Αδικος και αντιδεοντολογικός ο νόμος γιά τίς τράπεζες λέει ο Βγενόπουλος. Λυσσαλέα ή μάχη τών τραπεζών γιά επιβίωση καί κυριαρχία.

απο ελεύθερο τύπο.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νόμο που ψηφίσθηκε σχετικά με την ενίσχυση του πιστωτικού συστήματος αλλά και επίθεση κατά των μεγαλομετόχων των τραπεζών εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος.
Χαρακτήρισε άδικο και αντιδεοντολογικό το νομοσχέδιο καθώς, όπως είπε, οι έλληνες φορολογούμενοι θα ενισχύσουν τις τράπεζες χωρίς να έχουν ιδέα για τους κινδύνους που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο κ. Βγενόπουλος κατηγόρησε τους μεγαλομετόχους των τραπεζών που θα κάνουν χρήση του πακέτου των 28 δισ. ευρώ χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο η Εθνική μπαίνει στο πρόγραμμα ενίσχυσης όταν τα στελέχη της δηλώνουν ότι η τράπεζα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.
Ο αντιπρόεδρος της MIG ζήτησε επαναπροσδιορισμό της οικονομικής πολιτικής με τη λήψη μέτρων για τις ασθενέστερες τάξεις τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα σκάνδαλα αλλά η έλλειψη επάρκειας.
Σ.Σ. Η μάχη γιά επιβίωση καί κυριαρχία τών τραπεζών είναι λυσσαλέα και έχει πολιτικοοικονομικές προεκτάσεις. Ο Βγενόπουλος έχει βέβαια απεριόριστη ρευστότητα. Αν οι υπόλοιποι έμεναν χωρίς βοήθεια θα τούς έκανε μιά χαψιά. 
Απο την άλλη τα λεφτά με τα οποία ο Αλογοσκούφης ενισχύει τούς υπόλοιπους είναι δικά μας. Εδώ οι έννοιες δίκαιο και αδικο χάνουν μεγάλο μέρος απο τη σημασία τους.
 Παρατηρητές λένε ότι οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες.
 Πάντως δεν νοείται πχ οι αμοιβές κάποιων τραπεζιτών να είναι τόσο υψηλές. 
Μέ δικά μας λεφτά.

Σχόλια