Η εγγύηση των καταθέσεων απο Αλογοσκούφη διχάζει την Ευρώπη. Ο Guardian το επισημαινει.


Η πολιτική δέσμευση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, για εγγύηση του συνόλου των καταθέσεων στην Ελλάδα βαθαίνει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των μελών της Ε.Ε. για τον τρόπο προστασίας του τραπεζικού τομέα από τη χρηματοπιστωτική κρίση, εκτιμά σε άρθρο του ο Guardian.........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η πολιτική δέσμευση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, για εγγύηση του συνόλου των καταθέσεων στην Ελλάδα βαθαίνει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των μελών της Ε.Ε. http://www.naftemporiki.gr/premium/archive/story.asp?id=1572269 , για τον τρόπο προστασίας του τραπεζικού τομέα από τη χρηματοπιστωτική κρίση, εκτιμά σε άρθρο του ο Guardian.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και φερέγγυο. Και δηλώνω επιπλέον ότι οι καταθέσεις των πολιτών σε όλες τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι απολύτως εγγυημένες», είχε υπογραμμίσει ο υπουργός Οικονομίας μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ενώ όπως σημειώνει ο Guardian, η διαβεβαίωση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ήρθε να προστεθεί στην ανάλογη δέσμευση της Ιρλανδίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλησε να προσδιορίσει αν η κίνηση της Ιρλανδίας ήταν νόμιμη, ενώ για την περίπτωση της Ελλάδας σημείωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί για κάποιο σχέδιο των ελληνικών αρχών για εγγύηση όλων των τραπεζικών καταθέσεων. «Δεν υπήρξε τέτοιου είδους πληροφόρηση... Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν

Την ίδια ώρα αναλυτές της αγοράς επεσήμαναν πως υπάρχει αυξημένη ανησυχία για το χάσμα που δημιουργείται μεταξύ των χωρών εκείνων που επιλέγουν να εγγυηθούν για τις τράπεζές τους και αυτών που αρνούνται να δώσουν λευκή επιταγή στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Περισσότερα στο link : http://www.guardian.co.uk/business/2008/oct/03/europeanbanks.banking
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ταξίδευαν μαζί σε πτήση εσωτερικού ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος
Αλογοσκούφης και ο Γιώργος Σουφλιάς. Εκεί που καθόταν ο Αλογοσκούφης
κάνει έτσι και βλέπει κάτω από το κάθισμα του ένα χαρτονόμισμα.
Το σηκώνει και βλέπει ότι είναι ένα νόμισμα των 200 euro. Χαρούμενος
γυρίζει στους άλλους δύο και τους λέει:
- Ωραίο νόμισμα! Αν μπορούσα να ανοίξω το παράθυρο του αεροπλάνου και
να το πέταγα, θα το εύρισκε ένας Έλληνας και θα...

ήταν πολύ ευτυχισμένος!... Πετάγεται ο Σουφλιάς και λέει: - Ανοησίες, εγώ θα πέταγα από το παράθυρο 4 νομίσματα των 50 euro και θα έκανα 4 Έλληνες ευτυχισμένους!
Έρχεται και ο Κωστάκης και τους βγαίνει από τα αριστερά λέγοντας:
- Κεφαλαιοκράτες του κερατά! Εγώ θα πέταγα από το παράθυρο 40
νομίσματα των 5 euro και θα έκανα 40 Έλληνες ευτυχισμένους!!!
Τα άκουσαν όλ' αυτά οι πιλότοι, οπότε γυρίζει ο ένας στον άλλον και
λέει:
- Να καρφώσω τώρα το αεροπλάνο στο βουνό που περνάμε και να κάνω 11 εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γελάσαμε και σήμερα