Ο κ. Παπανδρεου θελει να ειναι "διαφορετικος" οχι καλυτερος απο τον Καραμανλη. Νεα στροφη στην επικοινωνιακη του πολιτικη. Ενδιαφερουσα προσεγγιση...


.....«Ο Γιώργος πρέπει να πείσει ότι θα είναι καλός πρωθυπουργός. Οχι καλύτερος ή χειρότερος από τον Καραμανλή, αλλά διαφορετικός», λέει στον ΕΤ ένας από τους εμπνευστές της στροφής του Γ. Παπανδρέου, που κατά πολλούς έχει αποδώσει και στη βελτίωση της εικόνας του ιδίου αλλά και του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα. Αθόρυβα στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου άφησαν πλέον σε δεύτερο πλάνο εκείνους που κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν πείσει τον αρχηγό τους πως οι αναμετρήσεις του με τον Καραμανλή λειτουργούσαν θετικά στο πρωθυπουργικό του προφίλ........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον Γ. Παπανδρέου η τακτική των προσωπικών επιθέσεων και των υψηλών τόνων εναντίον του Κ. Καραμανλή και των συνεχών αναμετρήσεών τους στη Βουλή. Η στρατηγική της ενίσχυσης του ηγετικού του προφίλ δεν θα θυμίζει σε τίποτε την τακτική που ακολουθήθηκε καθ’ όλο το 2007, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούσε – σχεδόν εκβίαζε– τις προσωπικές μάχες με τον πρωθυπουργό με κάθε αφορμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, ο κ. Παπανδρέου έχει πειστεί ότι από αυτές τις προσωπικές μονομαχίες δεν βγήκε κερδισμένος και πως στόχος του πρέπει να είναι η ανάδειξη της προγραμματικής του πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας. Χωρίς κατ’ ανάγκην αυτή να συνοδεύεται από τις γνωστές «κοκορομαχίες» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δύο κομμάτων.

«Ο Γιώργος πρέπει να πείσει ότι θα είναι καλός πρωθυπουργός. Οχι καλύτερος ή χειρότερος από τον Καραμανλή, αλλά διαφορετικός», λέει στον ΕΤ ένας από τους εμπνευστές της στροφής του Γ. Παπανδρέου, που κατά πολλούς έχει αποδώσει και στη βελτίωση της εικόνας του ιδίου αλλά και του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα. Αθόρυβα στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου άφησαν πλέον σε δεύτερο πλάνο εκείνους που κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν πείσει τον αρχηγό τους πως οι αναμετρήσεις του με τον Καραμανλή λειτουργούσαν θετικά στο πρωθυπουργικό του προφίλ.

Εκείνοι, βέβαια, αμυνόμενοι υποστηρίζουν ότι πριν από την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου επιζητούσε τις προσωπικές αναμετρήσεις με τον κ. Καραμανλή ήταν «εξαφανισμένος» στις μετρήσεις που γίνονταν. «Επρεπε να βρεθεί τρόπος να μπει στο κάδρο ως αντίπαλον δέος. Και δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το να υπάρξει πολιτικός καβγάς μεταξύ Παπανδρέου – Καραμανλή», λέει στον ΕΤ ένας από τους συμβούλους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δικαιολογήσει εκείνη την επιλογή.

Οπως και να έχει, επικράτησαν αυτοί που είδαν ότι «ο Καραμανλής είναι καλύτερος από τον Γιώργο στο μπαλκόνι» αλλά, όπως προσέθεταν, «αυτό δεν τον κάνει καλύτερο πρωθυπουργό». Αρχισαν λοιπόν σταδιακά να κτίζουν ένα διαφορετικό προφίλ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Που θα έδειχνε ότι ο ίδιος έχει λύσεις για τα προβλήματα και αυτές δεν εξαρτώνται από το αν έχει επικοινωνιακό χάρισμα ή όχι.

Κριτική, θέσεις, δράσεις και αποφυγή των «κονταροχτυπημάτων» με τον Κ. Καραμανλή χωρίς ουσιαστικό λόγο είναι το τετράπτυχο που ακολουθείται από την αρχή της περιόδου και αυτό θα ακολουθηθεί και στο εγγύς μέλλον.


ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=54342