Σε γκαφα για το ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθει το Βατοπεδι; Παρτε και μια συμπληρωματικη παραγγελια Σανιδα ...


απο καθημερινη.
Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σανιδάς, με συμπληρωματική του παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Γεώργιο Κολιοκώστα, ζητά τη δέσμευση των ακινήτων που περιήλθαν στη Μονή Βατοπεδίου και των χρημάτων, τα οποία εισέπραξε η ίδια Μονή από την πώληση ακινήτων, μεταξύ των οποίων και ολυμπιακό ακίνητο.

Παράλληλα, με άλλη - τρίτη κατά σειρά - παραγγελία του προς τον κ. Κολιοκώστα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβιβάζει:

1. Αντίγραφα πιστοποιητικών του υποθηκοφυλακείου Ξάνθης, από τα οποία προκύπτει ότι στις 19/11/2002 μετεγράφηκε η υπ΄αρθμ. 1064538/5928/Α0010/2002 απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομικών, Απ. Φωτιάδη, με την οποία αναγνωριζόταν η κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου επί εκτάσεως 25.000 παραλίμνιων εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα, συνεπεία της οποίας μεταγραφής περιήλθε έκτοτε, ήτοι από 19/11/2002, στη Μονή Βατοπεδίου η κυριότητα της εκτάσεως αυτής.

2. Αντίγραφο της από 4 Απριλίου 2003 αγωγής της Μονής Βατοπεδίου κατά του ελληνικού δημοσίου και της υπ΄αριθμ. 1/2203 αποφάσεως της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων. Από την αγωγή προκύπτει ότι η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων νομού Ξάνθης αρνήθηκε να παραδώσει στη Μονή Βατοπεδίου τις ζητούμενες εκτάσεις.

3. Έγγραφα του δικαστικού γραφείου Κομοτηνής του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

4. Γνωμοδοτήσεις της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.
------------------------------------------------
Ειναι να απορει κανεις μερικες φορες...
Το ΠΑΣΟΚ και το Βατοπεδι.....
Και το σηκωνουν το θεμα....
Μωραινει Κυριος....
Και καποιοι λενε οτι αμα ψαχτει λιγο πιο πισω θα βγουν και αλλα...
Η μηπως το κανανε επειδη υπαρχει παραγραφη για τους υπουργους του πασοκ?
Φροντισε και εδω (οπως και αλλου) το πασοκ να καλυψει τους υπουργους του απο τις διωξεις της ελληνικης δικαιοσυνης...

Σχόλια

Ο χρήστης blogger είπε…
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη:

Ακόμη και εάν θεωρήσουμε ότι οι υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κακώς υιοθέτησαν τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, μετά από την παράθεση των θέσεων των φορέων του Νομού Ξάνθης τον Οκτώβριο του 2003 ο τότε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης με απόφασή του (αριθ. πρωτ. 9983/30-10-2003) ανέπεμψε την υπόθεση στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Ο νέος Υφυπουργός της Κυβέρνησης της ΝΔ κ. Δούκας, ούτε τρεις μήνες αφ' ότου ανέλαβε καθήκοντα, αντί να διατάξει έρευνα σε βάθος του θέματος (με την αριθ. πρωτ. 1046300/3944/Α0010 απόφασή του) "ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ" χωρίς να φροντίσει ούτε καν να κληθούν για να υποστηρίξουν τις αιτιάσεις τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης και οι υπόλοιποι φορείς του Νομού που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα των γνωμοδοτήσεων.

Το σκάνδαλο είναι γέννημα θρέμμα των κορυφαίων υπουργών και παραγόντων της Ν.Δ. και ας μην ψάχνετε συνεργούς...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
στο τέλος λύκε θα διαβάζεις μόνος σου τις μαλακίες που γράφεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
6:18 μμ
Μείνε με την κουκούλα σου λεβεντιά και πάντοτε έτσι....αντρίκια να σκυλοβρίζεις άτομα που καταθέτουν τις απόψεις τους επώνυμα.
Λευτέρης Παπαναγιώτου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγά ρε κ. Λευτέρη Παπαναγιώτου που ο wolf καταθέτει θέσεις επώνυμα. Ένα ψευδώνυμο χρησιμοποιεί ο άνθρωπος και λέει τα δικά όπως έτσι ανώνυμα μίλησε και ο 6:18.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σανιδάς και Κολιοκώστας θα μπουρδουκλώσουν έτσι την υπόθεση που στο τέλος δεν θα βγαίνει άκρη... Τουλάχιστον θα το προσπαθήσουν... γιατί αυτή είναι και η δουλειά τους... διατεταγμένη υπηρεσία... σύμβαση έργου...
Γι' αυτό δεν ανελιχθησαν εκεί που βρίσκονται σήμερα;