Ο Στ. Δαιλακης, η εντυπωσιακη Βουλγαρα επιτροπος Κουνεβα, η κ. Μπεζαντακου και ο κολλητος Γ. Ιωαννιδης....


απο το βημα.
Εξάλλου ο κ. Δαϊλάκης είναι γνωστός στη γειτονική χώρα. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την εντυπωσιακή βουλγάρα επίτροπο Προστασίας Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μεγκλένα Κούνεβα με την οποία γνωρίστηκε λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.......
......Ο πιο στενός φίλος του 53χρονου κ. Δαϊλάκη είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης με τον οποίο συναντιούνται καθημερινά και τα λένε επί μακρόν. Εχουν μακροχρόνια φιλία και στέκι τους είναι το εστιατόριο- καφέ «JK» στο Κολωνάκι. Σε αυτό συχνάζουν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, κυρίως από την εσωκομματική τάση της «λαϊκής Δεξιάς» και πολύ συχνά συζητούν πολιτικά στελέχη της ΝΔ, όπως π.χ. ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδης, κ.ά. Ο κ. Ιωαννίδης ήταν από τους πρώτους που του τηλεφώνησαν αμέσως και έσπευσαν να του συμπαρασταθούν.......
........Ουδείς είχε ασχοληθεί μαζί του, όπως και τον Οκτώβριο του 2006, όταν για χάρη του Δοξάτου Δράμας... «επικήρυξε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο. «Οσοι από το Δοξάτο ψηφίζουν στην Αθήνα δεν θα τον ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές» ......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΪΛΑΚΗΣ
Ο βουλευτής που παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση
Ο βίος και η κοινοβουλευτική πολιτεία του πολιτικού από τη Δράμα. Οι «καλλιτεχνικές» φιλίες, τα γούρια του, οι συμμαχίες του με αντάρτες αλλά και στελέχη της ΝΔ και η δήλωση μεταμέλειας προς τον Πρωθυπουργό

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ




Λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, το 2004, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κ. Στ. Δαϊλάκης ήταν φιλοξενούμενος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της εκλογικής του περιφέρειας στη Δράμα. Βουλευτής της ΝΔ από το 2000 είχε θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και κλήθηκε να δώσει προεκλογική συνέντευξη. Ο παρουσιαστής τον αιφνιδιάζει και του επισημαίνει ότι με βάση μια δημοσκόπηση δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί. Ατάραχος ο κ. Δαϊλάκης τον ρωτά: «Μπορείτε να με ενημερώσετε τι ώρα έγινε η δημοσκόπηση;». Εκπληκτος ο παρουσιαστής του απαντά: «Τι ώρα έγινε; Στις 10-11 το πρωί». Ο βουλευτής χαμογέλασε και του αντιτείνει: «Α, τότε δεν ανησυχώ. Οι δικοί μου ψηφοφόροι ξυπνούν μετά τις 12 το μεσημέρι»! Οπως είναι γνωστό στη ΝΔ ο κ. Δαϊλάκης προτιμάται από ψηφοφόρους που εξορμούν στα νυχτερινά κέντρα, όπου και «επιδίδουν τα διαπιστευτήριά τους».

Το συγκεκριμένο περιστατικό το είχε πληροφορηθεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και το είχε βρει πολύ διασκεδαστικό. Μάλιστα το ανέφερε ως ανέκδοτο σε παλαιότερη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ. Εξάλλου ο κ. Δαϊλάκης είναι γνωστός στη γειτονική χώρα. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την εντυπωσιακή βουλγάρα επίτροπο Προστασίας Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μεγκλένα Κούνεβα με την οποία γνωρίστηκε λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας. «Είναι το γούρι μου. Από τη στιγμή που τον γνώρισα ανεβαίνω συνεχώς» είχε τονίσει χαρακτηριστικά η Κούνεβα, την οποία είχε επισκεφθεί πολλές φορές στην εκλογική της περιφέρεια, στο Ρούσε της Βουλγαρίας, ενώ και η ίδια είχε ανταποδώσει επισκεπτόμενη τη Δράμα. Πολλά στελέχη της ΝΔ στον νομό θυμούνται τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν η Κούνεβα επισκέφθηκε τη Δράμα για να ευχηθεί επί τη ονομαστική εορτή του βουλευτή. Και η συνέχεια δόθηκε στις πίστες των μπουζουξίδικων της περιοχής.

Μπορεί για την Κούνεβα ο κ. Δαϊλάκης να ήταν το γούρι της, αλλά ο δραμινός πολιτικός δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Το πρωί της περασμένης Τρίτης, στις 10.15, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας παρέλαβε από τον Πρωθυπουργό επιστολή με την οποία τον έθετε εκτός ΚΟ της ΝΔ. Το νέο για τον ίδιο αποτέλεσε σοκ, γιατί δεν το περίμενε. Μάλιστα την είδηση της αποπομπής του την πληροφορήθηκε, ενώ έπινε καφέ στο Κολωνάκι, από δημοσιογράφο, αντί από κάποιον θεσμικό παράγοντα της Ρηγίλλης ή του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό ήταν που τον πείραξε περισσότερο.

Αν και ο κ. Δαϊλάκης εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάποιο γούρι για να σωθεί πολιτικά, επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στα λαχεία. Πηγαίνοντας προς τη Βουλή για να προβεί σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, είδε έναν λαχειοπώλη και αγόρασε λαχεία με λήγοντα στο μηδέν. «Σήμερα είναι η τυχερή μου μέρα» είπε γελώντας. Στη Βουλή έφθασε ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, περίπου την ώρα που ξυπνούν οι ψηφοφόροι του. Και ο ίδιος ξενυχτισμένος ήταν, αλλά όχι λόγω διασκέδασης. Η συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Extra, καταφερόμενος εναντίον των στενών συνεργατών του κ. Καραμανλή, του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου, τάραξε τα νερά. Τους αποκάλεσε «σταβλάρχες» που δεν αφήνουν τον Πρωθυπουργό, όντας πολιτικό «άλογο», να τρέξει.

Το τηλέφωνό του κτύπησε κόκκινο, όλο το βράδυ. Η διαγραφή ήταν προ των πυλών. Ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Ι. Τραγάκης τον είχε προειδοποιήσει: «Νωρίς το πρωί να έχεις το τηλέφωνό σου ανοιχτό». Ηταν από τις λίγες φορές που ξενύχτησε, καθώς είναι άνθρωπος που διασκεδάζει τη νύχτα, αλλά δεν το ευχαριστήθηκε. Το τηλέφωνο ήταν ανοιχτό. Εξάλλου δεν έπαψε να χτυπάει, αναγκάζοντας τον βουλευτή να αλλάξει τρεις μπαταρίες στο κινητό του.

«Φοράω παντελόνια»

Η «καμπάνα» που έπεσε τον επηρέασε. Στη Βουλή αποτέλεσε σημείο αναφοράς μόλις έφθασε. Επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όπως είχε πράξει και νωρίτερα, πραγματοποιώντας «κύκλο» εμφανίσεων σε όλες σχεδόν τις πολιτικές εκπομπές των καναλιών. «Τάραξες τα νερά» του είπε ο «αντάρτης» βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Μανώλης, τον οποίο ο κ. Δαϊλάκης έχρισε «εκπρόσωπό» του. «Ελα να σε φιλήσω» πρότεινε ο κ. Δαϊλάκης, για να του απαντήσει ο κ. Μανώλης: «Γιατί να σε ακολουθήσω;». Ετοιμόλογος ων ο κ. Δαϊλάκης απάντησε: «Οχι. Εσύ να κάτσεις εκεί που είσαι. Εσύ θα μείνεις για να είσαι εκπρόσωπός μου». Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν ξέχασε το χιούμορ του. «Θα γραφτείς στην Ιστορία γιατί προκάλεσες εκλογές» του είπε δημοσιογράφος, για να απαντήσει με τη βαριά βορειοελλαδίτικη προφορά που τον χαρακτηρίζει: «Πλάκα με κάνεις; Τώρα είναι που δεν θα γίνουν εκλογές». Το κερασάκι στην... «τούρτα» ήταν η φωνή του πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Π. Κρητικού: «Καλημέρα στον Νταη-λάκη».

Ο καφές, που τον κέρασε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Απ. Σταύρου, εκείνη την ημέρα ήταν πικρός για τον κ. Δαϊλάκη ο οποίος τους πληροφορούσε όλους για την υπερπροστασία που έχει ο Πρωθυπουργός και δεν παρέλειπε να ρίχνει τα «καρφιά» του στους συνεργάτες του: «Αυτοί με φάγανε. Σήμερα έπεσε το κορμί μου» έλεγε συνεχώς, αλλά διαφωνούσε με τη γεύση του καφέ: «Ο καφές δεν είναι πικρός, είναι πάντα γλυκός». Ο βουλευτής επέμεινε ότι δεν πίνει ποτά και όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν παρ' όλα αυτά είχε πιει κανένα ποτηράκι παραπάνω, διευκρίνισε: «Απολύτως τίποτε. Με βλέπετε τώρα που τα επαναλαμβάνω, αλλά το μόνο που μπορώ να αποδείξω είναι ότι φοράω παντελόνια...».

Σε όλους τους βουλευτές και ειδικά στους νεοδημοκράτες είναι γνωστά τα νυχτοπερπατήματα του κ. Δαϊλάκη. Λόγω της αδυναμίας που έχει στη νύχτα άρχισε ένα παιχνίδι φημών, ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι το είπαν και ευθέως ότι ο κ. Δαϊλάκης επιτέθηκε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον γιατί είχε πιει λίγο παραπάνω. «Δεν ήμουν μεθυσμένος και δεν θα μπορούσα να είμαι αφού έχω διαβήτη. Είναι το πιο τρυφερό δώρο που μου άφησε η μητέρα μου. Η κληρονομιά της» απαντά σε όλους τους τόνους ο κ. Δαϊλάκης, για τον οποίο ορισμένοι άφησαν ακόμη και υπονοούμενα ότι είναι «όργανο» της αμερικανικής πρεσβείας. «Μποέμ» τύπος, του αρέσει η νύχτα, που είναι η μεγάλη του αγάπη, όπως και οι... γυναίκες, τις οποίες και προκαλεί με το χιούμορ του, όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Στη Βουλή δεν είναι λίγες οι φορές που συζητούν για τις γυναίκες που τον συνοδεύουν κατά καιρούς. Μία από αυτές αποτέλεσε την αιτία να τον κατηγορήσουν ως και για «όργανο» της CIA! Και αυτό γιατί η γυναίκα που τον συνόδευε στον σταθμό Extra, υποστηρίζουν κάποιοι, εργάζεται στη μορφωτική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ήταν ανιψιά του. Η συνωμοσιολογία στο απόγειό της!
Οι φιλανθρωπίες και η πολιτική
Την ημέρα της διαγραφής του, στο καφενείο της Βουλής, κάποιος του επεσήμανε ότι είναι τυχερός βουλευτής. Και αυτό διότι του είπαν ότι ως ανεξάρτητος πλέον θα έχει επιπλέον 600 ευρώ, γιατί δεν θα δίνει συνδρομή στο κόμμα. «Να τα δώσω στο Αγιον Ορος» είπε με ύφος, υπονοώντας το σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπαιδίου. Ο ίδιος είχε πληρώσει χρέος 4.700 ευρώ για να μη χάσει το σπίτι της εξαμελή πολύτεκνη οικογένεια από τη Νίκαια, μια υπόθεση που έφερε στη Βουλή ο πρόεδρος κ. Γ. Παπανδρέου. Πριν από καιρό είχε προσκαλέσει την υφυπουργό Απασχόλησης κυρία Σοφία Καλαντζάκου για να της δείξει... τρόπους αντιμετώπισης της ακρίβειας. Την πήγε σε εστιατόριο πολυκαταστήματος στο Κολωνάκι. «Εδώ τρως καθαρά και με μόλις επτά ευρώ» της είπε.

Συγκαταλέγεται μεταξύ των «πληβείων» της Βουλής και είναι από τους βουλευτές με τα λιγότερα περιουσιακά στοιχεία. Δηλώνει μόνο μία οικία στη Δράμα, δύο αυτοκίνητα και καθόλου χρήματα σε τράπεζες. Στη Δράμα τον αποκαλούν «μπατίρη», γιατί βοηθάει όποιον μπορεί. Μάλιστα έχει παραχωρήσει το βουλευτικό του αυτοκίνητο στον Δήμο Δράμας για να μετακινούνται παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Αλλες φορές έχει βοηθήσει με τη βουλευτική του αποζημίωση οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Εξάλλου και αυτός προέρχεται από φτωχή οικογένεια και οι γονείς του ήταν αγρότες. Γι' αυτό έχει επίσης συνδράμει οικονομικά και αγρότες που κινδύνευαν με κατασχέσεις. Παρά λοιπόν τις οικονομικές δυσκολίες της οικογένειάς του κατόρθωσε να αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα Δράμας και αργότερα στην Τράπεζα Κρήτης.

Αμέσως αρχίζει να ασχολείται με τα κοινά και στις δημοτικές εκλογές του 1986 εκλέγεται δήμαρχος Δοξάτου (δύο φορές). Εν συνεχεία αντινομάρχης Δράμας, ενώ έθεσε και υποψηφιότητα αλλά χωρίς επιτυχία για την εκλογή του ως νομάρχη. Στην κεντρική σκηνή εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2000, εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ και μάλιστα ήρθε πρώτος σε σταυρούς. Βασικός αντίπαλός του στον νομό είναι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας.

Τα τελευταία χρόνια είναι διαζευγμένος και από τον γάμο του απέκτησε έναν γιο, τον Αποστόλη, που είναι και συνεργάτης του. «Καλά έκανες, πατέρα» του είπε μόλις έμαθε ότι άντεξε στις πιέσεις και δεν παραιτήθηκε από βουλευτής. Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε ψυχολογική κατάπτωση, λόγω του θανάτου του αδελφού του, γεγονός που τον επηρέασε σημαντικά.
Ο «κολλητός» φίλος Ι. Ιωαννίδης
Ο πιο στενός φίλος του 53χρονου κ. Δαϊλάκη είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης με τον οποίο συναντιούνται καθημερινά και τα λένε επί μακρόν. Εχουν μακροχρόνια φιλία και στέκι τους είναι το εστιατόριο- καφέ «JK» στο Κολωνάκι. Σε αυτό συχνάζουν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, κυρίως από την εσωκομματική τάση της «λαϊκής Δεξιάς» και πολύ συχνά συζητούν πολιτικά στελέχη της ΝΔ, όπως π.χ. ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδης, κ.ά. Ο κ. Ιωαννίδης ήταν από τους πρώτους που του τηλεφώνησαν αμέσως και έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. Και οι δύο αγαπούν τον αθλητισμό, αλλά ο κ. Δαϊλάκης προτιμά περισσότερο το ποδόσφαιρο. Εξάλλου από πιτσιρικάς έπαιζε στους Φιλίππους Δοξάτου, στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ηταν ποδοσφαιριστής, προπονητής (και του εφηβικού τμήματος της Δόξας Δράμας) και στη συνέχεια πρόεδρος της ομάδας. Με τον κ. Ιωαννίδη τον συνδέει και η προσήλωσή του στη θρησκεία. Οπως ο κ. Ιωαννίδης έτσι και αυτός κάθε Κυριακή πρωί εκκλησιάζεται, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επισκεφθεί το Αγιον Ορος.
Η φιλία με την Μπεζαντάκου και ο Σβαρτσενέγκερ!
Τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης που δέχθηκε ήταν πολλά. Εκτός από αυτό της παλιάς του φίλης Στέλλας Μπεζαντάκου, λαϊκής αοιδού, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις περάσει η μπόρα θα τον πάρω τηλέφωνο να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ και από τη στιγμή που κάτι τόσο σοβαρό συνέβη στην καριέρα του, με ενδιαφέρει να μάθω τι σκέφτεται να κάνει από 'δω και πέρα, αλλά - κυρίως - πώς είναι ψυχολογικά» είπε η Μπεζαντάκου, η σέξι τραγουδίστρια όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, στην εφημερίδα «Εσπρέσσο». Για την κυρία Μπεζαντάκου ο κ. Δαϊλάκης, τον οποίο έχει να συναντήσει πάνω από ενάμιση χρόνο, είναι ο ορισμός του gentleman. «Πάντα μου άνοιγε την πόρτα στο αυτοκίνητο και προλάβαινε κάθε επιθυμία μου! Και τώρα, με τον Καραμανλή, φέρθηκε αντρίκεια, εκφράζοντας δημοσίως τη γνώμη του για τον περίγυρο του Πρωθυπουργού» τόνισε η Μπεζαντάκου, δίνοντάς του τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ίδιος, που έχει διασκεδάσει πολλές φορές στα κέντρα που τραγουδούσε η Μπεζαντάκου, είχε τονίσει σε ανύποπτη στιγμή: «Δίνω τη βουλευτική μου αποζημίωση σε φιλανθρωπίες και δεν το ξέρει κανείς. Μόλις όμως βγήκα με την Μπεζαντάκου, με έμαθε όλη η Ελλάδα». Και δεν ήταν μόνο η Μπεζαντάκου, καθώς αρκετές φορές έχουν μείνει «ιστορικά» στις «γαλάζιες» παρέες τα καλαμπούρια που έκανε με αιθέριες υπάρξεις σε διάφορα «πολιτιστικά κέντρα» όπως τα είχε «βαφτίσει» ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Φίλοι του είναι ο γνωστός χειρουργός αισθητικής κ. Ανδρ. Φουστάνος, η τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου, αλλά και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, τον οποίο συνάντησε πριν από πολύ καιρό στις ΗΠΑ και τους συνδέει φιλία την οποία διαφημίζει στην ιστοσελίδα του.

Σύμμαχος του Τατούλη
Μετά τη διαγραφή του δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι δεν θα γίνει «βουλευτής με νοηματική». Λίγο αργότερα προκάλεσε όσους τον προτρέπουν να παραιτηθεί με τη φράση: «Εγώ πηδάω πιο πολύ από τον Κουκοδήμο. Εμείς στη Δράμα ξέρουμε γιατί φοράμε τα παντελόνια». Παράλληλα υποστηρίζει ότι είναι «καραμανλικότερος των καραμανλικών» και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι «παίζει» εσωκομματικά παιχνίδια.

Οι δηλώσεις που επέφεραν τη διαγραφή του δεν ήταν οι μόνες αιρετικές. Πολλές φορές στο παρελθόν είχε μιλήσει και στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, αλλά ουδείς στο Μέγαρο Μαξίμου ασχολήθηκε. «Σε πολλά πράγματα θέλω να συμφωνήσω με τον Πέτρο και να ενώσω τη φωνή μου, ώστε να δυναμώσουμε ως κόμμα γιατί χρειαζόμαστε άμεσα πολλές λύσεις» σημείωνε περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας δημόσια τον δεδηλωμένο «αντάρτη» κ. Π. Τατούλη. Τότε έβαλε ευθέως κατά του κ. Γ. Βουλγαράκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχω εταιρείες, οπότε δεν μπορώ να ξέρω την άλλη πλευρά του νομίσματος, αλλά όταν ασχολείσαι με την πολιτική δεν κρατάς μόνο τον τύπο της καθαρότητας, πρέπει να είσαι και καθαρός».

Εκείνη την περίοδο άλλωστε προέβαινε και σε δηκτικές διατυπώσεις σε ό,τι αφορά το «ηθικό ασυμβίβαστο» του κ. Ρουσόπουλου. «Εξαρτάται από τις αρχές που έχει ο καθένας, πώς χειρίζεται και για ποιο λόγο χειρίζεται τη θέση που κατέχει» είπε, και συμπλήρωσε: «Εκεί όπου είχαμε το ηθικό πλεονέκτημα, έχουμε το μειονέκτημα, γιατί ο καθένας έχει από μία εταιρεία, ο καθένας εκπροσωπεί και ένα Μοναστήρι».

Πιο σκληρή ήταν η επισήμανσή του ότι πρέπει να αποκαθαρθεί άμεσα η κάθε «Μονή» και ανέφερε ότι ο «κοπαδάρχης» (εννοώντας τη ΝΔ και τον κ. Καραμανλή) έχει τον πρώτο λόγο. Παλαιότερα είχε ζητήσει «να αποδείξουμε ότι υπάρχουν κοκόρια στο κοτέτσι της ΝΔ και να λαλήσει ο κόκορας της ΝΔ, ο Καραμανλής». Οσον αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου άφησε αιχμές, λέγοντας ότι «το Βατοπαίδιο είναι ναρκοπέδιο» και είχε προσθέσει με νόημα ότι «αυτοί που πηγαίνουν στα μοναστήρια, ας προσέχουν πού πατούν».

Ουδείς είχε ασχοληθεί μαζί του, όπως και τον Οκτώβριο του 2006, όταν για χάρη του Δοξάτου Δράμας... «επικήρυξε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο. «Οσοι από το Δοξάτο ψηφίζουν στην Αθήνα δεν θα τον ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές» ανέφερε, διαμαρτυρόμενος για την υπουργική απόφαση να μη μεταφερθεί η έδρα του καποδιστριακού δήμου στο Δοξάτο.

Πριν από την επίμαχη συνέντευξη είχε «φορτώσει», κατά δήλωσή του, με την πολιτική της κυβέρνησης και ήταν έτοιμος να μιλήσει «έξω από τα δόντια». Αυτό έκανε, ενώ το μήνυμα το είχε στείλει την ημέρα της ΚΕ της ΝΔ. Την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός, αυτός έπινε τον καφέ του στο Κολωνάκι. Ηταν μια ακόμη απουσία από το «γαλάζιο στράτευμα». Ωστόσο και άλλες φορές στο παρελθόν είχε απουσιάσει από κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, ποτέ δεν ετέθη θέμα πειθαρχικών κυρώσεων.

Στο Κολωνάκι βρέθηκε και το βράδυ της διαγραφής του, την ώρα που έπαιζε ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο με την Ανόρθωση. Μαζί με τον εκδότη και δημοσιογράφο κ. Δ. Ρίζο εμφανίστηκε στο Τοps στο Κολωνάκι. Ξαφνικά 15 άτομα σηκώνονται και τον χειροκροτούν, φωνάζοντας: «Μπράβο μεγάλε, προχώρα». Ο βουλευτής αναθάρρησε και εντυπωσιάστηκε. Οπως όμως έμαθε αργότερα τα 15 αυτά άτομα ήταν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠαΣοΚ Αχαΐας.

Βέβαια ο ίδιος, έπειτα από «μπαράζ» δηλώσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, και παρά το γεγονός ότι επέμεινε στις απόψεις του, άλλαξε ρότα προχθές το πρωί. Φαίνεται ότι τελικά οι πιέσεις της Ρηγίλλης έπιασαν τόπο και με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό τού επέστρεψε το πλεονέκτημα που του είχε αφαιρέσει με τη διαγραφή του. Δήλωσε μεταμέλεια για τις δηλώσεις του και ζήτησε την επανένταξή του στην ΚΟ, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η παραίτησή του είναι στη διάθεση του κ. Καραμανλή. Το έργο που παίχτηκε επί μία εβδομάδα έλαβε τέλος και οι κουρτίνες του (πολιτικού) θεάτρου έκλεισαν!
«Κόμμα Δράμα» και Νίντζα!
«Εγώ είμαι κόμμα... Δράμα». Με αυτό το σύνθημα πολιτεύτηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όπου κατάφερε και εξασφάλισε την τρίτη κατά σειρά εκλογή του. «Τρέχω για τη Δράμα» σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο Internet και υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι είναι πολιτικός «Νίντζα». «Οι δουλειές δεν κλείνονται με τηλέφωνα! Θέλετε κάποιον να απαντά στα τηλέφωνα ή κάποιον να τελειώνει δουλειές με τις προσωπικές γνωριμίες και διασυνδέσεις του;». Και όπως εξήγησε και μετά τη διαγραφή του: «Παίρνω εντολή από τον λαό της Δράμας. Και ο λαός της Δράμας μου λέει να παραμείνω στην παράταξη». Βέβαια επιμένει ότι είναι ο τελευταίος που θα φύγει από την παράταξη. «Πρώτα θα φύγει ο Κώστας Καραμανλής και μετά εγώ» υπογραμμίζει, διευκρινίζοντας ότι παραμένει πιστός στον Πρωθυπουργό. «Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία ευκαιρία στα κέντρα λήψης αποφάσεων γιατί θα είμαι και εγώ εκεί!» υποστήριζε προεκλογικά. Οι ψηφοφόροι της Δράμας μετά τις εξελίξεις πείστηκαν ότι όντως με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δεύτερη εκλογική νίκη της ΝΔ ο κ. Δαϊλάκης βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Πολλοί τον γνώρισαν από τις εκπομπές «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα» του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και δεν ήταν λίγες οι φορές που γκρίνιαζε για τις «κλειστές» πόρτες των υπουργών. http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15478&m=A24&aa=1
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή προσπαθεια η Αγιογραφία του από το Βήμα.Ο άνθρωπος ήταν καραστημένος.Από το πρωι είχε κανονισει με τον Παπαγιάννη ό,τι θα έρθει το βράδυ στο ΕΧΤΡΑ και θα κάνει ρόμπα τον αρχηγό του.Ούτε φορτισμένος συγκινησιακά δηλαδή ούτε σουρωμένος και τα λοιπά που κυκλοφορούν. Ένα εν ψυχρώ στήσιμο ήταν με δύο τρυγόνια.Ένα να βολιδοσκοπηθούν τα κουράγια του Τιτανα Καραμανλή και το αλλο να δουν τις διαθέσεις του Ελληνικού λαού.Και στα δύο άρπαξαν την χυλόπιτα και τον απέσυραν κάνοντας τον ρόμπα.
Δαιλάκης και Μανώλης πρέπει να διαγραφούν.
Να ζητηθούν εξηγήσεις και από τον Ιωαννίδη αν ισχύει η συμπαράσταση και να διαγραφεί παρ αυτα.
Πολύδωρα έχει απασφαλίσει ο Καραμανλής τώρα .....Κανόνισε.
Γιαννόπουλος και Τατούλης θεωρούνται ήδη άνεργοι.
Σαλμά κι εσυ τέκονο Βρούτε εεε....?Καταγράφεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ????
ΧΑΧΑΧΑΧΑ........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
3 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ?ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΘΕΤΙΚΟ..........