Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (για Ζαχαρεα) φαίνεται να ήταν ένα ανελέητο κυνηγητό από «παπαράτσι» που είχαν επιβαρύνει ψυχολογικά τα παιδιά της.

απο τα Νεα.
.......Οι περισσότεροι στη Ν.Δ. χρεώνουν στον Πρωθυπουργό την απόφαση της κ. Ζαχαρέα να αναστείλει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Και ερμηνεύουν τη στροφή Καραμανλή, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προσφέρει απόλυτη κάλυψη από τη ΔΕΘ, ως απόδειξη ότι ο κ. Ρουσόπουλος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και πως κάθε κίνηση του Πρωθυπουργού για εκτόνωση της κρίσης περιλαμβάνει πλέον και τον υπουργό Επικρατείας. Πρόσωπα που κινούνται στο φιλικό περιβάλλον του υπουργού επιμένουν ωστόσο ότι η απόφαση της κ. Ζαχαρέα να ιδιωτεύσει δεν υπαγορεύθηκε καν από τον κ. Ρουσόπουλο, αλλά αποτελούσε προσωπική επιλογή της. Η σταγόνα, μάλιστα, που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να ήταν ένα ανελέητο κυνηγητό από «παπαράτσι» που είχαν επιβαρύνει ψυχολογικά τα παιδιά της.

Ο κ. Ρουσόπουλος δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τη στάση που κράτησαν πολλοί εντός και εκτός Ν.Δ. για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Θα περίμενα από φωνές που συχνά- πυκνά με διάφορες αφορμές αναφέρονται στα δικαιώματα του κάθε πολίτη, να έχουν έχουν πάρει θέση», λέει σε συνομιλητές του..........
--------------------------------------------------
Εχουμε πει οτι εδω και μερες ολα τα χτυπηματα που δεχεται η κυβερνηση ειναι κατω απο τη μεση.
Οσοι τα κανουν δειχνουν να μη φοβουνται αντιποινα...
Θα δουμε....
Παντως μολις χθες το εγκυρο Βημα εγινε ρομπα ξεκουμπωτη με το πρωτοσελιδο του που ηταν ενα ψεμα ......
Σημερα τα Νεα χτυπανε με ορμη τον Ρουσοπουλο.
Βεβαια ολα αυτα μπορει να αλλαξουν παλι....
Βεβαια καποια πραματα (χτυπηματα σε αμαχο πληθυσμο) ειναι ασυγχωρητα.
Ουτε η μαφια δεν τα κανει λενε καποιοι....
Ολο το αρθρο στο πρωτο σχολιο...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ην περασμένη εβδομάδα ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος είχε γενέθλια.
Έκλεισε τα 45, μια ηλικία για μεγάλα σχέδια στην πολιτική- ιδιαίτερα εάν βρίσκεται κανείς στην πρώτη γραμμή και στον κεντρικό πυρήνα της εξουσίας. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 25 Αυγούστου, είχε μια δεύτερη επέτειο: έκλεισε οκτώ χρόνια δίπλα στον Καραμανλή. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όμως, όλο και περισσότεροι αμφιβάλλουν εάν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας θα γιορτάσουν και του χρόνου μαζί...
Από το γραφείο του στον πρώτο όροφο του Μαξίμου, εκεί όπου κάποτε ήταν το δώμα του Ανδρέα Παπανδρέου και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έδρευε η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο κ. Ρουσόπουλος ατενίζει την ειδυλλιακή εικόνα του Εθνικού Κήπου. Αλλά βλέπει και τα μαύρα σύννεφα που έχουν πυκνώσει ψηλά στον ουρανό.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος μέρα με τη μέρα μπαίνει όλο και πιο βαθιά στο μάτι του κυκλώνα. Στοχοποιείται από την αντιπολίτευση, στοχοποιείται από γαλάζιους βουλευτές και πρώην υπουργούς, είναι στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας, που αντίστοιχη ούτε είχε βιώσει ούτε είχε διαχειριστεί στα οκτώ χρόνια που κατευθύνει, σχεδόν εν λευκώ, την επικοινωνιακή πολιτική του Κώστα Καραμανλή. Και είναι κοινός τόπος πια ότι την τελευταία πενταετία, σε αντίθεση με τον προηγούμενο ένοικο του Μαξίμου, η επικοινωνία καθοδηγούσε τις περισσότερες κινήσεις του Πρωθυπουργού.

Πολλοί στη Ν.Δ. θεωρούν ότι ο υπουργός Επικρατείας είναι το τελευταίο ανάχωμα μπροστά από τον Καραμανλή, σε μια περίοδο που η εικόνα του Πρωθυπουργού δείχνει να έχει υποστεί καθίζηση. Πιθανότατα την ίδια άποψη έχει και ο ίδιος. Επιστρέφοντας από τις διακοπές στο νέο εξοχικό του στην Πάρο, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, ο κ. Ρουσόπουλος είδε τον κόσμο να γυρίζει ανάποδα. Από τον Αύγουστο του 2000 κατέγραφε μόνο νίκες δίπλα στον Καραμανλή - την εκλογική ήττα του 2000 την είχε διαχειριστεί και την «πλήρωσε» ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Οι ανέμελες μέρες φαίνεται όμως ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και μάλιστα με τρόπο αιφνιδιαστικό. Μέσα σε δύο- τρεις εβδομάδες, χωρίς ο ίδιος και το λεγόμενο «σύστημα Μαξίμου» να προλάβουν να προετοιμαστούν και να περάσουν άμεσα στην αντεπίθεση. Είναι οι σκανδαλώδεις εκχωρήσεις δημόσιας γης στη Μονή Βατοπαιδίου, οι επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του κ. Μάρας Ζαχαρέα και το «ναυάγιο» της ΔΕΘ, που έχουν εξελιχθεί σε μυλόπετρες για τον υπουργό Επικρατείας. Μα πάνω απ΄ όλα, όπως λένε κορυφαίοι υπουργοί, είναι η διάχυτη αίσθηση της κυβερνητικής κατάρρευσης και του λαβωμένου Καραμανλή που έχει «στριμώξει στη γωνία» τον εξ απορρήτων υπουργό του.

«Δίκοπο μαχαίρι». Παράγοντας της Ν.Δ. που έχει ζήσει εκ των έσω στα μεταπολιτευτικά χρόνια τις μέρες δόξας και τα «πέτρινα χρόνια» του κόμματος, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν από τον κ. Καραμανλή. «Εάν ο Καραμανλής αποφασίσει να διώξει από δίπλα του τον Ρουσόπουλο, τότε έχει πρόβλημα η κυβέρνηση. Θα είναι μια παραδοχή ότι ζητούνται εναγωνίως λύσεις σωτηρίας. Εάν συνεχίσουν μαζί, τότε το πρόβλημα θα το έχει ο Καραμανλής. Θα παραμείνει στόχος διαφωνούντων βουλευτών και Μέσων Ενημέρωσης. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, νομίζω ωστόσο ότι ο Καραμανλής δεν έχει ακόμη καταλήξει πού βρίσκεται ο γκρεμός και πού το ρέμα...», λέει με έμφαση, αλλά τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση, η εμπιστοσύνη του Καραμανλή στον Ρουσόπουλο παραμένει ακλόνητη».

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, τα σημάδια από τις πολλαπλές πιέσεις που δέχεται ο υπουργός Επικρατείας είναι εμφανή και στην εικόνα του. Τα χαμόγελα στο καθημερινό μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών είναι μετρημένα στα δάκτυλα ή κάποιες φορές δείχνουν αμηχανία, το βλέμμα δείχνει κουρασμένο, οι τόνοι έχουν χαμηλώσει. Συνομιλητές τού κ. Ρουσόπουλου, όχι αποκλειστικά από το κομματικό στερέωμα, λένε ότι προβληματίζεται για τις δικές του κινήσεις. Ο ίδιος εμφανίζεται να θεωρεί πιο πιεστικό το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις και τις εσωκομματικές αναταράξεις - το οποίο εκτιμά, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση είναι αναστρέψιμο- παρά τη στοχοποίησή του για το θέμα του Βατοπαιδίου.

Η «ήττα». Η εξέλιξη με τη σύζυγό του αποτελεί αναμφίβολα μια «πολιτική ήττα» για τον υπουργό. Οι περισσότεροι στη Ν.Δ. χρεώνουν στον Πρωθυπουργό την απόφαση της κ. Ζαχαρέα να αναστείλει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Και ερμηνεύουν τη στροφή Καραμανλή, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προσφέρει απόλυτη κάλυψη από τη ΔΕΘ, ως απόδειξη ότι ο κ. Ρουσόπουλος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και πως κάθε κίνηση του Πρωθυπουργού για εκτόνωση της κρίσης περιλαμβάνει πλέον και τον υπουργό Επικρατείας. Πρόσωπα που κινούνται στο φιλικό περιβάλλον του υπουργού επιμένουν ωστόσο ότι η απόφαση της κ. Ζαχαρέα να ιδιωτεύσει δεν υπαγορεύθηκε καν από τον κ. Ρουσόπουλο, αλλά αποτελούσε προσωπική επιλογή της. Η σταγόνα, μάλιστα, που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να ήταν ένα ανελέητο κυνηγητό από «παπαράτσι» που είχαν επιβαρύνει ψυχολογικά τα παιδιά της.

Ο κ. Ρουσόπουλος δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τη στάση που κράτησαν πολλοί εντός και εκτός Ν.Δ. για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Θα περίμενα από φωνές που συχνά- πυκνά με διάφορες αφορμές αναφέρονται στα δικαιώματα του κάθε πολίτη, να έχουν έχουν πάρει θέση», λέει σε συνομιλητές του. Είναι δεδομένο, ωστόσο, ότι η θέση Τατούλη πως η υπόθεση της κ.
«Εάν ο Καραμανλής αποφασίσει να τον διώξει, τότε έχει πρόβλημα η κυβέρνηση. Εάν συνεχίσουν μαζί, τότε το πρόβλημα θα το έχει ο Καραμανλής», λέει παλαιό κομματικό στέλεχος
Ζαχαρέα αποτελεί κλασική περίπτωση «σύγκρουσης συμφερόντων» έχει πολλούς οπαδούς- την υιοθέτησε, άλλωστε, και η αντιπολίτευση.

Ιεροί δεσμοί. Για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ο κ. Ρουσόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω των σχέσεων που είχε αναπτύξει με τη αγιορείτικη Μονή και τον ηγούμενο Εφραίμ. Η νεφελώδης θέση του και τα αλληλοκαρφώματα των αρμόδιων υπουργών συντηρούν τη φημολογία ότι εκείνος ήταν που είχε συντονιστικό ρόλο στη υπόθεση και εξασφάλιζε την πρόσβαση των εκπροσώπων της Μονής στον κρατικό μηχανισμό. Αλλά βουλευτές και κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι είναι σχεδόν απίθανο να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του υπουργού Επικρατείας στην υπόθεση. Δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τις «αμαρτωλές» μεταβιβάσεις, ούτε υπέγραψε οποιοδήποτε διοικητικό έγγραφο. Τα ίδια στελέχη παραδέχονται, ωστόσο, ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα αντιμετωπίσει «τεράστιο πολιτικό πρόβλημα» εάν υπάρξει υπουργός ή πρώην υπουργός που θα αποδώσει σε εκείνον τις «άνωθεν εντολές» για τη σκανδαλώδη υπόθεση. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναγνωρίζουν επίσης ότι ο κ. Ρουσόπουλος είχε ειδική σχέση με τη Μονή Βατοπαιδίου, την οποία επισκέφθηκε πρόπερσι και ο Πρωθυπουργός. Συνεργάτες του αναφέρουν ότι αυτή η ειδική σχέση αφορούσε γενικότερα το Άγιον Όρος, είχε αναπτυχθεί από το 1997, όταν ακόμη η πολιτική δεν βρισκόταν στα πλάνα του, και δεν περιοριζόταν στο Βατοπαίδι. Στη Μονή βρέθηκε στο πλαίσιο μιας δημοσιογραφικής έρευνας, όταν εργαζόταν στο Μega, ενώ καθοριστική συμβολή για τις μετέπειτα επισκέψεις του στο Άγιον Όρος εμφανίζεται να έχει ο νυν Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος (Χατζηνικολάου).

Στη Ν.Δ. μέρα με τη μέρα αυξάνονται και οι φωνές που στοχοποιούν τον κ. Ρουσόπουλο για την προετοιμασία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης μετά τη Θεσσαλονίκη και η φθορά της εικόνας του κ. Καραμανλή χρεώνεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον υπουργό Επικρατείας. Η κάλυψη που παρείχε σε όλους (και ιδιαίτερα στον κ. Βουλγαράκη) ο Πρωθυπουργός ήταν ο καταλύτης για τη ραγδαία φθορά; Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι προστέθηκε και αυτό στο αρνητικό φορτίο που είχε σωρευθεί για την κυβέρνηση, αλλά σημειώνουν ότι η κάλυψη που παρείχε ο Πρωθυπουργός ήταν πρώτα απ΄ όλα μια πολιτική απόφαση και σε δεύτερο επίπεδο ένας επικοινωνιακός χειρισμός.


Το πρώτο φιάσκο


Όσοι αποδίδουν στον υπουργό Επικρατείας το «ναυάγιο» της ΔΕΘ σπεύδουν χαιρέκακα να υπενθυμίσουν ότι δεν ήταν το πρώτο για τον κ. Ρουσόπουλο- είχε προηγηθεί το φιάσκο του «βασικού μετόχου». Το κυβερνητικό εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς, αφού πρώτα έφερε αντιμέτωπη τη χώρα με την Ε.Ε. Και δημιούργησε πολωτικές καταστάσεις στον χώρο των ΜΜΕ, οι οποίες- όπως εκτιμούν αρκετοί στη Ν.Δ.αποδυνάμωσαν τελικώς και την κυβέρνηση. Πέντε χρόνια μετά, το νομικό καθεστώς είναι χειρότερο από εκείνο που πολεμούσε η Ν.Δ., με σημαία τη θεωρία περί «νταβατζήδων», ενώ επί μήνες η κυβέρνηση απολογούνταν σε «κατώτερους υπαλλήλους» της Κομισιόν, όπως χαρακτήριζαν τα στελέχη της Επιτροπής που είχαν στήσει την Ελλάδα στον τοίχο.


Οι καταθέσεις και η βίλα στο Καπανδρίτι


Με περισσότερα ακίνητα κάθε χρόνο- και αύξηση καταθέσεων εξαιτίας των εισοδημάτων της συζύγου του- εμφανίζεται το πόθεν έσχες του κ. Ρουσόπουλου.

Το 2004 το εισόδημα της Μάρας Ζαχαρέα ανέρχεται σε 134.262 ευρώ, το 2005 ανεβαίνει στα 185.186

ευρώ, ενώ το 2006 εκτινάσσεται στα 393.750 ευρώ.

Ανάλογη είναι και η πορεία των καταθέσεων που δηλώνει η σύζυγος τού υπουργού Επικρατείας. Στα 29.124 ευρώ κυμαίνονταν οι καταθέσεις της το 2004, έφτασαν τα 55.781 ευρώ το 2005 και στην τελευταία δήλωση πόθεν έσχες για το 2006 αναφέρονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς 215.241 ευρώ.

Ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει εισόδημα 90.386 ευρώ το 2004, 91.868 ευρώ το 2005 και 93.085 ευρώ το 2006. Αντιστοίχως, οι καταθέσεις που εμφανίζει το 2004 είναι 25.274 ευρώ και 11.639 δολάρια, ενώ το 2005 αναφέρονται 45.582

ευρώ, 57.416 δολάρια και 1.831 ευρώ από υπόλοιπα διαθεσίμων σε χρηματιστηριακές συναλλαγές. Στη δήλωση που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο για το 2006, έχει καταθέσεις 20.158 ευρώ και 12.221 δολαρίων. Παράλληλα, ο κ. Ρουσόπουλος διαθέτει 4.202 μετοχές το 2004, 4.787 το 2005 και 5.673 μετοχές το 2006.

Στην ακίνητη περιουσία του περιλαμβάνονται ήδη από το 2004 και τα διατηρεί μέχρι σήμερα- βάσει της δήλωσης του 2006-ένα σπίτι 54 τ.μ. στην Ανάβυσσο, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καισαριανή και άλλο ένα διαμέρισμα στην Αττική 45 τ.μ. και η μονοκατοικία 388 τ.μ. στο Καπανδρίτι με πισίνα 133 τ.μ. Παράλληλα, κατέχει 3 αγροτεμάχια στην περιοχή του Καπανδριτίου έκτασης 5.200 τ.μ.

Τα ακίνητα του κ. Ρουσόπουλου αυξάνονται το 2006, καθώς σύμφωνα με το πόθεν έσχες απέκτησε από κοινού με τη σύζυγό του ένα διαμέρισμα στο Ψυχικό, ενώ έχτισε και μια δεύτερη οικία σε ένα από τα οικόπεδά του στο Καπανδρίτι. Η κυρία Ζαχαρέα όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται κάτοχος οικοπέδων και οικιών στη Λακωνία.

Όσον αφορά τα μεταφορικά μέσα της οικογένειας κατά την τριετία 2004-2006, διαθέτει ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών. Όπως δηλώνει μάλιστα, το 2005 πουλήθηκε το παλαιό αυτοκίνητο προς 4.800

ευρώ και αποκτήθηκε ένα ίδιου κυβισμού αξίας 26.190 ευρώ.


Από τα στούντιο της ΤV στο «τιμόνι» της Ρηγίλλης


Με ρίζες στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ο κ. Ρουσόπουλος μεταπήδησε στην πολιτική μάλλον ανορθόδοξα, εγκαταλείποντας μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στη δημοσιογραφία (έντυπη και ηλεκτρονική).

Για πολλούς είχε καταχωριστεί στο μπλοκ των «αριστερών», αλλά όσοι τον γνωρίζουν από χρόνια ξέρουν ότι είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι και, καθώς δεν έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στενές σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό, αρκετοί στη Ν.Δ. τον αντιμετωπίζουν ακόμη ως «αλεξιπτωτιστή» και «τεχνοκράτη της επικοινωνίας», παρά ως πολιτικό πρόσωπο. Πολλοί, εντός και εκτός κόμματος, του καταλογίζουν ότι έχει καθοριστικό ρόλο στο «κλειστό σύστημα εξουσίας» που εμφανίζεται να έχει αναπτύξει ο Πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να είναι «αποκομμένος από την κοινωνία». Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει σπάνια, τα κομματικά όργανα επίσης και τα πάντα κατευθύνονται από τον «γυάλινο πύργο» του Μαξίμου, όπως λένε βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ.

Μετά βεβαιότητος, πάντως, στα χρόνια του Θοδ. Ρουσόπουλου, ο κ. Καραμανλής είναι αποκομμένος από τους δημοσιογράφους. Οι συνεντεύξεις του, εκτός προεκλογικής περιόδου, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, στις αποστολές του εξωτερικού οι δημοσιογράφοι σπανίως τον συναντούν, ενώ από το 2004 η δημοσιογραφική αποστολή διαχωρίζεται πλήρως από την πρωθυπουργική αποστολή.

Το «πρότυπο επικοινωνίας» που καθιέρωσε ο κ. Ρουσόπουλος θα μπορούσε να είχε ανατραπεί το καλοκαίρι του 2007, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι πυρκαγιές. Ο υπουργός Επικρατείας είχε μετακινηθεί στο υπόλοιπο Αττικής και έδινε τη μάχη του «σταυρού», ενώ προετοιμαζόταν και για μετακίνηση σε άλλο υπουργείο, κατά προτίμηση στο Πολιτισμού. Οι πυρκαγιές τον επανέφεραν άρον άρον στο πρες ρουμ και για δεύτερη φορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πάντως, όπως εκτιμούν ακόμη και άσπονδοι φίλοι του, εκείνη η επικοινωνιακή αντεπίθεση που συντόνισε ο κ. Ρουσόπουλος διαφύλαξε τελικώς την αυτοδυναμία της Ν.Δ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι φορολογική δήλωση είναι αυτή αδέλφια....στο σπίτι του γρήγορα το λαμόγιο....εμείς χτυπιέμαστε για ένα μεροκάματο...ΟΥΣΤ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
9.39 Ανώνυμε με το ΜΥΑΛΟ που κουβαλάς πάντα με ένα μεροκάματο θα μείνεις. Για ακίνητα ούτε συζήτηση.
Δεν κατάλαβες ότι στη ΕΛΛΑΔΑ όπως και σε άλλες χώρες υπάρχουν και ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ και ΕΞΥΠΝΟΙ άνθρωποι.
Δεν είναι όλοι ίδιοι με σένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν η Ζαχαρέα δούλευε στο Mega και στον Alpha ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ κ.κ. Πρετεντέρη, Τσίμα, Τρέμη, Καψή, Σπυράκου, Ευαγγελάτε, Βερύκιε, Κύρτσο, Δελατόλα; Τότε δεν ήταν Υπουργός Επικρατείας ο Ρουσόπουλος;
Όλη η Ελλάδα γελάει με τις ανακολουθίες σας, συνάρτηση των συγκυριακών συμφερόντων των αφεντικών σας, Μπόμπολα, Λαμπράκη και Κοντομηνά.
"Πουλημένοι τηλε-ηθοποιοί στην υπηρεσία αδίστακτων επιχειρηματιών" και οι χαζοχαρούμενοι φανατικοί πασόκοι επιχαίρουν για τις δημοσκοπήσεις, τόσο μυαλό έχουν τόσο λένε.
Όταν έλθει η ώρα να εκβιάσουν και το Γιωργάκη, όπως εκβιάζουν σήμερα τον Καραμανλή, οι καναλάρχες απλά θα αλλάξουν στόχο και θα τον ξεφτιλίσουν είτε με προσωπικές επιθέσεις είτε με μαιμού δημοσκοπήσεις.
Εκτός βέβαια εάν έλθει σε συμφωνία μαζί τους.