Ο Σαμαράς, η Ντόρα, ο Παπαληγούρας, ο Ρουσόπουλος, ο Αβραμόπουλος.

απο το βήμα.
Μέχρι πρότινος,δεν ήταν κάτι περισσότερο από όνειρο για τον ίδιο και ευσεβής πόθος για τη λεγόμενη Λαϊκή Δεξιά.Τώρα,με το φάσμα τού- αργά ή γρήγορα- αναπόφευκτου ανασχηματισμού της κυβέρνησης να πλανάται,η επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά σε κυβερνητική θέση γίνεται για πρώτη φορά ρεαλιστικό ενδεχόμενο.
Πρώτον,λόγω της γνωστής λειψανδρίας στις τάξεις της ΝΔ.Θυμίζω ότι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να ανακυκλώσει τον Αναστάση Παπαληγούρα.
Ομως,το στοιχείο που ξεκλειδώνει την πόρτα της κυβέρνησης για τον βουλευτή Μεσσηνίας είναι η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη,η οποία φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Κώστα Καραμανλή,οψέποτε έλθει εκείνη η ώρα. Πρώτο μέλημα της υπουργού Εξωτερικών- όπως έχει φανεί από την αρχή του γνωστού σκανδάλου,του πρώτου που αγγίζει προσωπικά τον Πρωθυπουργό- είναι να πείσει τη βάση της ΝΔ για τη νομιμοφροσύνη της προς τον αρχηγό και τις επιλογές του.Για αυτόν τον λόγο,στήριξε δημοσίως όσο ουδείς άλλος τον Θ.Ρουσόπουλο.Στη ΝΔ,όπως και στο ΠαΣοΚ άλλωστε,κανείς δεν μπορεί να αναδειχθεί αρχηγός με το στίγμα του προδότη. (Για σένα το λέω, Δημήτρη Αβραμόπουλε...)
Συμπερασματικά,λοιπόν,απευθύνομαι στον Αντ.Σαμαρά και του λέω: «Ελα Αντωνάκη,έλα!Μη φοβάσαι.Αυτή τη φορά η πόρτα μισάνοιξε για να μπεις μέσα,όχι για να κλείσει απότομα πάνω στο πόδι σου»...

Σχόλια