Ολόκληρη η ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ του κόμματος.


........ Θέλω να ακούω τις απόψεις, τις προτάσεις, τις εισηγήσεις σας. Όλα όσα έχετε να μεταφέρετε, μέσα από την ίδια την Κοινωνία. Αλλά και όλα όσα προκύπτουν μέσα από τη γνώση και την εμπειρία σας.
· Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας θα συνεδριάζει συχνότερα και με ειδική θεματολογία, έτσι ώστε να εξετάζουμε, όλοι μαζί, μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις.
· Όλοι οι υπουργοί έχουν αυστηρές οδηγίες να καθορίσουν συγκεκριμένη ημέρα συνεργασίας με τους βουλευτές. Έχουν υποχρέωση να συγκαλούν τους αντίστοιχους Τομείς της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, έτσι ώστε, έγκαιρα, να είμαστε όλοι κοινωνοί και συμμέτοχοι σε κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Έχουν υποχρέωση έγκαιρης ενημέρωσης όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζουν. Έχουν υποχρέωση να σχεδιάσουν και να προωθήσουν νέες δράσεις κοινωνικής ευθύνης, αλλά και νέα έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής υποδομής, σε κάθε Νομό. Και έχουν υποχρέωση να το κάνουν τώρα! Σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές. Οφείλουν, επιπλέον, όσοι δεν το έκαναν ήδη, να δώσουν εντολή, τόσο στους Γενικούς Γραμματείς, όσο και στους επικεφαλής των Οργανισμών, των Επιχειρήσεων και των Υπηρεσιών που εποπτεύουν, για στενή συνεργασία με όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Έχουν υποχρέωση να καταστήσουν σαφές σε όλους όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε «κλειστές πόρτες». Να τους πουν ξεκάθαρα ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν άμεσα σε όλους τους βουλευτές, όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. Να δίνουν, έγκαιρα και υπεύθυνα, γραπτές απαντήσεις σε κάθε πολίτη:
· Για κάθε παράπονό του, που αφορά Οργανισμούς και Υπηρεσίες του Δημοσίου.
· Για κάθε τοπικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Οι περιστάσεις επιβάλλουν να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Πριν από 34 χρόνια ιδρύθηκε μια μεγάλη Παράταξη. Μια παράταξη που πρωταγωνίστησε στην Ιστορία του Τόπου μας. Έβαλε νωρίς, την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Οδήγησε και κρατά τη Χώρα στο δρόμο της πολιτικής σταθερότητας. Άλλαξε τη διαδρομή της Πατρίδας μας και την έκανε συμμέτοχη στην πρόοδο. Είναι η Νέα Δημοκρατία, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η Παράταξη που υπηρέτησαν κορυφαίοι πολιτικοί, χιλιάδες αγωνιστές, εκατομμύρια άνθρωποι. Η Παράταξη που υπηρετούμε, όλες και όλοι, από τα νεανικά μας χρόνια. Η Παράταξη που δυναμώνουν σήμερα, με το πάθος, την πίστη και την ορμή τους χιλιάδες νέοι. Το έδειξαν ξεκάθαρα, προχτές το Σάββατο.

Σήμερα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι πολίτες στρέφουν την προσοχή τους εδώ, σ’ εμάς.

Απαιτούν να ακούσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα...

- για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πορεία του Τόπου μας.

- Για τις επιπτώσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

- Για την καθημερινότητά τους.

Βεβαιώνω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες: Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Έχουμε και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις. Έχουμε τη δύναμη να βλέπουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Πάνω από όλα, βρίσκεται η ευθύνη μας για τον Τόπο, η ευθύνη μας για το σήμερα και το αύριο. Πάνω από όλα, κυριαρχεί η έγνοια μας για τους οικονομικά ασθενέστερους. Για το χαμηλόμισθο, το χαμηλοσυνταξιούχο, το μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον άνεργο. Για τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Για τους ανθρώπους που ζουν με την αγωνία για την επόμενη μέρα. Με τη σκέψη «πώς να τα βγάλουν πέρα». Με το ερώτημα «πού να βρει δουλειά το παιδί τους».

Όλα αυτά είναι εκείνα που όρισαν ως πρώτο κοινωνικό στόχο μας την αντιμετώπιση της ανεργίας. Είναι εκείνα που μας έκαναν να αυξήσουμε, πρώτ’ απ’ όλα, το επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις του ΟΓΑ. Είναι εκείνα για τα οποία αυξήσαμε κατά 5 δις ευρώ το χρόνο τις κοινωνικές μεταβιβάσεις. Είναι, προπάντων, εκείνα που διαμόρφωσαν και ορίζουν τη μεταρρυθμιστική στρατηγική μας. Και αυτό το τονίζω:

· Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι, αναγκαίες, για να βάλουμε τέλος στη σπατάλη και τα ελλείμματα. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι, σχεδόν, τρία (3) εκ. ευρώ, την ημέρα, για την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ; Γιατί να μην πάνε όλα αυτά στη στήριξη των πιο χαμηλών εισοδημάτων; Γιατί να μην πάνε στα Κέντρα Υγείας, στα Εξωτερικά Ιατρεία, στα Νοσοκομεία;

Και επιπλέον: Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να αυξάνεται ο παραγόμενος πλούτος και να μοιράζεται πιο δίκαια το κοινωνικό μέρισμα. Για να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη, που παράγει περισσότερες θέσεις δουλειάς. Για να υπάρχει συνεχής ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών: Της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι μεταρρυθμίσεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ο σίγουρος δρόμος για ένα στέρεο κοινωνικό κράτος. Είναι ο δρόμος για την άσκηση πραγματικά κοινωνικής πολιτικής. Αυτός είναι ο τελικός, ο κοινός σκοπός μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ξέρουμε ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Απαιτεί να λύσουμε χρόνιες παθογένειες, τις οποίες υπερασπίζονται λαϊκιστές και ομάδες βολεμένων. Απαιτεί να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που φέρνουν όφελος για όλους και ασφάλεια για τη νέα γενιά. Απαιτεί να αντιμετωπίσουμε και τις επιπτώσεις του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος. Οι εξελίξεις είναι σε όλους μας καλά γνωστές. Εδώ και ένα χρόνο, η Παγκόσμια Οικονομία περνά μια βαθιά κρίση, με απρόβλεπτη διάρκεια.

· Η έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των βασικών τροφίμων…

- προκάλεσε τη μεγαλύτερη επισιτιστική κρίση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Διέψευσε όλες τις προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών σ’ ό,τι αφορά την άνοδο του πληθωρισμού.

- Προκάλεσε σημαντική αναπτυξιακή υποχώρηση σε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

- Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη καταγράφει ρεκόρ δεκαπενταετίας.

- Τα επιτόκια ανεβαίνουν, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στα κράτη-μέλη, στις επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά.

- Η ανεργία, σε πολλές ευρωπαϊκές Χώρες, αυξάνεται με ρυθμούς που ήταν άγνωστοι τα τελευταία χρόνια.

· Σε όλα αυτά, προστέθηκαν τώρα και οι κραδασμοί της χρηματοοικονομικής κρίσης, που ξέσπασε στις ΗΠΑ και έφτασε ήδη στην Ευρώπη. Αυτό το ασταθές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει διαρκή επαγρύπνηση. Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, καλείται να αντισταθεί στην πίεση της διεθνούς συγκυρίας και να τραβήξει μπροστά. Με σχέδιο, με υπευθυνότητα, με αποτελεσματικότητα, με κοινωνική ευθύνη.

Ξέρουμε πολύ καλά τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Ξέρουμε πολύ καλά και τις εσωτερικές παθογένειες, που δυσχεραίνουν τα πράγματα. Δεν κρύψαμε -και δεν κρύβουμε- τα προβλήματα. Είναι γεγονός ότι η διεθνής κρίση προκάλεσε έξαρση της ακρίβειας, άνοδο των επιτοκίων, συγκράτηση των αναπτυξιακών ρυθμών.

Είναι γεγονός ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αδυναμιών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στρεβλώσεων στις αγορές.

Είναι, όμως, σημαντικό το γεγονός ότι το ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και φερέγγυο. Οι καταθέσεις των πολιτών σε όλες τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι απολύτως εγγυημένες.

Είναι, εξαιρετικά, σημαντικό το γεγονός, ότι η Οικονομία μας, θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις, έχει ικανοποιητικά μεγέθη και ισχυρές αντοχές.

· Περιορίσαμε δραστικά το δημόσιο έλλειμμα.

· Πετύχαμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

· Μειώσαμε σημαντικά την ανεργία.

Είναι, προπάντων, σημαντικό το γεγονός, ότι τα έως τώρα αποτελέσματα της πολιτικής μας επιβεβαιώνουν την ορθότητά της. Επιβάλλουν έτσι τη συνέχιση, την επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής μας. Οφείλουμε λοιπόν να την ενδυναμώσουμε. Οφείλουμε να την «τρέξουμε» πιο γρήγορα. Η πρόκληση είναι για όλους μας. Και η πρόκληση είναι τώρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου. Δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις, την ώρα που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Σε κανένα τομέα και σε καμία περίπτωση. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Ανταποκρινόμαστε αποφασιστικά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σε ώρες δύσκολες για την Παγκόσμια Οικονομία, έχουμε πρόσθετες υποχρεώσεις. Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να πετύχουμε τους στόχους μας.

Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια κάναμε σημαντικό έργο, σε όλους τους τομείς.

· Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα, που ούτε καν τολμούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις του χτες.

· Πετύχαμε διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, που μεταβάλλουν τη Χώρα μας σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο, φέρνουν μεγάλα έσοδα στο Κράτος και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

· Πετύχαμε σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά αποτελέσματα, που απέδωσαν χειροπιαστούς καρπούς.

· Αναγνωρίζω ότι στην πορεία μας έγιναν και λάθη. Αναγνωρίζω ότι υπήρξαν καθυστερήσεις σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αναγνωρίζω ότι στο διάστημα που πέρασε χαλάρωσε η ομαδικότητα και ατόνησε η συνεργασία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

Από σήμερα δίνουμε νέα διάσταση στο πνεύμα της ομαδικότητας. Διαμορφώνουμε μια νέα δυναμική συλλογικότητα. Ενισχύουμε το άνοιγμά μας σ’ ολόκληρη την Κοινωνία. Ανανεώνουμε, Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα, τις δεσμεύσεις μας στους πολίτες. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην παραγωγή απτού αποτελέσματος, για όλους τους πολίτες.

· Θέλω να ακούω τις απόψεις, τις προτάσεις, τις εισηγήσεις σας. Όλα όσα έχετε να μεταφέρετε, μέσα από την ίδια την Κοινωνία. Αλλά και όλα όσα προκύπτουν μέσα από τη γνώση και την εμπειρία σας.

· Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας θα συνεδριάζει συχνότερα και με ειδική θεματολογία, έτσι ώστε να εξετάζουμε, όλοι μαζί, μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις.

· Όλοι οι υπουργοί έχουν αυστηρές οδηγίες να καθορίσουν συγκεκριμένη ημέρα συνεργασίας με τους βουλευτές. Έχουν υποχρέωση να συγκαλούν τους αντίστοιχους Τομείς της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, έτσι ώστε, έγκαιρα, να είμαστε όλοι κοινωνοί και συμμέτοχοι σε κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Έχουν υποχρέωση έγκαιρης ενημέρωσης όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζουν. Έχουν υποχρέωση να σχεδιάσουν και να προωθήσουν νέες δράσεις κοινωνικής ευθύνης, αλλά και νέα έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής υποδομής, σε κάθε Νομό. Και έχουν υποχρέωση να το κάνουν τώρα! Σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές. Οφείλουν, επιπλέον, όσοι δεν το έκαναν ήδη, να δώσουν εντολή, τόσο στους Γενικούς Γραμματείς, όσο και στους επικεφαλής των Οργανισμών, των Επιχειρήσεων και των Υπηρεσιών που εποπτεύουν, για στενή συνεργασία με όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Έχουν υποχρέωση να καταστήσουν σαφές σε όλους όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε «κλειστές πόρτες». Να τους πουν ξεκάθαρα ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντούν άμεσα σε όλους τους βουλευτές, όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. Να δίνουν, έγκαιρα και υπεύθυνα, γραπτές απαντήσεις σε κάθε πολίτη:

· Για κάθε παράπονό του, που αφορά Οργανισμούς και Υπηρεσίες του Δημοσίου.

· Για κάθε τοπικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Οι περιστάσεις επιβάλλουν να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προχωράμε, κοιτώντας κατάματα την πραγματικότητα. Οι προτεραιότητές μας, για τους επόμενους μήνες, είναι ξεκάθαρες:

- Αφορούν, πρώτ’ απ’ όλα, την αντίσταση στις αρνητικές επιπτώσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

- Αφορούν τη στήριξη των συμπολιτών μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

- Αφορούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα: Την ανεργία, την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες.

Όλα τα υπουργεία έχουν αναλάβει ρητή δέσμευση...

- να κινηθούν απαρέγκλιτα στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που συμφωνήσαμε με τους πολίτες.

- Να προωθήσουν, άμεσα, νέες δράσεις απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

- Να προχωρήσουν, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, στο έργο που μας ανέθεσε ο Λαός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αναλάβαμε την ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα. Και τα αλλάζουμε! Δεσμευτήκαμε στους πολίτες, να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρό το δίχτυ της κοινωνικής προστασίας. Και το κάνουμε! Μέρα με τη μέρα, οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη.

· Κατατέθηκε ήδη στη Βουλή το νομοσχέδιο, με το οποίο θεσπίζονται συγκεκριμένα μέτρα αυξημένης προστασίας στους δανειολήπτες, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε.

· Προετοιμάζουμε, αναμένοντας και το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων.

- Καταρτίζουμε νομικό πλαίσιο που στόχο έχει να αποτρέπονται δυσμενείς αποκλίσεις τιμών του ίδιου προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

· Ενισχύουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να ανταποκρίνεται ταχύτερα στο έργο της. Συνεχίζουμε, μαζί με τους πολίτες, τη σύγκρουση με την ακρίβεια.

· Η έγνοιά μας εξακολουθεί ταυτόχρονα να επικεντρώνεται στη μείωση της ανεργίας, στο πιο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Η απάντησή μας στηρίχθηκε -και στηρίζεται- στο τρίπτυχο «Εκπαίδευση – Ανάπτυξη - Απασχόληση». Δρομολογήσαμε παράλληλα συγκροτημένα προγράμματα...

- για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών,

- για την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων,

- για την πλήρη κοινωνική ένταξη Ατόμων με Αναπηρία.

· Πέρα απ’ όλα αυτά, δεν λησμονούμε ότι η Κοινωνική Προστασία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την Κοινωνική Ασφάλιση.

· Εφαρμόζουμε, με απόλυτη συνέπεια, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που ορίσαμε, το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για ένα πιο δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

· Προχωρούμε στην καθιέρωση Κάρτας Ασφάλισης και Υγείας.

· Αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες Υγείας, σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Και βέβαια, όπως ήδη εξαγγείλαμε, ενεργοποιούμε, σύντομα, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, με πρώτο βήμα τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, σ’ εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

· Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Και ήδη τα αντιμετωπίζουμε. Υπεύθυνα, τολμηρά, αποτελεσματικά. Η ψήφιση των τροπολογιών για την Ολυμπιακή και τον Ο.Σ.Ε., μόλις πρόσφατα, στη Βουλή, απέδειξε την κοινή βούληση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, στα μεγάλα και τα κρίσιμα ζητήματα. Απέδειξε ποιοί νοιάζονται για τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και ποιοί δημοκοπούν ανεύθυνα. Απέδειξε ποιοί θέλουν να ενισχύσουν στην πράξη το κοινωνικό κράτος και ποιοί επενδύουν σε βολεμένα συμφέροντα, επιβαρύνοντας όλους τους φορολογούμενους.

Δεσμευτήκαμε στους πολίτες, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Και τον αγώνα αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζεται νέα, απλά, δίκαια τεκμήρια, που να αφορούν κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

· Καταρτίζεται, επίσης, σχέδιο αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου στο ναυτιλιακό πετρέλαιο.

· Προετοιμάζονται όμως και μέτρα, πολιτικές και δράσεις, που αποβλέπουν στη δραστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια διαρκής προσπάθεια, που απαιτεί τη σύμπραξη όλων. Είναι βασική προϋπόθεση κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος πιο κοντά στον πολίτη. Το είπαμε και το κάνουμε.

- Εφαρμόζεται, ήδη, επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την εμπέδωση της διαφάνειας.

- Καταρτίζεται νέος νόμος, που δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούνται σε θέσεις ευθύνης οι υπάλληλοι που υπηρετούν με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου.

- Προωθήθηκαν -και προωθούνται- αλλαγές, για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

- Προετοιμάζεται, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, η μεταρρύθμιση για μια νέα διοικητική δομή της Χώρας.

Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να συνεχίσουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Κάναμε ήδη μεγάλα βήματα και προχωρούμε στα επόμενα. Βάλαμε τέλος στη στασιμότητα και δρομολογήσαμε, σε στέρεες βάσεις, την ποιοτική Αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας. Προετοιμάζουμε τώρα την έναρξη ανοικτού διαλόγου, για ένα καλύτερο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να βελτιώσουμε, ακόμη περισσότερο, το επενδυτικό περιβάλλον. Και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Η αύξηση των επενδύσεων, αλλά και η βελτίωση της διεθνούς κατάταξης της Ελλάδας για την ανταγωνιστικότητα είναι απτή απόδειξη.

- Καταρτίζεται τώρα νέος νόμος για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του κόστους ίδρυσης εταιριών.

- Θεσπίζονται, άμεσα, σύγχρονα εργαλεία, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- Προετοιμάζεται σταδιακή και λελογισμένη απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, χωρίς απότομες ανατροπές. Εξετάζονται χρονοδιαγράμματα μεταβατικής περιόδου, αλλά και ειδικές ρυθμίσεις για ειδικές περιπτώσεις. Είναι αναγκαία προϋπόθεση, τόσο για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, όσο και για την αύξηση της απασχόλησης.

Δεσμευτήκαμε στους πολίτες να δώσουμε νέα πνοή στην περιφερειακή ανάπτυξη. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα, με τα έργα που ήδη ξεκίνησαν κι’ αυτά που προετοιμάζονται.

- Δρομολογήσαμε Σχέδια που κατευθύνουν το 82% των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου στην Ελληνική Περιφέρεια.

- Προετοιμάσαμε και ολοκληρώνουμε σύντομα τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια.

- Ξεκινήσαμε την κατασκευή των «Δρόμων της Ανάπτυξης».

- Αξιοποιούμε το Πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, για έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής υποδομής.

- Επισπεύσαμε τις διαδικασίες για την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών.

- Στηρίζουμε την επέκταση της Τουριστικής Βιομηχανίας μας σ’ ολόκληρη τη Χώρα.

- Εξασφαλίσαμε για τον Αγροτικό Τομέα, στη νέα Προγραμματική Περίοδο, πόρους για έργα υποδομών και επιδοτήσεις αγροτών, που ξεπερνούν τα 22 δις ευρώ. Στηρίζουμε τους νέους της Περιφέρειας να κρατηθούν στον τόπο τους και να αξιοποιήσουν τη γη τους ως σύγχρονοι επιχειρηματίες. Βάλαμε σε πλήρη εφαρμογή το Σχέδιό μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα, με ολοένα πιο γρήγορους ρυθμούς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Παρόλα αυτά, κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμιά διεθνής κρίση! Κάποιοι δεν βλέπουν, ούτε την άνοδο των διεθνών επιτοκίων, ούτε την έκρηξη στις διεθνείς τιμές των καυσίμων, ούτε την ακρίβεια στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και τα βασικά τρόφιμα.

Ρωτούμε, λοιπόν: Ποιά υπευθυνότητα μπορεί να έχουν αυτοί που δεν βλέπουν ούτε καν την πιο μεγάλη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου; Ποιά αξιοπιστία μπορεί να έχουν αυτοί που υπόσχονται παροχές δισεκατομμυρίων, χωρίς να λένε από πού και πώς θα τα βρουν; Ποιά προοδευτικότητα μπορεί να εκφράζουν αυτοί που εναντιώνονται σε κάθε αναγκαία αλλαγή, υπηρετώντας τη συντήρηση και τη στασιμότητα; Ένα μόνο αποδεικνύουν: Ότι είναι μακριά από την πραγματικότητα. Ότι δημοκοπούν ανεύθυνα. Ότι υποτιμούν τους πολίτες! Ότι είναι πάντα οι ίδιοι.

Διαστρεβλώνουν και παραποιούν τα πράγματα. Στηρίζουν ομάδες προνομιούχων και κατεστημένα συμφέροντα, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Επιμένουν στην ισοπέδωση, την άρνηση, το μηδενισμό, τις ακρότητες. Ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες για τον Τόπο δεν βρίσκουν τίποτα το εποικοδομητικό να συνεισφέρουν, τίποτα θετικό να αναγνωρίσουν.

· Μπροστά σ’ αυτήν την ανευθυνότητα, μπροστά σ’ αυτήν την αφερεγγυότητα της Αντιπολίτευσης, οι ευθύνες όλων μας γίνονται ακόμη πιο βαριές. Ιδίως μάλιστα την ώρα αυτή, που εντείνεται η πίεση του διεθνούς περιβάλλοντος.

Απαντούμε λοιπόν, ευθέως: Είμαστε εδώ αποφασισμένοι, να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και τη σιγουριά, που χρειάζεται ο Τόπος. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι, να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, και να προάγουμε το συλλογικό καλό. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Να ανταποκριθούμε στη συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες. Να κρατήσουμε την πολιτική στο προσκήνιο. Το οφείλουμε στην Παράταξή μας. Το οφείλουμε στη Χώρα μας. Το οφείλουμε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι πολίτες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απαιτούν ένταση δουλειάς. Απαιτούν προσήλωση στην παραγωγική πολιτική. Απαιτούν αφοσίωση σ’ αυτά που συμφωνήσαμε. Προχωρούμε σταθερά στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας. Εφαρμόζουμε, με συνέπεια, την πολιτική μας. Πολιτική που επιφυλάσσει θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες και που, γι’ αυτό, οδηγεί σε τρίτη εκλογική νίκη.

Η δική μου θέση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους. Ξέρετε τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ. Ξέρετε την αντίληψή μου για τα δημόσια αξιώματα. Δεν φιλοδοξώ παρά μόνο να προσφέρω στον Τόπο μου. Να υπηρετήσω όλους τους πολίτες. Να ανταποκριθώ στα αιτήματα των Ελλήνων.

Στα κάθε λογής κατεστημένα συμφέροντα απαντώ ρητά και κατηγορηματικά: Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ σε βάρος του μέλλοντος της Πατρίδας μας. Έγνοια μου είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Έγνοια μου είναι οι πολίτες. Όλοι οι πολίτες. Αυτή είναι η κοινή απόφαση, η κοινή δέσμευσή μας.

Έτσι οφείλουμε να προχωρήσουμε: Δίπλα στους πολίτες. Απέναντι στα προβλήματά τους. Παρόντες στις συνοικίες των πόλεων και στα χωριά μας. Στο Λεκανοπέδιο, αλλά και στην Ακριτική Ελλάδα. Στους χώρους της δουλειάς, το γραφείο, την ύπαιθρο. Παρόντες στο δημόσιο διάλογο. Για την πραγματική πολιτική και όχι την παραπολιτική.

Απαντούμε υπεύθυνα στην ανεύθυνη αντιπολιτευτική συνθηματολογία. Απαντούμε στην παροχολογία, που, χωρίς κανένα αντίκρισμα, αποβλέπει στον εμπαιγμό της Κοινωνίας. Προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις, που εξοικονομούν πόρους για το Κοινωνικό Κράτος. Προχωρούμε σε δράσεις ευθύνης, που εμπεδώνουν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας σ’ ολόκληρη την Κοινωνία. Προχωρούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με στέρεα βήματα. Με ξεκάθαρες θέσεις. Με συγκροτημένο Σχέδιο πορείας. Προχωρούμε με απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Για μας, για όλες και όλους μας, υπάρχει μόνον ένας δρόμος, υπάρχει μόνον ένας στόχος, υπάρχει μόνον ένας γνώμονας: Το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της Κοινωνίας, το συμφέρον της Πατρίδας μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να πάρουν όλοι οι μικροκαταθέτες τα λεφτά απο τις τράπεζες.

Μην ακούτε τις παρόλες του Καραμανλή-κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις συνέπειες της κρίσης!

Και κάτι ακόμη:Μια ζωή οι τράπεζες δίνουν απίστευτα ποσά δανεικά κι αγύριστα στα μεγαλύτερα λαμόγια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Θαλασσοδάνεια σε εφοπλιστές αλλά και σε λαμόγια επιχειρηματίες της στεριάς.
Βάλε κι εσυ ένα χεράκι να φαληρίσουν και να γίνει μπουρδέλο το σύστημα.
Τυχαίο είναι το γεγονός οτι οι Εβραίοι μαζεύουν αυτό το καιρό όλο το χρυσάφι που υπάρχει στην αγορά;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εντάξει ρε μεγάλε 7.47. Να τα σηκώσουν οι μικροκαταθέτες.Τι να τα κάνουν μετα δεν μας είπες.Να αρχίσουν τα ντου τα κλεφτρόνια στα σπίτια και να σκοτώνουν τις γριές ή να τα δώσουν στον Γιωργάκη να τους τα φυλάει