«Φοβερώτερον εστιν ελάφων στρατόπεδον ηγουμενου λέοντος ή λεόντων ελάφου»

«Φοβερώτερον εστιν ελάφων

στρατόπεδον ηγουμενου λέοντος ή  λεόντων ελάφου»

 

( Πολύ περισσοτερο φοβο προκαλει στρατος ελαφων με στον οποιο ηγειται λεων, παρα  λιονταριων που ηγειται  ελαφι ..)

 

Χαβριας , Ο Κτησιπου στρατηγος Αθηναιων 

 

Και ποιος Ελληνας δεν προβληματιζεται για την δεινη οικονομικη καταστασι και την δυσοιωνη προοπτικη της χωρας.Ποιος δεν αγωνια για το δυσκολο παρον το αβεβαιον μελλον.Οχι μονο για την εργασια του αλλα ακομη κι αν οι αποταμιευσεις του ειναι  πλεον ασφαλεις ή πρεπει να τις ξαναβαλλουμε κατω απο το στρωμα , οπως το κομποδεμα του, ο   παππους μας...

Βεβαια οι  εκλογες ΜΠΟΡΕΙ να ειναι παντοτε η  διεξοδος της  Δημοκρατιας. Υπο κανονικας συνθηκας, όμως  στο τελος της καθε τετραετιας, αν καποτε γινουμε  σοβαρη πολιτεια με νομους που θεσπισαμε για να τηρουμε και οχι για να ανατρεπουμε αδιαφορο για ποιο λογο..

 ολο το αρθρο του ΙΑΣΟΝΑ στο πρωτο σχολιο (πατηστε εδω)

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Φοβερώτερον εστιν ελάφων

στρατόπεδον ηγουμενου λέοντος ή λεόντων ελάφου»



( Πολύ περισσοτερο φοβο προκαλει στρατος ελαφων με στον οποιο ηγειται λεων, παρα λιονταριων που ηγειται ελαφι ..)



Χαβριας , Ο Κτησιπου στρατηγος Αθηναιων



Και ποιος Ελληνας δεν προβληματιζεται για την δεινη οικονομικη καταστασι και την δυσοιωνη προοπτικη της χωρας.Ποιος δεν αγωνια για το δυσκολο παρον το αβεβαιον μελλον.Οχι μονο για την εργασια του αλλα ακομη κι αν οι αποταμιευσεις του ειναι πλεον ασφαλεις ή πρεπει να τις ξαναβαλλουμε κατω απο το στρωμα , οπως το κομποδεμα του, ο παππους μας...

Βεβαια οι εκλογες ΜΠΟΡΕΙ να ειναι παντοτε η διεξοδος της Δημοκρατιας. Υπο κανονικας συνθηκας, όμως στο τελος της καθε τετραετιας, αν καποτε γινουμε σοβαρη πολιτεια με νομους που θεσπισαμε για να τηρουμε και οχι για να ανατρεπουμε αδιαφορο για ποιο λογο..



Ομως κι αν ακομη γινουν εκλογες, ανεξαρτητως αποτελεσματων, οποια βουλη κι αν ηθελε προκυψη, η καταστασις δεν σωζεται..Οπως δεν σωζεται με ανασχηματισμο...Αυτο οι Ελληνες το γνωριζουν…Μονον η σκληρη καθημερινη εργασια και ουσιαστικη αλλαγη πολιτικης με καλες σχεσεις προς ολους, ισως βοηθησουν στην αλλαγη της καταστροφικης πορειας μας, οπου δεν μπορουμε ακομη να «πιασουμε πατο»



Ταυτοχρονα τοσα χρονια εθνικος στοχος για καθε ελληνα εχει αναγορευθει το κυνηγι μιας θεσεως στην χρυσοτοκο ορνιθα που λεγεται Δημοσιο. Ακομη και τα παιδια του ο Ελληνας τα ανατρεφει με την βιωματικη συνειδησι-οραμα την προσληψι στο Δημοσιο, κι ας καααααααααθονται!! Ενώ οσοι καταλαμβανουν δημοσιες θεσεις, εξερχονταιτου Δημοσιου Βιου οικονομικως ανεξαρτητοι μεχρι τριτης γενεας …



Συνεπως, Ναι, φυσικο ειναι να ασχολουμεθα μεχρι καποιο σημειο ποσο θα αντεξη αυτη η κυβερνησι με την ισχνη πλειοψηφια που εχει σημερα.Οταν μαλιστα απεδειχθη παντου ψοφοδεης.Μεταρρυθμισεις με το στανιο, παρανομες καταληψεις απο νηπιαγωγεια μεχρι πανεπιστημια, δοξα τη Αλεκα (την ομορφη του Περισσου) , απεργιες χωρις τελειωμο, πυρπολησεις, ανταρτοπολεμος, βιαια διακοπη συνεδριασεων των Διοικητικων Συμβουλιων από τους « εραστες» της Δημοκρατιας και τους φανατικους οπαδους του «ειιρηνικου» διαλογου, που απαγορευουν τον διαλογο, με προσφατους τους ταπεινωτικους και παρανομους προπηλακισμους και εμπτυσμους του προεδρου του ΔΣ της Ολυμπιακης, χωρις ουδεις να συγκινειται, χωρις ουδεις να ντρεπεται για την καταντια μας.



Βεβαιως ιδεολογικως το κομμα της ΝΔ υπηρξε απο ιδρυσεως νεροκουβαλητης του ΚΚΕ και σοσιαλμανης προδρομος των κρατικοποιησεων.Τοτε επι του θειου του μεγα, που δεν πληρωσε ποτε λογαριασμο από την δικη του «τσεπη» και που βεβαιως λογω βαρυκοιας δεν υπηρετησε ουτε την Θητεια του, όπως πραττουν ολοι οι συμπαθεις, προοδευτικοι και συγχρονοι ψυχοπαθεις δημοσιογραφοι , αθιγγανοι και αλλοι εν Ελλαδι..Σημερα η ΝΔ προσπαθει να ιδιωτικοποιηση ο,τι ο Θειος Καραμανλης και ο Πατηρ Ανδρεας, κρατικοποιησαν για να τις γεμισουν με τους οκνους οπαδους των και αδιαφορωντας για την ζημια που προκαλεσαν στην Οικονομια.



Αν θελουμε να ειμεθα ειλικρινεις εξαιρεσι στην σοσιαλμανια απετελεσε η κυβερνησι Μητσοτακη, χωρις βεβαιως να λησμονουμε την επισης συνεισφορα του ιδιου του Μητσοτακη στην αναγνωρισι τους συμμοριτοπολεμου ως εμφυλιου (νομος) και την συνταξιοδοτικη αποκαταστασι των συμμοριτων.



Ομως σημερα η πιθανη πτωσι αυτης της κυβερνησεως και η προσφυγη στις καλπες ειναι μια προβλεψις που δυσκολα θα πραγματοποιηθη. Γιατι ολοι οι εμπελοκομενοι εχουν συμφερον η καταταστασις αυτη να κρατηση οσο το δυνατον περισσοτερο. Ο Καραμανλης διοτι αυτή τη χρονικη στιγμη υπαρχει μια γενικη κατακραυγη , που διογκωνεται. Οι βουλευτες ολων των παραταξεων που δεν θελουν να χασουν την προωρη συνταξιοδοτησι των.

Η αντιπολιτυεσι διοτι οσο περισσοτερο φθειρεται η κυβερνησι τοσο το καλλιτερο γι αυτην και οι διεργασιες γινονται στο εσωτερικο της με μεγαλυτερη ανεσι, ενω οι ερχομενες ευρωεκλογες παλι θα δωσουν την ευκαιρια στο εκλογικο σωμα να εκφραση τις αποψεις του.



Εξ αλλου αν πιστεψουμε τον στρατηγο Χαβρια που συνειθιζε να λεγη,



«φοβεροτερον εστιν ελαφων στρατοπεδον ηγουμενου λεοντος ή λεόντων ελαφων»

ανατρεχοντες εις το κοινοβουλιο η κοινη διαπιστωσι ειναι οτι τελικως περι ελαφων προκειται σχεδον καθ ολοκληριαν. Συνεπως δυσκολη εξελιξι οι εκλογες, παρα του φαινομενικως αντιθετου.Οσο για ανασχηματισμο, είναι το πλεον απιθανο να συμβη. .Ο Καραμανλισμος ποτε δεν εδωσε την δυνατοτητα σε ικανα στελεχη να βοηθησουν και να διακριθουν, παρα μονο σ εκεινα που πειθηνιως τον θαυμαζουν.Και αυτά( τα τελευταια) δεν ειναι απειρα…



Υπο αυτην την εννοια και χωρις βεβαιως να προδικαζουμε καθε πιθανοτητα, φυσικοτερο ειναι τα πραγματα να παραμεινουν ως εχουν, τουλαχιστον μεχρι τις ευρωεκλογες….



Για να μην δημιουργησω εσφαλμενες εντυπωσεις θελω να προσθεσω τα εξης:



Οσο αηδιαστικη ηταν η εικονα των αλητων που διεκοψαν το ΔΣ της Ολυμπιακης προχθες και προπηλακισαν με εμπτυσμους και ογκανισμους το Δ.Σ,

Τοσο κουραστικη και εξωφθαλμως κατευθυνομενη η από ελευσεως στη εξουσια της ΝΔ, η προσπαθεια των Μαρξιστοκρατουμενων μεσων να πεισουν την κοινη γνωμη, που στην ουσια αυτά τα ιδια τα μεσα, παρουσιαζουν παντοτε την απολυτα στενη και δικη τους την «αλανθαστη» αποψι ως «γνωμη του λαου», Κάθε μερα κάθε μηνα Ότι:



Πρεπει να γινη ανασχηματισμος, πρεπει συντομα να γινουν εκλογες, πρεπει να αλλαξη ο δεινα υπουργος, πρεπει να παραιτηθει ο ταδε και ουτω καθ εξης, ως εάν ολοι εμεις ειμεθα ηλιθιοι και περιμενουμε από τους πανσοφους και παντογνωστας παραμορφωτας μας να μας πουν την α-ληθεια…





Επισης τοσο αφελως δειλη και αξιοθρηνητη η εν εγενει αντιπολιτευσι, που δεν βρηκε ποτε το θαρρος να δεχθη ΕΝΑ ορθο μετρο ή αποφασι αυτης της κυβερνησεως..



ΙΑΣΩΝ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"...Και ποιος Ελληνας δεν προβληματιζεται για την δεινη οικονομικη καταστασι και την δυσοιωνη προοπτικη της χωρας.Ποιος δεν αγωνια για το δυσκολο παρον το αβεβαιον μελλον..."


και ποιός Ελληνας μας "έλεγε" ότι η Οικονομία είναι το ισχυρό μας χαρτί?
ποιος Ελληνας αύξησε το Δημόσιο χρέος?
ποιος Ελληνας δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε ένα προυπολογισμό?
ποιος Ελληνας χαρακτηρίζει την πώληση του ΟΤΕ "επιτυχημένη επιχειρηματική κίνηση"?
ποιος Ελληνας για τα ομόλογα δηλώνει "ότι φταίνε οι αδαής διοικήσεις"?
ποιος Ελληνας συντάσσει προυπολογισμούς με προβλέψεις επιτυχίας?

Μα αυτός που κρατά το τιμόνι της Οικονομίας από 2004 μέχρι σήμερα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γιατι τα παπαγαλακια των πρασινων νταβατζηδων θελουν τον σουφλια υπουργο οικονομιας?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Πρωθυπουργός της χώρας, όπως όλοι οι άνθρωποι:

-μπορεί να κάνει λάθη στην επιλογή συνεργατών.
-μπορεί να δικαιολογήσει τα λάθη
-μπορεί να τα παραδεχτεί.

Δεν μπορεί όμως να τα “στηρίζει” γιατί έτσι παραδέχεται:

είτε ότι δεν γνωρίζει
είτε ότι δεν αντιλαμβάνεται
είτε ότι συμφωνεί, γεγονός που τον καθιστά συμμέτοχο και συνεργάτη, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους.

Με οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές συμφωνείτε, η στήριξη εσφαλμένων επιλογών, νομίζω ότι είναι κριτήριο ακαταλληλότητας και ουχί καταλληλότητας για οποιαδήποτε επιλογή κάνει κάποιος στη πορεία της ζωής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σταύρος Λυγερός, πολιτικός αναλυτής (Καθημερινή) έκανε το εξής σχόλιο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:

"Ο Καραμανλής είχε ένα ηθικό πλεονέκτημα και το 'χασε. Ο κόσμος, ακόμη κι' αυτοί που δεν τον ψήφισαν, είχε δείξει απέναντι του τεράστια ανοχή. Λίγες μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση του 2007 έγιναν οι...

...καταστροφικές πυρκαγιές κι ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές. Ο κόσμος έδειξε μεγάλη ανοχή, τώρα όμως έχει χάσει την μπάλα".

Αυτό ακριβώς που λέει ο Σταύρος Λυγερός είναι και η μαύρη αλήθεια. Το "σεμνά και ταπεινά" πλέον δεν πείθει κανέναν και ο Καραμανλής δεν δείχνει πλέον ικανός να αντιστρέψει το κλίμα...