Θα περασουν τα ψεματα στον κοσμο; Μπορει να καταλαβει το παιγνιδι που παιζεται και να δει την αληθεια;

Ο κοσμος βομβαρδιζεται με ψεματα.
Με βαση καποια πραγματικα περιστατικα βεβαια το κυριοτερο των οποιων ειναι η οικονομικη κριση εχει στηθει ενα απιθανο σκηνικο με πρωτοφανη ψεματα...
Θα μπορεσει ο κοσμος να δει την αληθεια?
Οι μετρησεις θα μας πουνε.
Μεχρι στιγμης παντως δεν εχουν περασει.
Αν ο κοσμος πιστευε τα ψεματα τους θα επρεπε να ριξει την κυβερνηση.
Ομως καμμια τετοια ενδειξη δεν υπαρχει.
Παρα τα ψεματα το σκηνικο ΔΕΝ εχει ανατραπει.
Βεβαια καποιοι υπουργοι εκαναν λαθη.
Ομως αυτο ειναι ολο.
Στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει σκανδαλο...
Ο κοσμος θα κρινει κυριολεκτικα...
Απο αυτον εξαρτωνται ολα...
Πραμα που ειναι βεβαια και το σωστο.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είναι χώρα για σοβαρούς τεχνοκράτες η Ελλάδα. Ο Αλογοσκούφης πρέπει να είναι πολύ πικραμένος από τις εξελίξεις, διότι ακόμη και οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες δεν έχουν καταλάβει τί πορνείο-οικονομία παρέλαβε και με πόσους κόπους έχει καταφέρει να τη συνεφέρει, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της περικοπής δαπανών (πάνω από 8 δισ. το χρόνο έχει μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα).
Οι περισσότεροι Έλληνες (όλων των κομμάτων, δυστυχώς και της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η οικονομία είναι βαριά σαν το τρένο. Το ξεκίνημα, τα πρώτα 500 μέτρα είναι τα πιό δύσκολα, απαιτείται πολύ προπάθεια και η ταχύτητα που κερδίζεις είναι μικρή, μετά όμως τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και απογειώνεσαι, διότι έχεις τη φόρα σου, έχεις κτίσει τους θεσμούς και τις υποδομές.
Δυστυχώς ο κόσμος επίσης ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΟΠΟΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ.
Είναι όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και τα οικονομικά ενός σπιτιού. Ο πατέρας μπορεί να κουράστηκε 30 χρόνια να φτιάξει ένα σπίτι που μετά το θάνατό του εκποιείται από το γυιό του για ταξίδια και αυτοκίνητα.
Το τρομερό είναι ότι όταν μετά από 3-4 χρόνια καταναλωθούν τα λεφτά, ο γυιός παραπονιέται για τη φτώχεια του, για την ακρίβεια, για την οποιαδήποτε κυβέρνηση, κλπ, κλπ.
Οι ανώριμοι λαοί εκλέγουν ανώριμους πολιτικούς, γι'αυτό άλλωστε μένουν πάντοτε απογοητευμένοι. Όταν δεν καταλαβαίνω τα βασικά στην οικονομία είναι φυσιολογικό να απογοητεύομαι ξανά και ξανά.
Δεν βλέπω κανένα (και πρώτα από όλους τους Νεοδημοκράτες) να εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση από το 1929 ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ. Αναρωτηθήκαμε για παράδειγμα ποια θα ήταν σήμερα η οικονομική μας κατάσταση, εάν ο Αλογοσκούφης δεν είχε περικόψει το έλλειμμα και ήμασταν ακόμη υπό επιτήρηση;
Λάθη και παραλείψεις υπάρχουν βεβαίως αλλά ας αναρωτηθούμε πόσο δύσκολο είναι να κουμαντάρεις ένα δημόσιο φορέα που όταν δεν μπορεί να κλέψει, απλά αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του (βλ. φορολογικά έσοδα). Και να έχεις συνεχώς και ένα σωρό άσχετους από οικονομικά νεοδημοκράτες υπουργούς να γκρινιάζουν συνεχώς για ακόμη περισσότερα λεφτά.
Σε κάθε περίπτωση τεράστιες είναι οι ευθύνες του Καραμανλή για την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Ο Ρουσόπουλος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επικοινωνήσει στον κόσμο πράγματα που δεν καταλαβαίνει, να μην ξεχνάμε ότι είναι αριστερών καταβολών.
Καλά θα κάνει ο Καραμανλής να σταματήσει να υποτιμά την επικοινωνία στα οικονομικά θέματα και να βάλει κάποιον που να ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της θέσης. Εάν μπορώ επίσης να εκφέρω μία προσωπική γνώμη για το Ρουσόπουλο, νομίζω ότι δεν κάνει για μιά δουλειά, που απαιτεί σκληρή
Ο χρήστης wolf είπε…
διαβαζω με πολλη προσοχη αυτα που γραφεις. για την αποτυχια στο να φτιαξει κρατος που να μαζευει τους φορους εχουμε κατι? ειναι τεχνοκρατικη προσεγγιση η φορολογια επι δικαιων και αδικων?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ο Φοροσκούφης πρέπει να εξαφανιστεί από την χώρα..τίποτα δεν του βγήκε,ο Κωστάκης να τον ξαποστείλει αν θέλει πάλι την ψήφο μας.
ΕΝΑ ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Wolf, το εάν είναι δίκαιο ή όχι να το συζητήσουμε παρακάτω. Μιλώντας για το σήμερα, ο Αλογοσκούφης μάλλον δεν περίμενε τόσο γρήγορη άνοδο των επιτοκίων (μήν ξεχνάμε ότι από τα περίπου 60 δισ. των κρατικών εσόδων τα 35 πάνε σε τόκους από το τεράστιο χρέος των 250 δισ), που του έχει επιβαρύνει εξαιρετικά τον προϋπολογισμό του 2008.
Στην αγωνία του να βρεί τα χρήματα που του λείπουν πρότεινε στον Πρωθυπουργό το κυνήγι των εκατοντάδων χιλιάδων φοροφυγάδων, διότι δεν έχει και άλλη πηγή εσόδων (το ΦΠΑ βεβαίως αποκλείστηκε).
Ο πρωθυπουργός φέρθηκε επιπόλαια και το δέχθηκε, γιατί τις πρωτοβουλίες που έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ δεν τις παίρνεις όταν έχεις 151 βουλευτές.
ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
Τώρα για το εάν είναι δίκαιο ή όχι, νομίζω ότι μία νηφάλια προσέγγιση λέει ότι, κάποια στιγμή, πρέπει να κυνηγηθεί η παραοικονομία, αλλά με το σωστό τρόπο, δηλαδή με μεγάλη οργανωτική προσπάθεια και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στον ΠΙΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, τις φορολογικές αρχές, που η διαφθορά πάει σύννεφο από καταβολής του κράτους.
Είναι 1.000% σίγουρο ότι τουλάχιστον το 30% του ΑΕΠ (75 δισ το χρόνο, κάθε χρόνο) είναι μαύρη οικονομία. Κάποιοι κλάδοι εκ φύσεως μπορούν να φοροδιαφύγουν ΧΟΝΤΡΑ και το κάνουν (πχ. όλοι οι ιδιώτες γιατροί, πολλοί δικηγόροι, εργολάβοι οικοδομών, πίστεψέ με είναι ατέλειωτη η λίστα). Η αλήθεια είναι ότι ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ είναι γνωστό το πρόβλημα αυτό αλλά χρειάζεται ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΦΟΡΙΑ για να άποδείξεις αυτή τη φοροδιαφυγή (και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των ελέγχων).
Wolf, οι περισσότεροι μάνατζερ τείνουν να κάνουν τα επείγοντα και όχι τα σημαντικά, διότι τα σημαντικά δεν αποφέρουν ΑΜΕΣΟ όφελος. Η πάταξη της φοροδιαφυγής μπορεί να γίνει μόνο από μία ισχυρότατη κυβέρνηση που δεν φοβάται τίποτε και είμαι βέβαιος ότι συμφωνείς.
Ο Καραμανλής δεν το είχε συνειδητοποιήσει αυτό και την πάτησε.
Όσο για το Γιώργο και τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ περί φοροδιαφυγής, ότι να πείς κανείς πάει χαμένο.
Ο χρήστης wolf είπε…
συμφωνουμε σε ολα 100% με τον γιωργο ας μην ασχοληθουμε ο ανθρωπος ειναι αστειος. Απλως ολοι εμεις περιμεναμε οτι η πιο μεγαλη μεταρυθμιση (το πιο μεγαλο προβλημα της χωρας ειναι η ανικανη τεραστια διεφθαρμενη κρατικη μηχανη) θα ειχε προχωρησει. οταν δεν εχεις κρατος στα χερια σου (και ειχαν 4,5 χρονια στη διαθεση τους να κανουν κατι) δεν μπορεις βεβαια να κανεις την πολιτικη σου. αμα ξερεις αυτη τη στιγμη στις κρατικες υπηρεσιες εχουν σηκωσει κεφαλι. δεν ακουνε κανεναν. οι πασοκοι αλωνιζουν και σαμποταρουν καθε μεταρυθμιση. λοιπον? θα επρεπε να εχουν κανει κατι... αφηνω τα παραπολιτικα (οχι τα προσωπικα προσεξε τα παραπολιτικα) για τη συμπεριφορα αλογοσκουφη εκτος κριτικης βεβαια