Στρατηγική συνεργασία των ομίλων MIG - Wind Ελλάς. Τραπεζικές πράξεις με το κινητό τηλέφωνο;


απο ημερησία.
..........ευρεία στρατηγική συνεργασία, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, αρχικά θα επικεντρωθεί στην παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών μεταξύ των διαφόρων εταιρειών των εμπλεκόμενων ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.
Όμως, τίποτα δεν αποκλείει η συνεργασία να επεκταθεί εκτός Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής ή να λάβει άλλη μορφή........
..........Για τη Wind, η συνεργασία με τη MPB ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο σχέδιο απόκτησης τράπεζας προκειμένου να κινηθεί στο χώρο του mobile banking, ενώ, ταυτόχρονα, αποκτά πρόσβαση σε εναλλακτικά κανάλια διανομής.......
..............Σημαντικό βάρος θα πέσει και στη συνεργασία μεταξύ Wind και της SingularLogic, του βραχίονα της MIG στην πληροφορική....................

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Του Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr
Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα επόμενα βήματα της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοίνωσαν χθες η Marfin Investment Group (MIG), η Marfin Popular Bank (MPB) και ο όμιλος Wind Ελλάς.
«Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά δεν υπάρχει κάτι προδιαγεγραμμένο», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση στην «Η» του Γιάννη Καρακαδά, αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της MIG και διευθύνοντα συμβούλου της SingularLogic, μίας από τις εταιρείες που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων συνεργιών στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών πλευρών.
Η ευρεία στρατηγική συνεργασία, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, αρχικά θα επικεντρωθεί στην παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών μεταξύ των διαφόρων εταιρειών των εμπλεκόμενων ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.
Όμως, τίποτα δεν αποκλείει η συνεργασία να επεκταθεί εκτός Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής ή να λάβει άλλη μορφή.
Σημειωτέον πως βασικός μέτοχος της MIG είναι το Dubai Investment Group, εκ των σημαντικότερων επενδυτικών σχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο όμιλος Wind Ελλάς ελέγχεται από τη Weather Investments του γνωστού Αιγύπτιου επιχειρηματία, Ναγκίμπ Σαουίρις, η οποία ελέγχει τη Wind Ιταλίας και την Orascom Telecom, ένας από του σημαντικότερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους της Μέσης Ανατολής.
Ακόμη, πάντως, και αν η συνεργασία παραμείνει σε εμπορικό επίπεδο και στους τομείς μάρκετινγκ και τεχνολογίας, οι συνέργιες και τα οφέλη για τις δύο πλευρές είναι σημαντικά.
Κοινές κινήσεις
Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο αναφορικά με το ποιες θα είναι οι πρώτες κοινές κινήσεις. Αυτό θα γίνει γνωστό προς το τέλος Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σχετική συνέντευξη Τύπου.
Για τη MIG, η στρατηγική συνεργασία με τη Wind αποτελεί, ουσιαστικά, μία δυναμική επανείσοδο στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για να αποκτήσει ενδεχομένως κάποιον από τους παρόχους που ήδη δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.
Τέτοιο πλάνο υπήρχε στο παρελθόν, όμως, εγκαταλείφθηκε. Ταυτόχρονα, ένας από τους στόχους είναι να εκμεταλλευτούν τις συνέργιες που δημιουργούνται από τη σύγκλιση τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.
Για τη Wind, η συνεργασία με τη MPB ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο σχέδιο απόκτησης τράπεζας προκειμένου να κινηθεί στο χώρο του mobile banking, ενώ, ταυτόχρονα, αποκτά πρόσβαση σε εναλλακτικά κανάλια διανομής.
Κοινά σημεία πώλησης και δίκτυο διανομής
Ένα από τα κυριότερα στοιχεία της συνεργασίας είναι ότι δημιουργείται ένα αρκετά εκτεταμένο δίκτυο από σημεία πώλησης, το οποίο ξεπερνά τα 1.000 σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις εμπλεκόμενες πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω των σημείων παρουσίας των εταιρειών των ομίλων.
Για παράδειγμα, η MPB θα μπορούσε να εγκαταστήσει ATMs στα 400 καταστήματα της Wind, όπως και η τελευταία να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της τράπεζας για τη διάθεση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
Συνέργιες μπορούν να υπάρξουν ακόμη και στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιακών υποδομών μέσω των εκτεταμένων σημείων παρουσία της MIG και της MPB με τη Wind να εγκαθιστά εκεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας, βελτιώνοντας την κάλυψή της. Επιπλέον, οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των εταιρειών της MIG και της MPB θα καλύπτονται πλέον από τη Wind.
Σημαντικό βάρος θα πέσει και στη συνεργασία μεταξύ Wind και της SingularLogic, του βραχίονα της MIG στην πληροφορική.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν συνδυαστικά πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, έναν τομέα όπου η Singularogic έχει ισχυρή παρουσία.
Συνεργασία θα υπάρξει και μεταξύ της Wind και της SingularLogic σε έργα πληροφορικής της πρώτηςhttp://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9464&pubid=3489117
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης wolf είπε…
το σχολιο σβηστηκε γιατι ηταν υβριστικο για πολιτικα προσωπα (εστω και αν ηταν επικριτικο γιααυτα τα σχολια που δημοσιευτηκαν εξαλλου σε αλλο μπλογκ)