Προς τι τα πανηγύρια;

Σχολιάζει…

Ο Γιώργος Αμβροσίου

Εκδότης Εφημερίδας

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

Έρευνα της "Public issue  που δημοσιεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, αναφέρει ότι ο κ. Καραμανλής διατηρεί στον τομέα της «ηγετικότητας» σαφέστατο προβάδισμα, 45%, έναντι του κ. Παπανδρέου, 18%."

Την είδηση δημοσιεύει το blog http://www.jimmy278.blogspot.com/ και πανηγυρίζει ότι ο Καραμανλής έχει ακόμη το πάνω χέρι.

Όμως, στα σχόλια βρίσκει κανείς αναρτημένη και ανάλυση Γιάννη Μαυρή / www.mavris.gr -  www.publicissue.gr  όπου αναφέρει και άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Αυτά που γράφει ο Γιάννης Μαυρής δείχνουν καθαρά ότι επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Διότι ο κόσμος δεν ψηφίζει παιδονόμους, αλλά πολιτικούς να του λύσουν τα προβλήματα. Υπάρχουν τα εξής σημεία στηνανάλυση του κ. Μαυρή.

Γράφει τα εξής:

1ον "Ο σημερινός πρωθυπουργός: α) Δεν θεωρείται πλέον ικανότερος, από τον Γ. Παπανδρέου, να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, β) ταυτίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό με τα «οικονομικά συμφέροντα»

2ον Αντιθέτως, ο Γ. Παπανδρέου: Πρώτον, αρχίζει να επωφελείται από την ιστορικά στενή σχέση του ΠΑΣΟΚ, με τα λαϊκά στρώματα («είναι κοντά στους απλούς ανθρώπους»), δεύτερον, ενισχύεται στον προγραμματικό του λόγο («Εχει τις καλύτερες απόψεις και θέσεις») και τρίτο και σημαντικότερο, οι κοινωνικές προσδοκίες και το αίτημα πολιτικής αλλαγής («μπορεί να ανανεώσει την πολιτική ζωή του τόπου»), που επενδύονται σήμερα στο πρόσωπό του, προσεγγίζουν, εκ νέου τα επίπεδα του 2004.

Μετά από όλα αυτά απορώ γιατί πανηγυρίζεται ότι ο Καραμανλής έχει ηγετικό προβάδισμα. Ναι. Μπορεί να βάλει τις φωνές στους δικούς του. Στους κρατικοδίετους και να τους μπει ότι "αν χάσουμε θα χάσετε τις καρέκλες σας". Όμως στις εκλογές ψηφίζουν όλοι οι πολίτες και όχι οι 650 βολεμένοι της Κ.Ε.

Προς τι λοιπόν τα πανηγύρια;

 

Σχόλια