Κανείς συγκεκριμένα καί όλοι μαζί θα αναλάβουν τον ρόλο τού Ρουσόπουλου. Δέν υπάρχει κεντρικός σχεδιαστής. Νά πώς θα λειτουργεί το νέο σχήμα.

......Στον πυρήνα της τοποθετούνται, καταρχήν, οι κ.κ. Π. Παυλόπουλος, Γ. Σουφλιάς, Γ. Αλογοσκούφης, Β. Μεϊμαράκης και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εξέχουσα θέση κατέχει ο κ. Δ. Σιούφας, ο οποίος, λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου της Βουλής, συνομιλεί με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς κατ’ ιδίαν ή σε συσκέψεις εκτός Μαξίμου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ρόλος του κ. Δ. Αβραμόπουλου καθώς δεν συμμετέχει στην κυβερνητική επιτροπή (λόγω του χαρτοφυλακίου Υγείας), ωστόσο συνομιλεί τακτικά με τον κ. Κ. Καραμανλή και, κατά τις πληροφορίες, του έχει παραδώσει «ολοκληρωμένη στρατηγική πρόταση» για την πορεία της κυβέρνησης......
...........Σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς: το οργανωτικό μέρος του συντονισμού θα αναλάβει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γ. Αγγέλου, συνεπικουρούμενος από το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Α. Καρρά και, πιθανότατα, από τον νυν διευθυντή της Ρηγίλλης κ. Μ. Δασκαλάκη ο οποίος θα μετακινηθεί στο Μαξίμου.
Η καθημερινή επαφή με τους δημοσιογράφους θα γίνεται από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευ. Αντώναρο, ενώ αυξημένα επικοινωνιακά καθήκοντα θα αναλάβει ο κ. Γ. Ανδριανός, ο οποίος θα παραμείνει εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
Τις επαφές με τα ΜΜΕ θα μοιρασθούν τα στελέχη της άτυπης «ομάδας», δεδομένου ότι όλοι διατηρούν καλές σχέσεις με το μιντιακό σύστημα, ενώ για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος ο κ. Παυλόπουλος.
Η επικοινωνιακή ομάδα που είχε συγκροτήσει ο κ. Ρουσόπουλος και λειτουργούσε σε καθημερινή βάση στο Μαξίμου, θα παραμείνει, αν και ουδείς γνωρίζει ακόμη εάν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεσή της.........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Διευθυντήριο» συντονισμού
Ποιοι θα αναλάβουν το συντονισμό, την επικοινωνία και τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης
Τετάρτη, 29.10.08
Τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος στη μετα-Ρουσόπουλο εποχή αναζητούν από σήμερα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει ρόλος «one man show», αφού παρέμεινε κενή η θέση του υπουργού Επικρατείας, ενώ οι πρώτες κινήσεις παραπέμπουν σε διασπορά των αρμοδιοτήτων που κατείχε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ηδη, γίνεται λόγος για τη δράση ενός άτυπου «διευθυντηρίου», αποτελούμενου κυρίως από τους κορυφαίους της κυβερνητικής επιτροπής (το οποίο στο εξής θα συνεδριάζει συχνότερα), δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα είτε πρωτοστάτησαν είτε συνέβαλαν στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Αν και ο όρος «διευθυντήριο» δεν υιοθετείται από κανέναν υπουργό, όλοι μιλούν για μία αναγκαία «ομάδα» που θα πλαισιώσει τον πρωθυπουργό και θα συμβάλει στη χάραξη και προβολή του κυβερνητικού έργου.

Στον πυρήνα της τοποθετούνται, καταρχήν, οι κ.κ. Π. Παυλόπουλος, Γ. Σουφλιάς, Γ. Αλογοσκούφης, Β. Μεϊμαράκης και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εξέχουσα θέση κατέχει ο κ. Δ. Σιούφας, ο οποίος, λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου της Βουλής, συνομιλεί με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς κατ’ ιδίαν ή σε συσκέψεις εκτός Μαξίμου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ρόλος του κ. Δ. Αβραμόπουλου καθώς δεν συμμετέχει στην κυβερνητική επιτροπή (λόγω του χαρτοφυλακίου Υγείας), ωστόσο συνομιλεί τακτικά με τον κ. Κ. Καραμανλή και, κατά τις πληροφορίες, του έχει παραδώσει «ολοκληρωμένη στρατηγική πρόταση» για την πορεία της κυβέρνησης.

Τα ερωτήματα που «τρέχουν» ανάμεσα στους κορυφαίους είναι ποιοι θα αναλάβουν το συντονισμό, την επικοινωνία και τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης. Η μεταβίβαση των δύο Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στον κ. Π. Παυλόπουλο τον καθιστά υπερυπουργό, ωστόσο ο αυξημένος φόρτος εργασίας (δεδομένου ότι στη δική του αρμοδιότητα έχει «περάσει» εδώ κι ένα χρόνο και η Δημόσια Τάξη) παραπέμπει σε πιο συλλογικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς: το οργανωτικό μέρος του συντονισμού θα αναλάβει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γ. Αγγέλου, συνεπικουρούμενος από το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Α. Καρρά και, πιθανότατα, από τον νυν διευθυντή της Ρηγίλλης κ. Μ. Δασκαλάκη ο οποίος θα μετακινηθεί στο Μαξίμου.

Η καθημερινή επαφή με τους δημοσιογράφους θα γίνεται από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευ. Αντώναρο, ενώ αυξημένα επικοινωνιακά καθήκοντα θα αναλάβει ο κ. Γ. Ανδριανός, ο οποίος θα παραμείνει εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Τις επαφές με τα ΜΜΕ θα μοιρασθούν τα στελέχη της άτυπης «ομάδας», δεδομένου ότι όλοι διατηρούν καλές σχέσεις με το μιντιακό σύστημα, ενώ για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος ο κ. Παυλόπουλος.

Η επικοινωνιακή ομάδα που είχε συγκροτήσει ο κ. Ρουσόπουλος και λειτουργούσε σε καθημερινή βάση στο Μαξίμου, θα παραμείνει, αν και ουδείς γνωρίζει ακόμη εάν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεσή της.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν θα αναζητηθεί κεντρικό πρόσωπο που θα συντονίζει όλα τα παραπάνω. «Σε πρώτη φάση όχι», λέει συνομιλητής του πρωθυπουργού, ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=58005
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν είναι και η Ντόρα μέσα σωθήκαμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τί να σου κάνει ο Προκόπης βρε παιδιά, γίνεται επικοινωνία με part-time πρακτικές; Χρειάζεται full-time σχήμα με δομή και συγκεκριμένες αρμοδιότητες, υποχρεώσεις και προδιαγραφές, που να είναι υπόλογο ΜΟΝΟ στον Καραμανλή.
Και χρειάζεται και μία φάτσα που να μην μοιάζει με νεκροθάφτη (δεν υπονοώ τίποτε).
Είναι δύσκολο να το καταλάβουν αυτό τα τζιμάνια της Ρηγίλλης (ή μήπως δεν τους βολεύει προσωπικά);