ΤΑ “ΟΧΙ” ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΑΟΙ!!

-"Στο εξής δεν θα λέγεται ότι οι 'Ελληνες επολέμησαν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες επολέμησαν σαν ΄Ελληνες." Eφημερίδα "Guardian".......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΤΑ “ΟΧΙ” ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΑΟΙ!!

-"Στο εξής δεν θα λέγεται ότι οι 'Ελληνες επολέμησαν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες επολέμησαν σαν ΄Ελληνες." Eφημερίδα "Guardian"

-Εδώ είναι το Μέγαρο των Ηλυσίων. Στις 11. και 24 δύο αυτοκίνητα εγκατέλειψαν τους χώρους. Στο πίσω αυτοκίνητο κάθονται ο στρατηγός ντε Γκολ και η γυναίκα του. “Γάλλος ρεπόρτερ”

-Η κυβέρνηση Καραμανλή και οι βουλευτές της εγκατέλειψαν την Βουλή και δεν θα συμμετάσχουν στην ψήφιση για την εξεταστική επιτροπή. “Διονύσης Μποτώνης πολιτικός ρεπόρτερ”

Ο λαός λέει πάντα το δικό του ΟΧΙ σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές περιόδους, όπως:

Το 1940 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου τα ανακοινωθέντα έγραφαν: "Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5.30 σήμερον τα ημέτερα τμήματα ... Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους", οι εφημερίδες ξεσήκωναν τον κόσμο "'Ελληνες εις τα όπλα!" και οι 'Ελληνες εν μέσω ζητοκραυγασμών πανηγύριζαν στους δρόμους. Αυτό ήταν το ιστορικό "ΟΧΙ" που γεμάτη υπερηφάνεια και φιλότιμο φώναξε η μικρή και φτωχή χώρα μας απέναντι στην ισχυρή φασιστική Ιταλία του Μουσσολίνι όταν της ζήτησε να παραδώσει τα ελληνικά εδάφη. Είχε έρθει η ώρα της "Μάχης της Ελλάδας" ...Οι 'Ελληνες πολέμησαν με πενιχρά μέσα απέναντι σε μια πάνοπλη στρατιά. Και την νίκησαν. Διότι πολέμησαν με φρόνημα και λεβεντιά, με ελληνική ψυχή. 'Ολες οι αρετές των Ελλήνων μπήκαν και κέρδισαν εκείνον τον πόλεμο.

Τον Μάη του 1968 το Παρίσι έζησε ιδιαίτερα έντονα πολιτικά γεγονότα . Διαδηλώσεις, οδομαχίες, καταλήψεις πανεπιστημίων, δεν ήταν απλά μια φοιτητική και εργατική εξέγερση, ήταν η εξέγερση ενός ολόκληρου λαού. Η αρχή έγινε με την κατάληψη του Πανεπιστημίου της Ναντέρ και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στη Σορβόννη.Οι φοιτητές βιώνουν ένα κύμα αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενο. Στις 13 Μαΐου ένα εκατομμύριο γάλλοι κατεβαίνει στους δρόμους. Μέσα Μαΐου το κύμα διαδηλώσεων αγγίζει και του εργάτες. Η γενική απεργία παραλύει τη Γαλλία. Η κυβέρνηση υπό καθεστώς πρωτόγνωρης πίεσης ανακοινώνει αυξήσεις. Ο τότε πρωθυπουργός Ζορζ Πομπιντού τις εξαγγέλλει: «Από τον Ιούνιο το πραγματικό ημερομίσθιο θα αυξηθεί κατά 7% και από τον Οκτώβριο κατά 10 %. Δεκτή θα γίνει και η μείωση των ωρών εργασίας». Η Γαλλία όμως δεν ησυχάζει. Η απεργία συνεχίζεται και οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου ντε Γκολ.

Στις 21 Οκτώβρη 2008 μια λαοθάλασσα, πρωτοφανής για τα χρονικά, ενωμένων εργατών εργατών φοιτητών, υπαλλήλων, υπερδανεισμένων, καταπιεσμένων, γέμισε το κέντρο της Αθήνας δίνοντας ένα μάθημα στην παραπαίουσα συντηριτική κυβέρνηση.Την επομένη στην Βουλή επρόκειτο να συζητηθεί η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, που καταθέσε το Πασοκ και ο αυριανος Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Τελικά η κυβέρνηση έντρομη εγκατέλειψε και την βουλή, όπως σωστά επεσήμανε ο μαχητικός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, και αύριο και την εξουσία .

Ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος λέει το δικό του ΟΧΙ, σε κάθε ιστορική περίοδο, απέναντι σε οποιαδήποτε μορφής τυραννία. Αυτό το ΟΧΙ αυτό που και εμείς καλούμαστε να πούμε σήμερα στις εκλογές που ερχονται, δεδομένου ότι η Βαστίλλη του νεοφιλλελευθερισμού κατέρρευσε από μέσα, τα διεθνή χρηματιστήρια καταρρέουν και αυτό που μένει σταθερό είναι η προσήλωση του λαού μας στις παναθρώπινες Ελληνικές αξίες της ελευθερίας, ισότηταςτητας, δικαιοσύνης.

Τιμή και δόξα στους πεσόντες αγωνιστές για την ελευθερία, την ισότητα τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία !!

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
www.koutsoukos-anastasios.gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολυ καλό άρθρο
συγχαρητηρια Δρ Κουτσουκο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγκρίνει ο ανόητος τον Χιτλερ με την σημερινή κυβέρνηση; Εχει μπλέξει τα αρ...δια με τις αμυγαλές λενε στον τόπο μου.

Αντι να μας πει αν ο γιωργάκης θα ψηφίσει ή όχι στις αμερικανικές εκλογές, μας ζαλίζει με τις βλακείες του.

Οσο για ο "ΟΧΙ", αν δεν το είχε πει ο Μεταξάς, δεν θα είχε προλάβει να το πει ο λαός. Ανεξάρτητα αν ήταν δικτάτορας, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ως πραγματικος Έλληνας.

Ποιός περίμενε ότι θα φτάναμε στο σημείο δεκαετίες αργότερα ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός να βάλει την ουρά στα σκέλια το βράδυ των Ιμίων και να πει "ευχαριστώ τους Αμερικάνους";;;;

Τι σχόλιο κάνει ο ντόκτορ Κουτσούκος;;;; Η αλήθεια όσο πικρή και δυσάρεστη και αν είναι πρέπει να τη λέμε...