Ο Καραμανλης αποψε: Να τι πετυχαμε....


Η Παγκόσμια Κοινότητα διανύει περίοδο σοβαρών αναταράξεων και μεγάλων οικονομικών κλυδωνισμών. Τα μέτωπα, γύρω μας, είναι πολλά. Τα δεδομένα απαιτούν ξεκάθαρο Σχέδιο πορείας, στέρεες βάσεις, σίγουρα βήματα. Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Βάλαμε έγκαιρα τη Χώρα σε ασφαλή τροχιά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Το οικονομικό και κοινωνικό όφελος επιβεβαιώνεται στις πιο δύσκολες ώρες. Το κεκτημένο για το μέλλον του Τόπου είναι καθοριστικής σημασίας.

Οι διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που πετύχαμε (ο ελληνοτουρκικός και ο ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου, ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και, τώρα, ο Σάουθ Στριμ) εντάσσουν τη Χώρα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, φέρνουν έσοδα, εγγυώνται νέες θέσεις δουλειάς στη Β. Ελλάδα.

Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση άνοιξε το δρόμο για επιβεβλημένες αλλαγές:
- Αναβαθμίζεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο,
- μπαίνει τάξη στο χάος των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών,
- ξεκίνησε τη λειτουργία του το Διεθνές Πανεπιστήμιο, εδώ στη Θεσσαλονίκη,
- ξεκινά εθνικός διάλογος για ένα άλλο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής, έβγαλαν, με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο, τη Χώρα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και ενίσχυσαν δραστικά τις αντοχές της Οικονομίας μας. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δραματικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, εάν δεν τολμούσαμε να πάρουμε συγκεκριμένα (όχι ευχάριστα, αλλά αναγκαία) μέτρα.

Οι μεταρρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πρότυπο, έδωσαν στη Χώρα την τρίτη καλύτερη θέση στις επενδύσεις, και έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Έδωσαν απτά κοινωνικά αποτελέσματα:
- Η απασχόληση αυξήθηκε σημαντικά και η ανεργία περιορίστηκε, τον περασμένο Μάιο, κάτω από το 7%.
- Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, από το 92% το 2003, έφτασε στο 98% του μέσου όρου της Ε.Ε..
- Οι πραγματικοί μισθοί ανέβηκαν με ρυθμό 3% το χρόνο, έναντι 0,3% στην Ευρωζώνη.
- Οι συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε.
- Χορηγήθηκε το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες και καθιερώθηκε εφάπαξ ποσό 2.000 ευρώ, για τις μητέρες που αποκτούν τρίτο παιδί.

Η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Συστήματος, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις συσσωρευμένες ανισότητες, τις στρεβλώσεις και τις αδικίες δεκαετιών.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ήταν εύκολο. Σε κάθε περίπτωση αναγκαστήκαμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα και συντηρητικές αντιλήψεις. Τολμήσαμε δύσκολες μάχες. Μάχες από τις οποίες κερδίζουν όλοι οι πολίτες.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Σε ποια χωρα αναφερεται η αναρτηση;