Συσπείρωση της Ν.Δ. βλέπει η Χ. Τρικούπη. Αγωνία για τις νέες δημοσκοπήσεις.

απο καθημερινη.
.....Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους χθες το απόγευμα, εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο η εμφάνιση Καραμανλή να έχει δημιουργήσει συνθήκες δημοσκοπικής επανάκαμψης της κυβέρνησης. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, η διαφορά που κατεγράφη προσφάτως υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι οριακή και με το δεδομένο αυτό διετύπωναν τον προβληματισμό τους μήπως τυχόν ανάκαμψη της Ν.Δ. «κοπάσει τον άνεμο της αισιοδοξίας που πνέει τις τελευταίες ημέρες στη Χαρ. Τρικούπη και το κόμμα εισέλθει και πάλι στη γνωστή προβληματική του εσωστρέφεια».......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ου Κωνσταντινου Zουλα

Τον αντίκτυπο της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού στην κοινή γνώμη προσπαθούσαν ήδη από το μεσημέρι να προβλέψουν στη Χαρ. Τρικούπη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν ότι βασική στόχευση του κ. Κ. Καραμανλή ήταν να επανασυσπειρώσει το χώρο της Ν.Δ. και να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ. Ετσι άλλωστε εξηγείται και η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που ήταν μια προσπάθεια πλήρους απαξίωσης της ομιλίας Καραμανλή, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «απευθυνόμενη αποκλειστικά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και απολύτως ξένη με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους χθες το απόγευμα, εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο η εμφάνιση Καραμανλή να έχει δημιουργήσει συνθήκες δημοσκοπικής επανάκαμψης της κυβέρνησης. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, η διαφορά που κατεγράφη προσφάτως υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι οριακή και με το δεδομένο αυτό διετύπωναν τον προβληματισμό τους μήπως τυχόν ανάκαμψη της Ν.Δ. «κοπάσει τον άνεμο της αισιοδοξίας που πνέει τις τελευταίες ημέρες στη Χαρ. Τρικούπη και το κόμμα εισέλθει και πάλι στη γνωστή προβληματική του εσωστρέφεια». Πρώην υπουργός μάλιστα προέβλεπε χθες στη Βουλή ότι ακόμη και σε μια μόνον δημοσκόπηση να ξαναπεράσει μπροστά η Ν.Δ., η κυβέρνηση θα σπεύσει αμέσως να υπεραξιοποιήσει επικοινωνιακά το γεγονός, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών καθοιονδήποτε τρόπο δεν επήλθαν από άνοδο του ΠΑΣΟΚ, παρά μόνον από εσφαλμένους δικούς της χειρισμούς.

Σημειώνεται ότι την ανησυχία αυτή συμμερίζονταν χθες και συνεργάτες τού -απουσιάζοντα στη Νέα Υόρκη- κ. Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι σχεδόν προεξοφλούσαν μια επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μεγάρου Μαξίμου από τη Δευτέρα. Πληροφορίες άλλωστε που έφταναν και στη Χαρ. Τρικούπη ήθελαν ήδη κάποιες εταιρείες δημοσκόπησης να άρχισαν από χθες τηλεφωνικές έρευνες για να διερευνήσουν άμεσα τον αντίκτυπο της ομιλίας Καραμανλή. Στη Χαρ. Τρικούπη επίσης θεωρούσαν βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα προβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε άλλες κινήσεις ενίσχυσης του ηγετικού του προφίλ και στο πλαίσιο αυτό δεν απέκλειαν την εξαγγελία -από τον ίδιο- και άλλων φιλολαϊκών μέτρων, όπως το επίδομα θέρμανσης που αιφνιδίως ανακοίνωσε χθες.

Οπως διεφάνη πάντως από τα πρώτα σχόλια του εκπροσώπου της Χαρ. Τρικούπη κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει επί του παρόντος τη στρατηγική του. Με άλλα λόγια θα εμμείνει στην τακτική ανάδειξης των προβλημάτων κυρίως στο χώρο της οικονομίας, θα προβάλλει τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνει ο κ. Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας παράλληλα να απαξιώσει προσωπικά τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικές προ τούτο είναι μερικές αποστροφές του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ο κ. Καραμανλής με την ομιλία του απευθύνθηκε στο εσωτερικό της Ν.Δ. και όχι στους πολίτες», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και απέδωσε «την προσπάθεια του πρωθυπουργού να υψώσει τους τόνους και να φοβερίσει, σε ένδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης. Η εμφάνισή του ήταν μια συνέχεια αυτής στη ΔΕΘ, δηλαδή όχι ενός ηγέτη που ξέρει πού να πάει τη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι «τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά προβλήματα του κ. Καραμανλή, αλλά τα προβλήματα που η κυβέρνησή του έχει προκαλέσει».

Ερωτηθείς σχετικά, τέλος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει ζητήσει το ταχύτερο δυνατόν εκλογές, αλλά «αφού αναδειχθούν οι πολιτικές κι άλλες ποινικές ευθύνες προσώπων που εμπλέκονται στα γνωστά σκάνδαλα».
Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Και η δημιουργικη μιζερια συνεχιζεται...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για πολλοστή φορά ο Ράθυμος Μπούλης φρόντισε όψιμα και μετά από διαρκείς πιέσεις από παντού να βγει από το καβούκι του και να παίξει τον ρόλο του οργισμένου και αποφασιστικού ηγέτη. Μπροστά σε ένα κοινό κομματόσκυλων και θεραπαινίδων του συστήματος μας αράδιασε ένα σωρό αερολογίες και γενικότητες πασπαλισμένες με την ύψηλη ένταση της φωνής του και ένα ψευτοβλοσυρό ύφος.ΑΝΤΙΟ ΚΩΣΤΑΚΗ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΚΑΛΟΠ ΤΗ GPO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ:ΠΑΣΟΚ 3.8 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΝΔ
ΣΥΡΙΖΑ 8%