Ο Γιώργος και η Λούκα επιμένουν. Για όλα φταίει η κυβέρνηση, άλλοθι είναι η διεθνής κρίση...


Ποιός έχασε την αξιοπιστία του για να τα βρεί ο Γιώργος λένε κάποιοι...
Εχουμε δηλώσεις της υπεύθυνης οικονομίας του πασοκ.
Είναι η γνωστή σε όλους μας Λούκα Κατσέλη...
Οχι οτι η κυβέρνηση δεν έχει προβλήματα...
Εχει...
Αλλά στα σοβαρά θέματα (οικονομία κλπ) δεν αποκλείεται η χώρα να είναι σε καλή κατάσταση..
Πιο καλή απο όση θα ελπιζαν οι λαικιστές του πασοκ..

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το θέατρο του παραλόγου, με την κακοδιαχείριση των δημόσιων οικονομικών και τη φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, συνεχίζεται. Για άλλη μία χρονιά, θα υποστούμε την ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική. Τα νούμερα που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι ξανά στον αέρα.

Το οικονομικό επιτελείο χρησιμοποιεί και πάλι τις ίδιες δημοσιονομικές αλχημείες, που χρησιμοποίησε και το 2007. Υπερεκτιμά τα έσοδα, υποεκτιμά τις καταναλωτικές δαπάνες και εγγράφει πλασματικά θετικά αποτελέσματα για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική και αμείλικτη. Το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2007 ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή του 3% του εθνικού εισοδήματος, όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Το ίδιο θα γίνει και για το 2008, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο.

Για το 2009, η κυβέρνηση συνεχίζει την φοροεπιδρομή, με πρόσθετους άμεσους και έμμεσους φόρους ύψους 7,4 δις ευρώ, ενώ μειώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1 δις ευρώ σχεδόν, σε μία περίοδο σημαντικής οικονομικής κρίσης.

Αποτέλεσμα των μέτρων αυτών θα είναι, περισσότερα νοικοκυριά να μην τα βγάζουν πέρα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν, η ανεργία να αυξάνεται και η ελληνική ύπαιθρος να μαραζώνει.

Αυτή η αδιέξοδη πολιτική πρέπει επιτέλους να ανατραπεί. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να πάρει στα σοβαρά το Γιωργάκη; Πχ. Οι θέσεις του στην οικονομία είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ, δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.
Να μην αποκρατικοποιηθεί η Ολυμπιακή, τα ΕΛΤΑ και ο ΟΣΕ, να μην ενοποιηθούν τα 133 ταμεία σε 13, η κατώτατη σύνταξη να πάει 850 ευρώ, να αυξηθούν οι μισθοί και να γίνουν και άλλες προσλήψεις στο δημόσιο, bla bla bla.
Και πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτά; Πρώτον ΛΕΕΙ θα κτυπήσει τη φοροδιαφυγή (προφανώς όπως και παλιά) και δεύτερον ΛΕΕΙ θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς.
Φαίνεται μάλιστα ότι το ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ. Άκου μπαρούφα, λέει πχ. ότι θα ΑΥΞΗΣΕΙ τις επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά λίγο μετά ξεχνιέται και λέει ότι θα ΑΥΞΗΣΕΙ και τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο ρε μεγάλε, πές το μυστικό και σε μας τους άσχετους να δούμε το φώς μας.
ΟΧΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ να τον κάνεις πρωθυπουργό θα διαλύσει το σύμπαν.
Δεν είναι στα καλά του το παιδί!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρε παλιομαλάκα λυκάνθρωπε χθες ο Παπανδρέου έβαλε πλάτη στη παραπαίουσα κυβέρνηση αν μου βρείς έστω και μια φορά που έκανε το ίδιο ο Μπουχέσας θα κάτσω να με γαμήσεις αι σιχτίρ μαλακιστήρια