Τασος Τελλογλου: «Σκηνικό τρόμου» επικρατεί στη Siemens A.E. καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ώρα των απολογιών για το μεγάλο σκάνδαλο.

απο καθημερινη.
......«Αποδέκτης» των ποσών που «έφευγαν» από το λογιστήριο της Siemens ήταν ο προθάλαμος του γραφείου του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου. Τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για προσωπικές του ανάγκες (όπως και οι προκάτοχοί του) ή για «χρήσιμες πληρωμές χωρίς να είναι ακόμα σαφές τι μέρος κράτησε ο κ. Χριστοφοράκος και τι μέρος διέθεσε». Η διευθύντρια του γραφείου του έχει αναδειχθεί στον μάρτυρα που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές στον ανακριτή. Η κα Α.Τ., που ακολούθησε τον κ. Χριστοφοράκο από τη Nixdorf στη Siemens, συνεργάστηκε στενά μαζί του και έχει καταθέσει δύο φορές στον κ. Αθανασίου και άλλες τρεις φορές στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί ο κ. Νικ. Ζαγοριανός. Στην πρώτη της κατάθεση στον κ. Αθανασίου, η κ Α.Τ ήταν μια εξαιρετικά φοβισμένη γυναίκα, που είχε ενταχθεί και αυτή στο πρόγραμμα «αμνηστίας» επειδή βρέθηκε να έχει δώσει χωρίς παραστατικά 15.000 ευρώ. Η ίδια είπε ότι το ποσό αυτό απαιτήθηκε για να καλυφθούν τα έξοδα φύλαξης πρώην πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ο αρχιλογιστής που «κρατάει» τη Siemens A.E.
Τρεις αντιφατικές καταθέσεις στους Αμερικανούς δικηγόρους για την πορεία των μαύρων χρημάτων
Του Τασου Τελλογλου

«Σκηνικό τρόμου» επικρατεί στη Siemens A.E. καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ώρα των απολογιών για το μεγάλο σκάνδαλο. Την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Siemens AE. σκοπεύει να «απαλλαγεί» από έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής για τα μελλοντικά συμφέροντά της «αν αυτός ανοίξει το στόμα του». Πρόκειται για τον αρχιλογιστή της εταιρείας Σ.Μ., τον οποίο η Siemens AG, εν μέσω αποκαλύψεων είχε εντάξει στο γνωστό «πρόγραμμα αμνηστίας». Η ένταξη του εν λόγω στελέχους στο πρόγραμμα έγινε μετά τη διαπίστωση ότι μεγάλα ποσά διακινούνταν από το λογιστήριο της εταιρείας χωρίς παραστατικά, είτε με παραλήπτη το γραφείο του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου είτε με παραλήπτες τρίτα πρόσωπα εκτός εταιρείας, όπως αναφέρει στην «Κ» καλά πληροφορημένη πηγή στο Μόναχο που γνωρίζει το περιεχόμενο των τριών καταθέσεων του αρχιλογιστή στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise and Plimpton.

Για «δημόσιες σχέσεις»
Τυπικά, η εταιρεία καταλογίζει στον αρχιλογιστή της ότι σε καμιά από τις τρεις «καταθέσεις» δεν είπε όλη την αλήθεια σχετικά με τη διακίνηση «μαύρων χρηματικών ποσών» - πάντα κατ’ εκτέλεσιν εντολών του κ. Χριστοφοράκου. Στην πρώτη του κατάθεση, που έγινε ενώ ακόμα ο κ. Χριστοφοράκος βρισκόταν στο «τιμόνι» της εταιρείας, υποστήριξε ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που αφορούσαν διακίνηση ποσών χωρίς τιμολόγια αφορούσαν «δημόσιες σχέσεις»...

«Αναζητώντας το συνολικό ποσό που διακινήθηκε χωρίς τιμολόγια στην Ελλάδα από το 1997 ώς το 2003 καταλήξαμε σε ποσά που ξεπερνούσαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ», λέει στην «Κ» πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο των ερευνών της μητρικής εταιρείας με επίκεντρο το τι συνέβαινε στο λογιστήριο της Siemens AE. Αυτό το ποσό είναι λίγο μικρότερο από αυτό που είχε διακινηθεί μέσω της Placid Blue Corporation για τις πληρωμές της «πολιτικής στην Ελλάδα», από το 2001 έως το 2004. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παραδώσει το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο στην εισαγγελία Αθηνών, η εταιρεία Placid Blue διακίνησε περίπου 4,6 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια προς την Ελλάδα για λογαριασμό της μητρικής Siemens. Στη δεύτερη κατάθεσή του μετά την αποχώρηση του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου από το τιμόνι της εταιρείας, ο αρχιλογιστής μίλησε για περίεργες συμβάσεις (με την Αρμενία αλλά και με την Αλβανία), στοιχεία για τις οποίες στη συνέχεια παρέδωσε αφενός για τις ανάγκες του διενεργούμενου εσωτερικού ελέγχου και αφετέρου στον διενεργούντα την προκαταρκτική έρευνα εισαγγελέα κ. Παν. Αθανασίου. Το περίεργο είναι ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της Siemens ζούσε εξαιρετικά περιορισμένα ζητώντας συχνά δανεικά από τους συναδέλφους του καθώς «πολύ δύσκολα τα έβγαζε πέρα».

Με απλά λόγια η αμερικανική δικηγορική εταιρεία εκτιμούσε ότι ο Σ.Μ. χρησιμοποιείτο από τον κ. Χριστοφοράκο ή άλλο ανώτερο υπάλληλο της Siemens A.E. για να παραδίδει χρήματα εκτός εταιρείας. Ο ίδιος φυσικά το αρνείται αυτό. Ομως τον Ιούλιο η «Κ» αποκάλυψε ότι η Siemens AE είχε καταβάλλει στο πλαίσιο συμβιβασμού με την εφορία, ποσό περίπου 1 εκατ. ευρώ για να «κλείσουν» φορολογικοί έλεγχοι πέντε συνολικά ετών, δηλαδή από το 1998 έως και το 2002. Τρεις εφοριακοί υπάλληλοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, έκαναν τρεις ελέγχους για λογαριασμό του ΔΕΚ –που ελέγχει εταιρείες με τζίρο άνω των 9 εκατ. ευρώ το χρόνο– τα έτη 2000, 2002 και το 2004. Η Siemens A.E. «έκλεισε» αυτούς τους ελέγχους καταβάλλοντας το ποσό των... 2 εκατ. δραχμών ως φόρο. Μόνο το ποσό αυτό για έναν επιχειρηματικό όμιλο που ξεπερνούσε σε τζίρο τα 300 εκατ. ευρώ προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια στο υπουργείο Οικονομικών.

Τον Ιούλιο δόθηκε εντολή από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα στη διεύθυνση επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών να ελέγξει τα σε σχέση με τα παραπάνω καταγγελλόμενα. Ο αρχιλογιστής της Siemens χαρακτήρισε στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 σε κατάθεσή του το δημοσίευμα της «Κ» ανυπόστατο αλλά μιλώντας στον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας σε μία τρίτη κατάθεσή του (μέσα στο καλοκαίρι) είχε παραδεχθεί ότι και ο ίδιος είχε διακινήσει ύστερα από εντολές χρήματα που δεν είχαν «αποτυπωθεί» στα βιβλία της εταιρείας..

Επίσκεψη Λυκουρέζου
Αμεσος προϊστάμενος του αρχιλογιστή ήταν ο ασκών χρέη γενικού διευθυντή κ. Ρούντολφ Φίσερ που είχε την ευθύνη της οικονομικής εποπτείας του ομίλου τα δύο τελευταία χρόνια της εν Ελλάδι θητείας του κ. Χριστοφοράκου.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο κ. Φίσερ δέχθηκε την επίσκεψη του δικηγόρου κ. Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Ο κ. Λυκουρέζος είχε στα χέρια του την περίληψη της απόφασης του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της 29ης Αυγούστου 2008 σύμφωνα με την οποία και «μόνο η χρήση μαύρων ταμείων συνιστά το αδίκημα της απιστίας εναντίον της εταιρείας ανεξάρτητα από το αν αυτή κερδίζει από την υλοποίηση συγκεκριμένων συμβάσεων». Ο κ. Λυκουρέζος προτείνει εδώ και καιρό να κινηθούν διαδικασίες αγωγών κατά πρώην στελεχών της εταιρείας –και του κ. Χριστοφοράκου– για τα οποία στελέχη υπάρχουν ενδείξεις ή και αποδείξεις (όπως στην περίπτωση του πρώην οικονομικού διευθυντή τηλεπικοινωνιών κ. Χ. Καραβέλλα) μη «σωστής χρήσης ποσών για διακριτικές πληρωμές». Τόσο ο κ. Φίσερ όσον και η μητρική εταιρεία δεν δίνουν στο ζήτημα αυτό ξεκάθαρη απάντηση φοβούμενοι προφανώς «αντίποινα» των πρώην στελεχών της Siemens που ίσως βυθίσουν την εταιρεία ακόμα πιο βαθιά στην απαξία. Η επιχειρηματολογία του κ. Λυκουρέζου βρήκε αναπάντεχη «υποστήριξη» από τις καταθέσεις μιας μάρτυρος που αποτελεί για τους Ελληνες ανακριτές ό,τι ο κ. Ράινχαρντ Σίκατσεκ για τους Γερμανούς ομολόγους τους.

«Αποδέκτης» των ποσών που «έφευγαν» από το λογιστήριο της Siemens ήταν ο προθάλαμος του γραφείου του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου. Τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για προσωπικές του ανάγκες (όπως και οι προκάτοχοί του) ή για «χρήσιμες πληρωμές χωρίς να είναι ακόμα σαφές τι μέρος κράτησε ο κ. Χριστοφοράκος και τι μέρος διέθεσε». Η διευθύντρια του γραφείου του έχει αναδειχθεί στον μάρτυρα που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές στον ανακριτή. Η κα Α.Τ., που ακολούθησε τον κ. Χριστοφοράκο από τη Nixdorf στη Siemens, συνεργάστηκε στενά μαζί του και έχει καταθέσει δύο φορές στον κ. Αθανασίου και άλλες τρεις φορές στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί ο κ. Νικ. Ζαγοριανός. Στην πρώτη της κατάθεση στον κ. Αθανασίου, η κ Α.Τ ήταν μια εξαιρετικά φοβισμένη γυναίκα, που είχε ενταχθεί και αυτή στο πρόγραμμα «αμνηστίας» επειδή βρέθηκε να έχει δώσει χωρίς παραστατικά 15.000 ευρώ. Η ίδια είπε ότι το ποσό αυτό απαιτήθηκε για να καλυφθούν τα έξοδα φύλαξης πρώην πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία...

Συμβιβασμός
Η πλευρά του κ. Χριστοφοράκου είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει τη σημασία των καταθέσεών της υποστηρίζοντας, μέσω τρίτων, ότι ήταν προϊόν (αποτυχημένου) συμβιβασμού ανάμεσα στους ανθρώπους που κάποτε μοιράζονταν μερικά από τα σοβαρότερα μυστικά της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Αλλοι παράγοντες εκτιμούσαν ότι η Α.Τ. εκτελούσε «υπηρεσία» για λογαριασμό του πρώην προϊσταμένου της «μεταφέροντας» την προσοχή τής «κοινής γνώμης» από τα «μαύρα ταμεία» στις ηλεκτρικές συσκευές και τα μικρά προεκλογικά δωράκια...

Τίποτα από όλα αυτά δεν αποδείχθηκε βάσιμο. Οι ισχυρισμοί της μάρτυρος αποδείχθηκαν με έγγραφα που καταδεικνύουν ότι υπήρχε μία σειρά επιχειρήσεων «δορυφορικών» της Siemens AE, οι οποίες εξέδιδαν τιμολόγια για τη διαχείριση χρημάτων που προέρχονταν από το λογιστήριο της Siemens A.E. και αφορούσαν δραστηριότητες του κ. Χριστοφοράκου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο φως ο χαμένος φάκελος
Τις αποκαλυπτικές γνωμοδοτήσεις των στελεχών του κράτους, οι οποίες χάθηκαν μυστηριωδώς από τα αρχεία του Πρωτοδικείου Κομοτηνής, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα «Το Βήμα»



Κ. ΧΑΤΖΙΔΗΣ
Τον άγνωστο φάκελο της υπόθεσης Βατοπαιδίου - με τις αποκαλυπτικές γνωμοδοτήσεις των υψηλά ιστάμενων στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) -, ο οποίος υπό άγνωστες συνθήκες χάθηκε μέσα από τα αρχεία του Πρωτοδικείου Κομοτηνής, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα «Το Βήμα». Στον ογκώδη εισαγγελικό φάκελο που σχηματίστηκε το 2004, έπειτα από την αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, διεκδικώντας για πρώτη φορά από το ελληνικό Δημόσιο την κυριότητα 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα, περιλαμβάνονται δύο άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν.

Και τούτο γιατί, εν αντιθέσει προς τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις και παραλείψεις που καταλόγισε στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς, τα περί ων ο λόγος στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών ούτε «ραθυμία και αδιαφορία» επέδειξαν ούτε επεχείρησαν να... παραπλανήσουν τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, βλάπτοντας τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Το αντίθετο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τα προαναφερόμενα στελέχη επέδειξαν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ζήλο, υπερασπιζόμενα τα δίκαια του ελληνικού Δημοσίου και στοιχειοθετώντας σημείο προς σημείο την ακυρότητα των απαιτήσεων της Μονής Βατοπαιδίου. Ενδεικτικό είναι το αίτημα που υπέβαλε υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Πολιτισμού εν όψει της εκδίκασης της αγωγής που είχε καταθέσει η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. «Κατά την κρίση μου θα ήταν καλό το υπουργείο Πολιτισμού να αποστείλει μια βαριά πυροβολαρχία διαπρεπών αρχαιολόγων, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα περίπλοκα όσα και λεπτά νομικά προβλήματα που έθετε η αγωγή»!

Η... πυροβολαρχία δεν εστάλη ποτέ. Ευτυχώς όμως για την τιμή των αρμοδίων υπηρεσιών, κάποιοι ήταν διατεθειμένοι να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για τον τότε πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Διον. Χειμώνα και τον τότε προϊστάμενο της 12ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Κ. Τσουρή, οι οποίοι σε αντίθεση με τις μετέπειτα γνωστές γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους, με τις δικές τους κατέρριψαν όλα τα επιχειρήματα και τους αμφισβητήσιμους τίτλους κυριότητας (χρυσόβουλλα, τακρίρια, βεράτια, σιγγίλια) που είχε προβάλει η ιστορική Μονή του Αγίου Ορους, στην προσπάθειά της να πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι της ανήκει έκταση 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.

«Αρνούμαι όλα τα θεμελιωτικά τής υπό κρίση αγωγής πραγματικά περιστατικά και συγκεκριμένα την εφαρμογή οποιουδήποτε τίτλου επί της επίδικης εκτάσεως. Η μονή, αν και ισχυριζόμενη ότι καθ' όλον τον μέχρι του 1821 χρόνο της επί αιώνες διαρκεσάσης οθωμανικής κυριαρχίας διετήρησε την κυριότητα επί της λιμνοθαλάσσης και των παρακειμένων γαιών, ουδένα απολύτως επίσημο τίτλο κυριότητας ή απλής κατοχής επί των ακινήτων επικαλείται ο οποίος να έχει εκδοθεί από κάποια επίσημη οθωμανική αρχή».

Με αυτό το σκεπτικό στα τέλη του 2003 ο τότε πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Χειμώνας είχε εισηγηθεί να απορριφθεί - ως απαράδεκτη, νόμω και ουσία αβάσιμη - η αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, διεκδικώντας την κυριότητα των παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστωνίδας.

Στην 25σέλιδη αναφορά του ο κ. Χειμώνας παραθέτει πλήθος νομικών επιχειρημάτων και ιστορικών στοιχείων τα οποία πιστοποιούν ότι η διεκδικούμενη από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έκταση ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο. «Από το προσκομιζόμενο Βασιλικό Διάταγμα Νοεμβρίου 1833 συνάγεται ότι τα έλη και οι βαλτώδεις εκτάσεις ανήκαν ανέκαθεν κατά κυριότητα στο Δημόσιο και τρίτοι μπορούσαν (μόνο) να ενοικιάσουν τις εγκαταστάσεις αυτές υπό τις προϋποθέσεις τις οποίες το διάταγμα αυτό ορίζει» επισημαίνει ο κ. Χειμώνας.



--------------------------------------------------------------------------------





Οι γνωμοδοτήσεις των κκ. Διονύση Χειμώνα και Κωνσταντίνου Τσουρή


--------------------------------------------------------------------------------

Προς αντίκρουση των «δήθεν τίτλων κυριότητας» των εκτάσεων της Βιστωνίδας που επικαλείται η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παραθέτει εκτενή αποσπάσματα από τη γνωμοδότηση του διαπρεπούς ιστορικού των αρχών του περασμένου αιώνα Ν. Ελευθεριάδη, η οποία υπεβλήθη στις δικαστικές αρχές της εποχής κατά τη συζήτηση της πρώτης αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον του ελληνικού Δημοσίου η ιστορική μονή του Αγίου Ορους την 1η Μαΐου 1922.

«Τα υφιστάμενα - και άνευ ειδικής από τον Σουλτάνο αναγνωρίσεως - "δικαιώματα" της Μονής επί της λίμνης και των παρ' αυτή εκτάσεων έχουν από της καταλήψεως υπό τον Σουλτάνο το 1821 οριστικώς παραγραφεί μετά πάροδο δεκαετίας, σύμφωνα με το ιερό μουσουλμανικό δίκαιο» αναφέρει ο ειδήμων σε θέματα οθωμανικής νομοθεσίας ιστορικός Ν. Ελευθεριάδης.

Ακολούθως ο κ. Χειμώνας κάνει ειδική αναφορά στους ισχυρισμούς της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ότι βάσει των ιερών, αποστολικών και συνοδικών κανόνων της Εκκλησίας, την τήρηση των οποίων επιβάλλει το Σύνταγμά μας, καθιερώνεται το αναπαλλοτρίωτο της μοναστηριακής περιουσίας. «Ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος» επισημαίνει ο τότε πάρεδρος του ΝΣΚ. Και τούτο γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, «η περί αναπαλλοτριώτου διάταξη αφορά μόνο την εντός του Αγίου Ορους ακίνητη περιουσία των μονών και όχι την εκτός τούτου κείμενη».

Οσον αφορά την ισχύ των Πατριαρχικών Σιγγιλίων, ο κ. Χειμώνας υπογραμμίζει ότι συνιστούν τίτλο κυριότητας μόνο στην περίπτωση που συνδυάζονται με πράξεις νομής. «Στην προκειμένη περίπτωση οι μοναχοί της ενάγουσας ουδέποτε άσκησαν πράξεις νομής στις επίδικες εκτάσεις, εκτός ίσως επί της μικρής νησίδας του Αγίου Νικολάου» σημειώνει ο κ. Χειμώνας και εν είδει τελικού συμπεράσματος υπογραμμίζει: «Αρνούμαι όλα τα θεμελιωτικά τής υπό κρίση αγωγής πραγματικά περιστατικά και συγκεκριμένα την εφαρμογή οποιουδήποτε τίτλου επί της επίδικης εκτάσεως»!

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα διημείφθησαν στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής μεταξύ των αγροτών της περιοχής και των μοναχών του Αγίου Ορους κατά τη συζήτηση της υπόθεσης. «Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η οργή των παρισταμένων κατοίκων εξέσπασε στους μοναχούς, οι οποίοι σχεδόν προπηλακίσθησαν, εδέχθησαν χείμαρρο ανοικείων προσβολών, τις οποίες ανδρική αιδώς και υπηρεσιακή δεοντολογία μού απαγορεύουν να μεταφέρω» επισημαίνει σε έκθεση που συνέταξε την εποχή εκείνη ο τότε προϊστάμενος της 12ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Τσουρής.

Τι έπραξαν στη συνέχεια οι μοναχοί της ιστορικής μονής του Αγίου Ορους; Οπως προκύπτει από την υπηρεσιακή αναφορά του κ. Τσουρή, «εφυγαδεύθηκαν από το Δικαστικό Μέγαρο υπό την προστασία αστυνομικής δυνάμεως».

Υπό την πίεση των κατοίκων της περιοχής, κυρίως όμως λόγω των αρνητικών γνωμοδοτήσεων των τότε εκπροσώπων των διοικητικών αρχών της χώρας, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ έκανε πίσω. Στην πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε σήμερα, επρόκειτο περί τακτικού ελιγμού και όχι περί οπισθοχώρησης.

Επειτα από συνεννόηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - μεταξύ αυτών και του νυν προέδρου του ΝΣΚ κ. Αλ. Τζεφεράκου - το ελληνικό Δημόσιο και η ιστορική μονή του Αγίου Ορους ζήτησαν τη μη έκδοση απόφασης. Τα υπόλοιπα είναι λίγο - πολύ γνωστά. Λίγους μήνες αργότερα τα γνωμοδοτικά όργανα και οι διοικητικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας να προχωρήσουν στην παραχώρηση χιλιάδων στρεμμάτων του ελληνικού Δημοσίου αντί πινακίου φακής.




Το ΒΗΜΑ, 28/09/2008 , Σελ.: A13
Κωδικός άρθρου: B15473A131
ID: 297278


Ηλεκτρονική έκδοση

Διαβάστε
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
όπως στο χαρτί (PDF)


To BHMA Online
Κάθε πρωί στις οθόνες σας
σε νέα μορφή



Προσφορές







Τελευταίες ειδήσεις in.gr

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008


Χρηματιστήριο online in.gr

Δεδομένα με καθυστέρηση 15 λεπτών



Επικοινωνία | Διαφήμιση | Πληροφορίες
Copyright © ΤΟ ΒΗΜΑ 1996-2008 Lambrakis Press