Ερχεται η Siemens με ορμη. Με πολυ ορμη.

απο ελευθερο τυπο.
.......Δικαστικοί κύκλοι βεβαιώνουν ότι οι κύριοι Αθανασίου και Ζαγοριανός έχουν ήδη αποστείλει ένα πολυσέλιδο «καυτό» ερωτηματολόγιο. Σύμφωνα με αυτό ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ έχει να δώσει πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:

Ποιος ήταν ο ρόλος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του πρώην διευθυντή του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens Πρόδρομου Μαυρίδη;.......
.....Ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των μιζώνμε βάση και το ρεπορτάζ του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το οποίο προέβαλε την Τετάρτη 45λεπτο ντοκιμαντέρ για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της εταιρίας. Οπως επισημαίνεται, στο φάκελο που υπάρχει στα χέρια των ελληνικών αρχών «κατονομάζονται πολλά πρόσωπα, ανάμεσά τους κυρίως πολιτικά».
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν αποκλείουν μάλιστα το ζήτημα να προκαλέσει μείζονα πολιτική κρίση στην Ελλάδα.......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η τελική πράξη του σκανδάλου της Siemens αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, όταν οι Ελληνες δικαστικοί λειτουργοί θα βρεθούν στο Μόναχο για να συναντήσουν τον άλλοτε ισχυρό «αρχιταμία» της εταιρίας, Ράινχαρτ Σίκατσεκ.

Εάν λύσει τη σιωπή του ενώπιον του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου και του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού, μπορεί να αποκαλύψει τα ονόματα των ελληνικών κομμάτων και πολιτικών που δέχθηκαν μίζες από τη Siemens.

Ο 58χρονος Γερμανός, από την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του στο δικαστήριο του Μονάχου, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, είχε πει: «Η Siemens προσέφερε χρήματα και στα δύο μεγάλα κόμματα.

Η θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα ζητούσε και έπαιρνε κάθε χρόνο χρήματα για τα “μαύρα ταμεία” της για την καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στη χώρα. Τις πληροφορίες για το πού πήγαιναν τα χρήματα έδινε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Χριστοφοράκος. Η ηγεσία της Siemens ήξερε τα πάντα και ενέκρινε σιωπηλά την πρακτική της μίζας, που ήταν κοινό μυστικό στην εταιρία».

Δικαστικοί κύκλοι βεβαιώνουν ότι οι κύριοι Αθανασίου και Ζαγοριανός έχουν ήδη αποστείλει ένα πολυσέλιδο «καυτό» ερωτηματολόγιο. Σύμφωνα με αυτό ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ έχει να δώσει πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:

Ποιος ήταν ο ρόλος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του πρώην διευθυντή του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens Πρόδρομου Μαυρίδη;

Ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των μιζών;

Πώς εκταμιεύονταν οι προμήθειες, το 2% του τζίρου, που όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί «καλλιεργούσαν» τις πολιτικές σχέσεις, πληρώνοντας μίζες και στα δύο μεγάλα κόμματα;

Η πρώην γραμματέας του κυρίου Χριστοφοράκου φαίνεται ότι κρατά στα χέρια της πολλά «κλειδιά» για την υπόθεση της SIEMENS, με βάση και το ρεπορτάζ του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το οποίο προέβαλε την Τετάρτη 45λεπτο ντοκιμαντέρ για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της εταιρίας. Οπως επισημαίνεται, στο φάκελο που υπάρχει στα χέρια των ελληνικών αρχών «κατονομάζονται πολλά πρόσωπα, ανάμεσά τους κυρίως πολιτικά».
Ονόματα

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν αποκλείουν μάλιστα το ζήτημα να προκαλέσει μείζονα πολιτική κρίση στην Ελλάδα. Στο ντοκιμαντέρ μιλά για πρώτη φορά στην κάμερα μετά τη δίκη του και ο περίφημος «διαχειριστής» των «μαύρων ταμείων» Ράινχαρτ Σίκατσεκ, ο οποίος λέει ότι οι άνθρωποί του στην Ελλάδα τού ζήτησαν χρήματα (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ) την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Συνολικά για την Ελλάδα γίνεται αναφορά σε ένα ποσό περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ εντυπωσιάζει πάντως με τον κυνισμό του, αφού με απάθεια μιλά μπροστά στην κάμερα λέγοντας ότι με βάση την εμπειρία του «προφανώς και άλλες εταιρίες από την Κίνα ή τη Γαλλία ή αλλού, που διαπραγματεύονταν σε συγκεκριμένες χώρες με συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα υποχρεώνονταν να “λαδώσουν” όπως έκανε και η Siemens».



ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΕΛΛΗ, ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=54180