρατιωτικές επιχειρησεις". Εκτός ομως από τη Γεωργία, όλα τα κρατη εχουν ήδη απορρίψει την χρησιμοποιηση του έδαφους τους για επιθέσεις κατά του Ιράν. Ευκολότερα θα ηταν με δυο άλλα κρατη. Οι συγγραφείς γράφουν: "Η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν προσφέρει σημαντικες ευκαιριες σε περιπτωση αντιπαράθεσης με το Ιράν. Οι ΗΠΑ μπορούν, υπό το πρόσχημα των συγκρουσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν να μεταφερουν στις δυο αυτες χωρες στρατο και υλικό και να διατηρησουν ετσι κάποια στρατηγική και τακτική έκπληξη".

Για την αυξηση της στρατιωτικης απειλης στην περιοχή, προβλεπεται να αυξηθει ο αριθμος των αεροπλανοφορων στον Ινδικό Ωκεανό απο δυο τουλάχιστον σε τέσσερις ομάδες αεροπλανοφόρωνι. Αυτή η συγκεντρωση στρατιωτικών δυναμεων πρεπει να γινει με πολυ "ταχείς ρυθμούς", „σε διαστημα εβδομάδων, αν οχι ημερων". Μόλις ολοκληρωθεί η παραταξη πρεπει να ζητηθει από το Ιραν ενα επίσημο τελεσίγραφο. "Στο οποιο θα ζητηθει ενα επαληθεύσιμο πάγωμα του εμπλουτισμού ουρανίου, καθώς και η αποκάλυψη και καταστροφή όλων των πυρηνικών εγκαταστάσεων, που θα ηταν ικανες να προώθησουν το προγραμμα πυρηνικών όπλων".

Οι πολεμικές επιχειρήσεις που θα επακολουθησουν θα γινουν με την υποστηριξη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού. Η αποστολή χερσαίων στρατευμάτων αποκλείεται, ωστόσο ειναι δυνατες ενέργειες κομμαντος. Ο στόχος είναι, το Ιραν να παραδοθει, υστερα απο βομβαρδισμούς εβδομαδων απο αερος. Δεν αποκλειεται και η χρήση πυρηνικών όπλων. Προκειται, οπως γραφει ο Neocon Michael Rubin, που καταστρωσε πρωτος το σχεδιο, για την "προθυμία να σκοτωθουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρωποι".

Μια λεπτομερής ανάλυση του χαρτιου "Ανταποκριση στην Πρόκληση" του Knut Mellenthin δημοσιευθηκε στην ιστοσελίδα www.hintergrund.de

Πηγη: "Countdown für Iran-Krieg", Junge Welt 01.11.2008 http://www.jungewelt.de/2008/11-01/048.php

Μεταφραση απο τα Γερμανικα: Συστημα Google
Lektorat (πως λεγεται στα ελληνικα;)-Επεξεργασια: Εμμανουηλ Σαριδης

Για το ιδιο θεμα βλεπε και

1. Israels Lobby ist aktiv
http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=136&tx_ttnews[pointer]=2&tx_ttnews[tt_news]=661&tx_ttnews[backPid]=133&cHash=fce9f20cb5

2. Το διεθνες νομισματικο συστημα και η εξαρτηση του απο την FED των ΗΠΑ
http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=136&tx_ttnews[pointer]=2&tx_ttnews[tt_news]=644&tx_ttnews[backPid]=133http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=136&tx_ttnews[tt_news]=748&tx_ttnews[backPid]=133&cHash=552d05b782