Metron Analysis: Παρασταση νικης. 60,5% θα κερδισει η ΝΔ και 23,9% θα κερδισει το ΠΑΣΟΚ.

απο αντ1.
Δυσάρεστα μηνύματα φέρνει για την κυβέρνηση η νέα αποκαλυπτική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι σχεδόν ισοδύναμα. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,9% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 27,6%.

Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7,3%, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α βρίσκεται στο 11,5% και το κόμμα του ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη Βουλή εισέρχεται και το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων με ποσοστό 3%.

Στην παράσταση νίκης, εξακολουθεί και προηγείται η Νέα Δημοκρατία, καθώς οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 60,5% θεωρούν ότι το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 23,9% θεωρούν ότι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δείχνει ότι το 62% των πολιτών άκουσαν κάτι από την ομιλία του και το 32% δεν άκουσε κάτι. Τα ίδια ποσοστά συναντούμε και στους ψηφοφόρους τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνουν οι πολίτες την ομιλία του πρωθυπουργού, το 66% την κρίνει μάλλον αρνητική, ενώ το 29% δηλώνει μάλλον θετική, ενώ οι ουδέτεροι συγκεντρώνουν ποσοστό 4%.

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας κρίνουν την παρουσία του πρωθυπουργού μάλλον θετική σε ποσοστό 65%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι μόλις στο 4% και μάλλον αρνητική δηλώνουν το 94%.

Αναφορικά με την κάλυψη που παρείχε ο κ. Καραμανλής προς τον κ. Βουλγαράκη, το 62% των πολιτών κρίνει αυτή την κίνηση λαθεμένη και το 26% την κρίνει σωστή. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν σε ποσοστό 53% ότι ο πρωθυπουργός έπραξε σωστά, ενώ η πλειοψηφία σχεδόν σε ποσοστό 85% του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι έπραξε λάθος.

Για τη στήριξη του πρωθυπουργού στον κ. Ρουσόπουλο περί ηθικού ασυμβιβάστου, το 35% των πολιτών συμφωνεί με αυτή την κίνηση, ενώ οι διαφωνούντες συγκεντρώνουν ποσοστό 56%.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
h xeiroterh fash ths nd. pou na fygei kai o karamanlis. 8a synagwnizetai to kke.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κλίμα το έδωσε η παρακάτω δήλωση, που άκουσα σε ζωντανό ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο:

"Μέχρι σήμερα ήταν ο Κωστάκης μας, τώρα είναι σαν όλους τους άλλους"

Το μεγαλύτερο λάθος που διέπραξε ο κ. Καραμανλής στη συνέντευξη ήταν ότι προσέβαλε τα πιστεύω του μέσου Νεοδημοκράτη,τον κορμό ηθικών αξιών, του μέσου δεξιού.

Δεν έχει σημασία αν όλα είναι νόμιμα ή νομότυπα.
Δεν είναι πολιτικά ορθά και δεν είναι, και αυτό είναι το κυριότερο, ηθικά.
Εμείς που βγαίναμε στα καφενεία, στις δουλειές μας στις παρέες και αποκαλούσαμε λαμόγια, μέχρι το 2004 τι θα απαντάμε?
Ούτε για τους χθεσινούς Πασοκους η Δικαιοσύνη, καταλόγισε ευθύνες.
Αρα είναι αθώοι, σύμφωνα με τη συνέντευξη.
Θα υπερασπιζόμαστε τον πλουτισμό ορισμένων?
Από το "σεμνά και ταπεινά" να απολογούμαι εγώ για τις καταθέσεις ορισμένων?
Οταν φωνάζουν ο Εβερτ, ο Βαρβιτσιώτης, ο Κεφαλλογιάννης, τι νομίζετε ότι γίνετε στην βάση?

Το είπε η πρώτη δημοσκόπηση 0,3
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΟ 61 % ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΝΔ.
ΑΡΑ Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΓΥΑΛΟΣ ΉΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΡΝΙΖΟΥΜΕ.