Ακαρδοι Παριζιάνοι. 256 άστεγοι, πέθαναν φέτος στούς δρόμους.


Συνολικά 265 άστεγοι πέθαναν στο δρόμο φέτος στη Γαλλία, δήλωσε την Τετάρτη ο Ντιντιέ Κισέρν, απεσταλμένος της ένωσης Emmaus, η οποία ασχολείται με την επανένταξη αστέγων.
«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν στους δρόμους μόνο το χειμώνα, πεθαίνουν και το καλοκαίρι. Άστεγοι πεθαίνουν στο δρόμο πολύ τακτικά», διευκρίνισε ο ίδιος κατά την παρουσίαση σχεδίου του δήμου του Παρισιού για την παροχή βοήθειας προς τους αστέγους.
Τέσσερις άστεγοι βρέθηκαν νεκροί σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα στην περιοχή του Παρισιού, την ώρα που η Γαλλία ανησυχεί, όπως κάθε χρονιά όταν αρχίζουν τα πρώτα μεγάλα κρύα, για την τύχη των ανθρώπων αυτών που είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται στους δρόμους.
Οι τρεις από τους τέσσερις αυτούς αστέγους έμεναν σε αυτοσχέδιες καλύβες στο δάσος του Βενσέν, στην περιφέρεια του Παρισιού.
Οι αρχές υπολογίζουν σε περίπου 200 τον αριθμό των αστέγων που ζουν στο δάσος αυτό.
Σ.Σ. Οτι και να λέμε οι Ελληνες είμαστε ψυχοπονιάρηδες. Δέν έχουμε υπ' όψιν μας βέβαια κάποια στοιχεία αλλά αμφιβάλλουμε ότι στήν Αθήνα πεθαίνουν άνθρωποι στο δρόμο, απλά επειδή δέν τούς βοηθάει κανείς.

Σχόλια