Δεν καταργείται η βίζα για τους Ελληνες υπηκόους.Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Λευκού Οίκου έθεσε βέτο. Δείτε γιατί.


Του Μιχάλη Ιγνατίου απο το έθνος.
Η βίζα για τους Ελληνες υπηκόους που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα καταργηθεί, όπως επρόκειτο να συμβεί σύντομα, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Λευκού Οίκου έθεσε βέτο, προβάλλοντας ως δικαιολογία «πολιτικούς λόγους». Για την αρνητική αυτή εξέλιξη, ενημερώθηκε ήδη η Αθήνα, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες για αλλαγή της αμερικανικής στάσης. «Ηταν σοκ η ανακοίνωση των λόγων της απόρριψης», δηλώθηκε χαρακτηριστικά στο «Εθνος»
Είχαν προηγηθεί συνεχείς αναβολές και καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, όπως και η διαρροή φημών, ότι ο Λευκός Οίκος και ο απερχόμενος πρόεδρος Τζορτζ Μπους δείχνουν διάθεση... τιμωρίας της Ελλάδας για σειρά ενεργειών του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που θεωρήθηκαν «αντισυμμαχικές», με σημαντικότερη το βέτο στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι.
Ο πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Αϊκ Γκούλας, υποστήριξε με επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο πως, αν και η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, φαίνεται ότι «πέφτει θύμα της δυσαρέσκειας της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στάση που τήρησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και την απόφασή της να θέσει βέτο στη διεύρυνση της Συμμαχίας με την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».............

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η βίζα για τους Ελληνες υπηκόους που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα καταργηθεί, όπως επρόκειτο να συμβεί σύντομα, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Λευκού Οίκου έθεσε βέτο, προβάλλοντας ως δικαιολογία «πολιτικούς λόγους». Για την αρνητική αυτή εξέλιξη, ενημερώθηκε ήδη η Αθήνα, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες για αλλαγή της αμερικανικής στάσης. «Ηταν σοκ η ανακοίνωση των λόγων της απόρριψης», δηλώθηκε χαρακτηριστικά στο «Εθνος»Είχαν προηγηθεί συνεχείς αναβολές και καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, όπως και η διαρροή φημών, ότι ο Λευκός Οίκος και ο απερχόμενος πρόεδρος Τζορτζ Μπους δείχνουν διάθεση... τιμωρίας της Ελλάδας για σειρά ενεργειών του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που θεωρήθηκαν «αντισυμμαχικές», με σημαντικότερη το βέτο στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι.
Ο πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Αϊκ Γκούλας, υποστήριξε με επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο πως, αν και η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, φαίνεται ότι «πέφτει θύμα της δυσαρέσκειας της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στάση που τήρησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και την απόφασή της να θέσει βέτο στη διεύρυνση της Συμμαχίας με την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Διπλωματική πηγή, που ρωτήθηκε από το «Εθνος» για την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος, δήλωσε ότι, όταν διαμαρτυρήθηκε η Αθήνα, έλαβε την απάντηση πως αυτή τη στιγμή «υπάρχει επιφύλαξη για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα θεώρησης διαβατηρίων».
Προσέθεσε πως οι Αμερικανοί δεν έκρυψαν ότι το εμπόδιο ετέθη από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας για «καθαρά πολιτικούς λόγους», που αφορούν και θέματα τρομοκρατίας. Η αμερικανική πλευρά συνεχίζει να πιέζει για την εξιχνίαση της επίθεσης με ρουκέτα εναντίον του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας.
ΜΙΧΑΛΗΣ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=1698551
Ο χρήστης PANOS KOYKOYZELIS είπε…
Στα αρχίδια μας και ο Μπους και ο μπούσουλας με τον οποίο πορεύεται αυτός και όλοι οι δοσίλογοι εντός και εκτός τειχών.
Ας κάνουμε αυτό που προστάζει η παιδεία και η καλλιέργεια των ΕΛΛΗΝΩΝ και να πάνε όλοι να γαμηθούνε... γιατί αν δεν πάνε μόνοι τους είναι βέβαιο ότι πλησιάζει η ώρα που θα τους γαμήσει ο Ελληνικός λαός.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γυρνάει στον κρύο τάφο του και βρίζει, ο συγχωρεμένος εθνάρχης.
Είναι σαν να είσαι ο δημιουργός της MERCEDES και να βλέπεις τους απογόνους σου να την μετατρέπουν σε συνεργείο αυτοκινήτων και ανταλλακτικών για κλεμμένες μαιμούδες.
Η κατάντια της σημερινής Νέας Δημοκρατίας με τον ανηψιό να εμπλέκεται σε συγκάλυψη εγκλημάτων κατα της Εθνικής περιουσίας (Βατοπαίδι) αλλά και του Δημοσίου χρήματος (0μόλογα), δεν έχει προηγούμενο.Οπως επίσης και η ατολμία του να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Ο σημερινός πρωθυπουργός αυτό το Σαββατοκύριακο που χάνεται ο πλανήτης επέλεξε να συναντήσει τον Μαλτέζο συνάδελφό του-που δεν τον ξέρει η μάνα του-για να συνομιλήσουν για την Παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Χατζηεβάτης και ο Βεληγκέκας σε μια καλύβα, στο πουθενά του κόσμου που φλέγεται.
Κι αν η απουσία του απο την διεθνή πολιτική σκηνή είναι ίδιον του χαρακτήρα του, η εμπλοκή του-μέσω της συγκάλυψης που προσφέρει στους υπουργούς του και της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης-είναι καταστροφική για μια χώρα που έχει περάσει απο μια 20ετη Πασοκική παρακμή.
Η στάση του σημερινού πρωθυπουργού αφ ενος μεν λεηλατεί την Ιστορία του Εθνάρχη και θείου του-ο οποίος είχε την ατυχία να έχει ανηψιούς αυτόν και τον Λιάπη -αφ ετέρου προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών.
Ως πότε θα το επιτρέπουμε;