Ο κ. Χατζηδάκης ευρισκόμενος αρχικά σε συναισθηματική φόρτιση (έτρεμαν τα χέρια του όση ώρα μιλούσε από του βήματος)...

απο Καθημερινη.
Οι υψηλοί τόνοι, που διαρκώς τροφοδοτούνται από τη σχεδόν παγιωμένη το τελευταίο διάστημα βαριά πολιτική ατμόσφαιρα, χαρακτήρισαν και τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για την Ολυμπιακή. Η διαδικασία σημαδεύτηκε αρχικώς από τον «βομβαρδισμό» της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Μεταφορών εκ μέρους των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βαριές εκφράσεις, ενώ δεν έλειψαν και αιχμές για άλλες υποθέσεις, όπως εκείνη του Βατοπεδίου ή της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Ωστόσο, το κλίμα γρήγορα αντιστράφηκε με το ΠΑΣΟΚ να περιέρχεται σε πολιτικά δυσχερή θέση: Αυτό που συζητήθηκε, ίσως, περισσότερο απ’ όλα ήταν η απουσία του κ. Θ. Πάγκαλου από τη συνεδρίαση, αν και είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Οι διάδρομοι στη Βουλή βούιζαν από αιχμηρά σχόλια, καθώς όπως ελέγετο ο κ. Θ. Πάγκαλος αντί να είναι στη συνεδρίαση, είχε δίωρη εκπομπή σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Απ. Κακλαμάνης επιχείρησε να τον δικαιολογήσει: «Του έτυχε έκτακτο κώλυμα», ενώ η ανακοίνωση της τυπικής αντικατάστασής του (προβλέπεται από τον κανονισμό) έγινε τρεις ώρες μετά την έναρξη της συζήτησης! Τελικά, ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος δεν είχε προσθέσει τη δική του στις υπογραφές των άλλων 48 συναδέλφων του κάτω από το κείμενο της επερώτησης, προσήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας στις 13.25. Ζήτησε το λόγο, περιοριζόμενος όμως σε μια γενική επίθεση στο υπουργείο Μεταφορών. Στα αξιοσημείωτα είναι, επίσης, ότι στη συνεδρίαση παρόντες ήταν κατά μέσο όρο 8 - 10 πράσινοι βουλευτές, εκ των 34 που μετέχουν στο τρίτο θερινό τμήμα.

Νωρίτερα, ο κ. Κ. Χατζηδάκης είχε μνημονεύσει το όνομα του κ. Πάγκαλου, όπως και εκείνα των κ. Βερελή, Πρωτόπαπα και Σηφουνάκη, για παλαιότερες δηλώσεις τους, επειδή, όπως υποστήριξε, αυτές όχι μόνο έρχονται σε αντίθεση με τη σημερινή επίσημη γραμμή του κόμματός τους, αλλά και κάποιες φορές αναδείκνυαν την ανάγκη ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. Ο κ. Χατζηδάκης ευρισκόμενος αρχικά σε συναισθηματική φόρτιση (έτρεμαν τα χέρια του όση ώρα μιλούσε από του βήματος), επιχειρούσε να αντικρούσει τον «βομβαρδισμό» που είχε δεχθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ξεπούλημα της Ολυμπιακής. Οι επιθέσεις είχαν και προσωπικό χαρακτήρα, καθώς επιχειρούσαν να τον παρουσιάσουν ως «μέτοχο ή μεσίτη ανταγωνίστριας προς την Ολυμπιακή εταιρείας», και «ταχυδρόμο των Βρυξελλών».

«Αφήσατε θλιβερά και απαράδεκτα υπονοούμενα. Δεν γίνονται πιστευτά, γιατί ο κόσμος και σας ξέρει και με ξέρει», είπε ο κ. Χατζηδάκης. Και επανέλαβε τη γνωστή επιχειρηματολογία περί της ορθότητας των επιλογών της κυβέρνησης με βασικότερη ότι διασφαλίζονται σήμα και όνομα, καθώς και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι κυβερνητικές επιλογές βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο του εξαιρετικά αυστηρού στον καταγγελτικό του λόγο κ. Αλαβάνου. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν άφησε στο απυρόβλητο το ΠΑΣΟΚ: «Εχετε πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά, ο οποίος μάλιστα προκληθείς από αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, υποστήριξε ότι επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ οι επιλογές γίνονταν με κριτήριο τις μίζες που κατέληγαν σε τσέπες υπουργών!

Σχόλια