Ρουσόπουλος . «Από σύμβουλος, θα είναι πλέον μυστικοσύμβουλος».

απο βημα.
.....Για πολλούς στη ΝΔ ο κ. Ρουσόπουλος θα εξακολουθήσει να συνομιλεί καθημερινά με τον Πρωθυπουργό, αν και σε άλλη βάση, και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά: «Από σύμβουλος,θα είναι πλέον μυστικοσύμβουλος». Ο ίδιος θα επεξεργαστεί ένα νέο πλαίσιο δράσεων και κινήσεων και έχει ως βασικό στόχο τη χάραξη μιας νέας επικοινωνιακής στρατηγικής. .....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Τώρα πλέον θα είναι μυστικοσύμβουλος»
Τα σχέδια του κ. Θ. Ρουσόπουλου μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ

Στην τελετή παράδοσης του υπουργείου Επικρατείας στον κ. Πρ. Παυλόπουλο ο κ. Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε τις αιχμές και δεν άφησε περιθώρια για σχόλια
ΙCΟΝ ΡRΕSS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
«Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα». Με τη φράση αυτή ο πρώην υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος απάντησε σε πολιτικό του φίλο, όταν τον ρώτησε χθες πώς αισθάνεται μία ημέρα μετά την παραίτησή του. Το τηλέφωνό του δεν σταματούσε να χτυπάει. Πολλοί πολιτικοί του φίλοι του τηλεφωνούσαν για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Ο ίδιος, αρκετά νηφάλιος και ψύχραιμος, προσπαθούσε με τον τρόπο του να δείξει ότι η έξοδός του από την κυβέρνηση δεν σημαίνει «πολιτική αυτοκτονία».

Ο κ. Ρουσόπουλος, μέχρι προχθές στενός συνεργάτης και σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, θέλησε να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα. Από χθες βρίσκεται στο εξοχικό του στην Πάρο, όπου θα ξεκουραστεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Ο κ. Ρουσόπουλος δεν ξέχασε την καθημερινή του συνήθεια και νωρίς το πρωί πήγε στο Ζάππειο, όπου συνεδρίαζε επί των ημερών του η επικοινωνιακή ομάδα με εκπροσώπους όλων των υπουργείων. Τους χαιρέτησε όλους έναν προς έναν. Η αναμνηστική φωτογραφία ήταν το αποχαιρετιστήριο δώρο. Στη συνέχεια μετέβη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου και παρέδωσε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλο.

Σ ε μια σεμνή τελετή, στην οποία ήταν παρόντες όλοι οι υπάλληλοι των δύο Γραμματειών και πολλοί δημοσιογράφοι, ο κ. Ρουσόπουλος απέφυγε τις αιχμές και δεν άφησε περιθώρια για σχόλια. Ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του, αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική και στις πρωτοβουλίες του, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια της υπουργίας του.

Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και τους δημοσιογράφους με τους οποίους είχε, όπως είπε, μια καθημερινή, εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές, «διαμάχη».

Μετά την αποχώρηση από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Ρουσόπουλος αλλάζει και συνήθειες τόσο για τον ίδιο όσο και για τους στενούς του συνεργάτες. Πλέον «στέκι» του θα είναι το πολιτικό του γραφείο στην οδό Ακαδημίας, στο οποίο και θα χαράξει τις επόμενες κινήσεις του. Για πολλούς στη ΝΔ ο κ. Ρουσόπουλος θα εξακολουθήσει να συνομιλεί καθημερινά με τον Πρωθυπουργό, αν και σε άλλη βάση, και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά: «Από σύμβουλος,θα είναι πλέον μυστικοσύμβουλος». Ο ίδιος θα επεξεργαστεί ένα νέο πλαίσιο δράσεων και κινήσεων και έχει ως βασικό στόχο τη χάραξη μιας νέας επικοινωνιακής στρατηγικής.

Ο πρώην υπουργός θα έχει την ευκαιρία με την έξοδό του από την κυβέρνηση να μετρήσει φίλους και εχθρούς και κυρίως να επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές και διαπροσωπικές σχέσεις του με πολλά στελέχη της ΝΔ. Θα είναι για τον ίδιο μια μεταβατική περίοδος, η οποία θα τον βοηθήσει «να δει πιο καθαρά ορισμένα πράγματα», όπως έλεγαν σταθεροί συνομιλητές του.

Το γεγονός ότι πλέον δεν θα έχει υπουργικά καθήκοντα του δίδει αρκετό «ελεύθερο χρόνο» να επικεντρωθεί και στην προσωπική του στρατηγική. Και αυτό διότι το προηγούμενο διάστημα η επιλογή να προτάσσει το κυβερνητικό συμφέρον λειτουργούσε αρνητικά για τον ίδιο και για τις επιδιώξεις του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η πορεία του, το επόμενο διάστημα, και κυρίως πώς θα τον αντιμετωπίσει ο κομματικός μηχανισμός, οι βουλευτές, ακόμα και οι πρώην συνάδελφοί του υπουργοί.

Πλέον θα έχει αρκετό χρόνο να εργαστεί και για την κάθοδό του στον εκλογικό στίβο και κυρίως να διαμορφώσει το κατάλληλο πλαίσιο για να διεκδικήσει το σταυρό στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Το πολιτικό γραφείο του στην οδό Ακαδημίας, αριθμ.

33, θα αρχίσει να υποδέχεται με πιο γρήγορους ρυθμούς πολιτικούς φίλους του.

Το προηγούμενο διάστημα απέφευγε να έχει συναντήσεις στο πολιτικό του γραφείο και με όσους επιθυμούσε να ανταλλάξει κατ΄ ιδίαν απόψεις επέλεγε διάφορα στέκια της πρωτεύουσας. http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081025&nid=10163359&sn=&spid=