Με αγωνία αναμένεται η κατάθεση Σίκατσεκ. Τι εχει πεί ως τώρα...


απο ελεύθερο τύπο.
........Στις καταθέσεις του, ο Σίκατσεκ μιλάει για μίζα 10% στην αγορά των πυραύλων Πάτριοτ το 1999 αξίας 100 εκατομμυρίων μάρκων. Αναφέρεται στο περίφημο 2% ποσοστό μίζας για τις δουλειές του ΟΤΕ με πιο κραυγαλέο παράδειγμα εκείνο του 2003, όταν σε ένα κίτρινο «post it» που του απέστειλε ο Μ. Χριστοφοράκος για μια σύμβαση ύψους 68.817.771 ευρώ η μίζα έβγαινε 1.376.000 ευρώ......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Αναζητούνται απαντήσεις από τον Σίκατσεκ για τις μίζες της Siemens
Τετάρτη, 08.10.08
«Το όνομα Σίκατσεκ είναι τόσο σπάνιο, σχεδόν μοναδικό στη Γερμανία. Θέλω όταν θα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου και θα πηγαίνουν πανεπιστήμιο να μην τους ρωτούν όλοι μόλις ακούνε το επίθετό τους γι’ αυτή την υπόθεση».

Τη φράση αυτή είχε πει ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της SIEMENS πριν από λίγο καιρό στους δημοσιογράφους, που τον πολιορκούσαν για μια συνέντευξη. Ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ, ο οποίος σήμερα -εκτός απροόπτου- συναντά στην Εισαγγελία του Μονάχου τους Ελληνες δικαστές, θέλει να «εξαφανιστεί» το όνομά του από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μετά και την ολοκλήρωση της δίκης του με την κατηγορία της απιστίας, η οποία του απέφερε φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 108.000 ευρώ.

Ετσι κι αλλιώς ακολουθούν πιθανόν και πριν από το τέλος του χρόνου και οι δίκες δύο εκ των μεταφορέων του «μαύρου χρήματος» ενώ άγνωστο είναι πότε θα αρχίσει η δίκη του άλλου μεγάλου στελέχους Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, προσωπικού φίλου του γενικού διευθυντή της ελληνικής SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκου και επίσης γνώστη του πώς κερδίζονταν οι «μεγάλες δουλειές» στην Ελλάδα. Ο Σίκατσεκ πάντως θα κληθεί να απαντήσει στον Ελληνα ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, που μαζί με τον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου βρίσκονται ήδη στο Μόναχο και εκτός από τη «συνέντευξη» με τον «μαύρο ταμία» θα πάρουν στα χέρια τους και τα πλήρη στοιχεία, τα οποία είχε δώσει με συγκεκριμένα ποσά και ημερομηνίες για τα λαδώματα στην Ελλάδα.

Στις καταθέσεις του, ο Σίκατσεκ μιλάει για μίζα 10% στην αγορά των πυραύλων Πάτριοτ το 1999 αξίας 100 εκατομμυρίων μάρκων. Αναφέρεται στο περίφημο 2% ποσοστό μίζας για τις δουλειές του ΟΤΕ με πιο κραυγαλέο παράδειγμα εκείνο του 2003, όταν σε ένα κίτρινο «post it» που του απέστειλε ο Μ. Χριστοφοράκος για μια σύμβαση ύψους 68.817.771 ευρώ η μίζα έβγαινε 1.376.000 ευρώ.

Εχει δώσει χειρόγραφο του κ. Χριστοφοράκου με τραπεζικό λογαριασμό και αίτημα για μεταβίβαση 1.699.000 ευρώ. Και έχει πει ουκ ολίγες φορές, με τελευταία αυτή στη συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση πριν από μερικές ημέρες, ότι ζητήθηκαν μίζες λόγω εκλογών το 2004. Και έχει μιλήσει για μια «ετήσια» ταρίφα από 1 έως 4 εκατ. ευρώ χωρίς τα όποια «απρόβλεπτα έξοδα». Το ερώτημα είναι λοιπόν γιατί χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια για να του τεθούν αυτά τα ερωτήματα όταν όλες οι παραπάνω καταθέσεις του υπάρχουν από τα τέλη του 2006. Και το ερώτημα που έθεταν όλο απορία Γερμανοί δημοσιογράφοι στο Μόναχο που ξέρουν καλά την υπόθεση ήταν πώς είναι δυνατόν να μην έχει ασκηθεί καμιά δίωξη στην Ελλάδα εναντίον ανθρώπων που αναφέρονται σαφώς με το όνομά τους και για τους οποίους υπάρχουν και στοιχεία.


Μόναχο, του απεσταλμένου μας ΚΩΣΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Ελεύθερος Τύπος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΣΟΚ: 29%, ΝΔ: 28,6%...
.

...στο νέο γκάλοπ της Metron Analysis

Αναλυτικά το γκάλοπ της Metron Analysis που θα παρουσιάσει απόψε ο Ant1 δίνει τα εξής:
ΠΑΣΟΚ 29%
ΝΔ 28,6%
ΣΥΡΙΖΑ 10,7%
ΚΚΕ 6,8%
ΛΑΟΣ 4%
Οικολόγοι 3,3%
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια έντονη φημολογία θέλει την δικογραφία της υπόθεσης Βατοπαίδι να βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Εαν συμβαίνει κάτι τέτοιο χτυπούν ήδη οι καμπάνες για τον Ρουσόπουλο, τον Δούκα κι άλλους μερακλήδες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ti απατεώνας ο Δούκας. Να ομνύει πως δεν υπέγραψε, να συλλαμβάνεται πως ψεύδεται και να μην παραιτείται. Χοντρόπετσος όμως κι ο πρωθυπουργός που τον κρατάει. Ξετσιπωσιά