To μαφιοζικης συλληψης και εκτελεσης χτυπημα στον Ρουσοπουλο θα αποτυχει. Δεν θα φυγει απο τη θεση του...


Ουτε τωρα ουτε αργοτερα με τον ανασχηματισμο.
Ηταν γνωστο αλλα τωρα εμπεδωνεται...
Ερχονται και οι αδειες (ψηφιακες και αλλες) και υπαρχει πολλη δουλεια...
Αυτη τη στιγμη ειναι στοχοποιημενος απο το συνολο σχεδον των ΜΜΕ και απο αλλες δυναμεις ....
Ο Ελευθερος Τυπος εχει ενα μικρο ιστορικο για τον Ρουσοπουλο και την Ζαχαρεα...

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα γνωρίστηκαν στο ρεπορτάζ. Εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν δυο κόσμοι χωριστοί. Εκείνος γιος ενός ταχυδρόμου από την Κυπαρισσία, εκείνη κόρη ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και καθηγήτριας πανεπιστημίου. Εκείνος μάχιμος δημοσιογράφος από νεαρή ηλικία, εκείνη απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία, στο City University του Λονδίνου, εκεί όπου σπουδάζουν τα στελέχη των μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών.

Ο δρόμος προς την κορυφή
Ο Ρουσόπουλος ανεβαίνει γρήγορα τη σκάλα της δημοσιογραφικής καταξίωσης (Mega, Star, «Ελευθεροτυπία») και τον Αύγουστο του 2000 αποδέχεται την πρόταση του Κώστα Καραμανλή και γίνεται εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. .....
ολο το αρθρο στο πρωτο σχολιο.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα γνωρίστηκαν στο ρεπορτάζ. Εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν δυο κόσμοι χωριστοί. Εκείνος γιος ενός ταχυδρόμου από την Κυπαρισσία, εκείνη κόρη ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και καθηγήτριας πανεπιστημίου. Εκείνος μάχιμος δημοσιογράφος από νεαρή ηλικία, εκείνη απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία, στο City University του Λονδίνου, εκεί όπου σπουδάζουν τα στελέχη των μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών.

Ο δρόμος προς την κορυφή
Ο Ρουσόπουλος ανεβαίνει γρήγορα τη σκάλα της δημοσιογραφικής καταξίωσης (Mega, Star, «Ελευθεροτυπία») και τον Αύγουστο του 2000 αποδέχεται την πρόταση του Κώστα Καραμανλή και γίνεται εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μετατρέπεται στον πιο στενό συνεργάτη του, κερδίζουν μαζί δύο εκλογικές αναμετρήσεις και παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει κατά καιρούς πολλές αντιδράσεις εξακολουθεί να παραμένει και σήμερα ισχυρός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ζαχαρέα είναι επίσης πάνω στη… σκάλα τα τελευταία 20 χρόνια. Ξεκινά από την «Αυγή», συνεχίζει με τον 902 Αριστερά στα FM, δίπλα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, περνάει ένα φεγγάρι από τον «Ελεύθερο Τύπο» του Αρη Βουδούρη και από το «Εθνος της Κυριακής» του Γιώργου Μπόμπολα με τον οποίο τότε είχε άριστες προσωπικές σχέσεις. Βλέπετε, τότε δεν υπήρχαν ούτε βασικός μέτοχος ούτε «Πρώτο Θέμα» και ιστορίες με «κομιστές» και ποινικές διώξεις. Γρήγορα η Μάρα πιάνει θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα. Αρχικά καλύπτει το ρεπορτάζ της Αριστεράς (αναμενόμενο για την κόρη του Αιμίλιου Ζαχαρέα), αργότερα μπαίνει στο κυβερνητικό. Την άνοιξη του 1993, όταν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ έρχεται στην Αθήνα, η σχετικά άγνωστη ρεπόρτερ του Mega τον ρωτάει αν πρόκειται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Εμείς τον έχουμε καλέσει στο Λευκό Οίκο αλλά δεν ξέρω αν θα έρθει γιατί το φθινόπωρο θα έχετε εκλογές», ρίχνει τη… βόμβα ο Κρίστοφερ, ανακοινώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόωρη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν την έριξε η Μάρα, ο Συμπιλίδης την έριξε, αλλά εκείνη το έμαθε πρώτη… Στη συνέχεια άρχισε να καλύπτει το ρεπορτάζ της Πολιτικής Ανοιξης και μετά της Ν.Δ. Το 1996 οι συνάδελφοί της τη θυμούνται έγκυο οκτώ μηνών με το μικρόφωνο έξω από τη Ρηγίλλης να μεταδίδει την κρίση που κλόνιζε τα θεμέλια της Ν.Δ. μετά την ήττα του Μιλτιάδη Εβερτ από τον Κώστα Σημίτη.

Η καταξίωση…
Για να κλείσουμε το flashback πρέπει να φτάσουμε στο 2004, την τυχερή χρονιά για το ζεύγος Θεόδωρου – Μάρας. Εκείνος γίνεται υπουργός κι εκείνη αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, με βασικό παράθυρο τον Κακαουνάκη. Πιάνει πρωτιά στην τηλεθέαση αλλά ξεσηκώνει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος γιατί εκφωνεί ένα μάλλον αντικυβερνητικό δελτίο. Μένει άλλον ένα χρόνο στο «κανάλι των εκδοτών» με δική της εκπομπή και παίρνει μεταγραφή για τον Alpha σε ρόλο συμπαρουσιάστριας του Νίκου Χατζηνικολάου. Το κασέ της έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη και οι σχέσεις της με τον Δημήτρη Κοντομηνά είναι άριστες. Τον περασμένο Δεκέμβριο όμως φεύγει από το κανάλι της Κάντζας και μένει για μερικούς μήνες στο σπίτι της. Περνάει ένα ήσυχο καλοκαίρι στην Πάρο και επιστρέφει στο προσκήνιο με εκδοτική δράση, Alter και Real.

…και η αλλαγή σκηνικού
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν είναι σπίτι της με κλειστό το κινητό και διαβάζει τα παιδιά της για το σχολείο. Ο σύζυγός της εξακολουθεί να είναι στο στόχαστρο, τώρα όμως δεν βάλλεται επειδή εκείνη εργάζεται στο πεδίο της πολιτικής του αρμοδιότητας αλλά για θέματα όπως το Βατοπαίδιο ή η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Η αμοιβή της από τη δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια υπήρξε αρκετά υψηλή για να της επιτρέψει να περάσει κάποιο διάστημα χωρίς να εργάζεται. Στη θεωρητική περίπτωση πάντως που ο σύζυγός της μείνει στη θέση του για καιρό ακόμη και η ίδια δεν βρει κάποια άλλη –εκτός δημοσιογραφίας– επαγγελματική δραστηριότητα, η… «αναστολή» θα ισοδυναμεί με υποχρεωτική ανεργία…


Ζαχαρέα… αλά γαλλικά - με Σενμπέργκ και Οκράν

του Κώστα Παπαχλιμίντζου

Το Μάιο του 2007 η γαλλική Κεντροδεξιά βρισκόταν σε ντελίριο: Ο Νικολά Σαρκοζί κέρδιζε πανηγυρικά τις προεδρικές εκλογές (και μετά από ένα μήνα και τις βουλευτικές), μια νέα γενιά πολιτικών αναδυόταν στην επιφάνεια και η χώρα προετοιμαζόταν για ένα κύμα σαρωτικών αλλαγών.

Δύο γυναίκες, ιδιαίτερα φιλόδοξες και δυναμικές, δεν μπορούσαν να μοιραστούν τη χαρά αυτή, παρόλο που οι σύζυγοί τους είχαν τοποθετηθεί σε κορυφαία υπουργικά πόστα. Ή μάλλον, ακριβώς εξαιτίας αυτού του λόγου: Ο κ. Σαρκοζί ανέθεσε στον Ζαν-Λουί Μπορλού το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης και στον Μπερνάρ Κουσνέρ των εξωτερικών. Οι σύζυγοί τους, Μπεατρίς Σενμπέργκ και Κριστίν Οκράν αντίστοιχα, προβεβλημένες δημοσιογράφοι και οι δύο, «πλήρωσαν το τίμημα της δουλειάς των αγοριών», όπως χαρακτηριστικά έγραψε η βρετανική «Τέλεγκραφ».

Εφυγε και (ουσιαστικά) δεν επέστρεψε ποτέ
Η 55χρονη κυρία Σενμπέργκ δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά στο γαλλικό δημοσιογραφικό στερέωμα. Αν ο όρος «παλιά καραβάνα» είναι δόκιμος, τότε το πρόσωπο που αξίζει να του αποδοθεί είναι η ουγγρικής καταγωγής δημοσιογράφος. Ξεκίνησε την καριέρα της ως free lancer (το κοινώς λεγόμενο «μπλοκάκι») στα μέσα της δεκαετίας του ’70, για να μπει αργότερα (το 1980) στο δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 και το 1987 σε εκείνο του καναλιού 5 -αρχικά, ως ανταποκρίτρια στη Ρωσία και στη συνέχεια ως συμπαρουσιάστρια του μαγκαζίνο «Οκτώ η ώρα». Η καριέρα της είχε πάρει την ανιούσα και η «επιβράβευση» ήρθε από το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό δίκτυο στη Γαλλία, το TF1, που την προσέλαβε ως διευθύντρια σύνταξης -αλλά και παρουσιάστρια μιας σειράς εκπομπών- το 1993. Από το 1997 ως το 2007 παρουσίαζε μια δημοφιλή εκπομπή στην απογευματινή ζώνη του France 2. Και ύστερα ήρθε… ο Σαρκοζί. Ο κεντροδεξιός πολιτικός πήρε το χρίσμα του UMP για την προεδρία της Γαλλίας και ξεκίνησε μια επιθετική καμπάνια, με βασικό του σύμμαχο τον πρόεδρο του Ριζοσπαστικού Κόμματος, Ζαν-Λουί Μπορλού, στρέφοντας τα φώτα της -αρνητικής- δημοσιότητας πάνω στη σύζυγό του.

Το κλίμα υπό το οποίο η παρουσιάστρια εξωθήθηκε ουσιαστικά στην παραίτηση αποκάλυψε αργότερα η Αρλέ Τσαμπό, διευθύντρια ειδήσεων στο σταθμό. Η σύζυγος του κ. Μπορλού αντιμετώπιζε πιέσεις να παραιτηθεί, είπε, για να γίνει αμέσως αρκετά πιο σαφής. «Δεν είχε διαπράξει ποτέ το παραμικρό λάθος, δεν είχε κινήσει την παραμικρή υποψία και ξαφνικά η προσωπική της ζωή άλλαξε, ο σύζυγός της είχε μια νέα θέση και μετά από μερικούς μήνες υπήρχε η αίσθηση της παρακολούθησης και της υποψίας», συμπλήρωσε. Στις 25 Φεβρουαρίου του 2007 η Μπεατρίς Σενμπέργκ παραιτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι θα επανέλθει μετά τις εκλογές.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γαλλίδα δημοσιογράφος αντιμετώπιζε πιέσεις να παραιτηθεί. Την ίδια απαίτηση είχε διατυπώσει η ένωση των δημοσιογράφων του καναλιού το καλοκαίρι του 2005, όταν ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Ζαν-Λουί Μπορλού, τότε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής

Συνοχής της κυβέρνησης του Ντομινίκ Ντε Βιλπέν. Τότε η κυρία Σενμπέργκ δεν υπέκυψε. Το 2007, εν μέσω μιας έντονης προεκλογικής περιόδου, άφησε για πρώτη φορά τα καθήκοντά της και ουσιαστικά δεν επέστρεψε ποτέ. Η μηνιαία εκπομπή που ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο, «Οι 100 που κινούν τη Γαλλία», πάσχει από έλλειψη «νεύρου» και πρωτοτυπίας, ενώ κινείται σε ρηχά νερά όσον αφορά στην τηλεθέαση.

Κράτησε τη θέση της, αλλά…
Μια έμπειρη δημοσιογράφος, αληθινή πολίτης του κόσμου, στη θέση της γενικής διευθύντριας του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου της Γαλλίας. Μοιάζει με πραγματικά ιδανική επιλογή κι όμως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία. Κι αυτό γιατί η Κριστίν Οκράν είναι σύζυγος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών και είχε αποχωρήσει από την τηλεόραση μερικούς μήνες νωρίτερα, ακριβώς επειδή ο Μπερνάρ Κουσνέρ είχε αναλάβει αυτή τη θέση!

Κόρη Βέλγου διπλωμάτη, η 64χρονη σήμερα κυρία Οκράν γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, σπούδασε στο Παρίσι και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο αμερικανικό CBS, ως συνεργάτης της δημοφιλούς εκπομπής «60 λεπτά». Παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων στο κανάλι Antenne 2, διευθύντρια του περιοδικού «L’ Express», διευθύντρια ειδήσεων του TF1, η «Βασίλισσα Κριστίν» έζησε τη δεκαετία του ’80 όσα πολλές γυναίκες δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να ονειρευτούν καν στη Γαλλία. Παρουσιάστρια διάφορων εκπομπών στη συνέχεια, οι εκλογές του 2007 τη βρήκαν να παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο πολιτικό τοκ σόου, το «France Europe Express», στο κανάλι France 3 –μια εκπομπή που γιόρταζε τότε τα δέκατά της γενέθλια. Οταν ο σύζυγός της ανέλαβε το υψηλότερο διπλωματικό πόστο της Γαλλίας, οι διοικούντες τής διεμήνυσαν ότι θα μπορούσε να κρατήσει τη θέση της, αλλά δεν θα μπορούσε να λειτουργεί με τις ίδιες συνθήκες όπως πριν. Εκείνη αποχώρησε από την εκπομπή, για να αναλάβει όμως έπειτα από τρεις μήνες ένα εβδομαδιαίο πολιτικό τοκ σόου!

Οι φωνές εναντίον της την άφησαν μάλλον αδιάφορη, αν κρίνει κανείς και από το άμεσο «ναι» που είπε στην πρόταση του κ. Σαρκοζί να αναλάβει τον περασμένο Φεβρουάριο τη γενική διεύθυνση του France Monde, του καναλιού που φιλοδοξεί να γίνει «το γαλλικό CNN». «Είναι πάνω από τριάντα χρόνια που ασκώ το ίδιο επάγγελμα με εσάς», δήλωσε στη «Liberation», «και είναι υποτιμητικό να με μειώνετε σε “σύζυγο του Κουσνέρ”».


Το χρονικό του πολέμου

Το Σεπτέμβρη του 1992, όταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα περνούσαν το κατώφλι του Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης με γαμπριάτικο κοστούμι και νυφικό, ακόμη και ο πιο διορατικός αστρολόγος δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι μερικά χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούσαν σε ένα από τα πιο… hot σενάρια που έχουν γραφτεί στην πολιτική, εκδοτική, δημοσιογραφική ιστορία του τόπου.

Τότε εκείνος ήταν ένας αρκετά προβεβλημένος τηλεοπτικός πολιτικός συντάκτης κι εκείνη μια ανερχόμενη δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ. Σήμερα εκείνος είναι ο υπουργός που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στον Κώστα Καραμανλή κι εκείνη μια δημοσιογράφος με την επαγγελματική της δραστηριότητα υπό αναστολή.

Πριν φτάσουμε σ’ αυτή την… αναστολή μεσολάβησε πόλεμος. Η επίθεση έγινε με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που περιείχε πολύ Τατούλη, αρκετό Καρατζαφέρη και ολίγον ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης Κοντομηνά, Μπόμπολα και Θέμο Αναστασιάδη. Η Μάρα φάνηκε μάλλον απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει έναν τόσο ισχυρό στρατό.

Προς στιγμήν ανταποκρίθηκε στις εχθροπραξίες, πυροβολώντας μόνη της κατά πάντων μέσα από τη συχνότητα του Real 97,8, ιδιοκτησίας Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή. Δύο εβδομάδες αργότερα όμως προτίμησε να υποχωρήσει και να πάει στο σπίτι της.

«Προτάσσοντας την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη αποφάσισα να αναστείλω την επαγγελματική μου δραστηριότητα στη δημοσιογραφία. Εκφράζω τη λύπη μου για όλους εκείνους που με τη στάση τους έδειξαν ότι συχνά περισσεύει η υποκρισία», ανέφερε η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου στη γραπτή ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστή την απόφασή της να αποχωρήσει από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter και από το ραδιοφωνικό Real. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει την απόφασή της να αποχωρήσει και από την εκδοτική εταιρία που εκδίδει την αθλητική δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα «Ole» και πρόκειται να εκδώσει και άλλη μια, οικολογικού περιεχομένου.

Η κρίσιμη στιγμή
Η «υποκρισία» για την οποία κάνει λόγο η Μάρα δεν είναι το μόνο στοιχείο που την οδήγησε στην έξοδο. Υπάρχει και η πολιτική συγκυρία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Από τη στιγμή που ο σύζυγός της Θεόδωρος Ρουσόπουλος έγινε στόχος εσωκομματικών κυρίως αντιπάλων με αφορμή και τη δική της επαγγελματική δραστηριότητα, τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα. Ούτως ή άλλως το πρόβλημα το είχαν βιώσει στην οικογένεια και πριν από μερικά χρόνια. Με πολύ μικρότερη ένταση τότε, όταν η Μάρα εργαζόταν στο Mega Channel ως κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων απ’ όπου παραιτήθηκε θέτοντας και πάλι ως προτεραιότητα την οικογενειακή γαλήνη.

Τότε πέραν της οικογενειακής επήλθε και σχετική πολιτική γαλήνη. Τώρα τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο δύσκολα… Ιδιαίτερα επειδή το στόχαστρο μετατοπίστηκε στον υπουργό-σύζυγό της. Κι απ’ αυτόν δύσκολα θα φύγει επειδή στον πόλεμο πρωταγωνιστούν και ισχυρά ονόματα της κυβερνώσας παράταξης.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=52523
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από η γυναίκα μου και από εδώ ο "πνευματικός" μου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άξιος ο μισθός σου Wolf!

Καλό το ξεσκόνισμα στα αφεντικά, αλλά δεν είναι αρκετό για να τα σώσει από την πτώση που έρχεται...οσονούπω!