Ποια ειναι ομως η αληθεια για τις εκτασεις του Βολου; Εχουνε δικιο οταν χτυπανε τον Κουβελο; Aς προσεξουμε λιγο τις ημερομηνιες...

Πολλες φορες θεματα γενικοτερης πολιτικης σημασιας κρινονται απο τον εγωισμο καποιων ανθρωπων.
Πισω απο τις μεγαλες πολιτικες υπαρχουν ανθρωποι.
Πισω απο τα καναλια υπαρχουν ανθρωποι.
Ανθρωποι με προσωπικες (θεμιτες, θεμοτοτατες) επιδιωξεις.
Ομως το κοινο καλο του τοπου (πρεπει να) προηγειται των προσωπικων εγωισμων.
Και εν πασει περιπτωσει καθε προεκλογικη εκστρατεια πρεπει να υποκειται σε μερικους στοιχειωδεις κανονες ηθικου πολιτισμου.
Βεβαια η πολιτικη δεν ειναι εκκλησια.
Αλλα οχι και για μια θεση μιας επιτροπης να ριξουμε και την κυβερνηση....
Θα επρεπε να υπαρχει καποιο μετρο.
Πιο κατω μπορειτε να δειτε τις ανακοινωσεις του Ισιδωρου Κουβελου και της περιφημης εταιρειας που αγορασε τις εκτασεις του Βολου.

Η ανακοινωση του Κουβελου.
«Όσα ανέφερε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» είναι ψευδή και συκοφαντικά. Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό περιστατικό που να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του εκτοξεύει λάσπη για απολύτως ιδιοτελείς πολιτικούς λόγους.

Μόνο ως λάσπη και συκοφαντίες μπορούν να χαρακτηρισθούν οι «καταγγελίες» που επιχειρούν να με συνδέσουν με γεγονότα όπως είναι η χωροθέτηση του γηπέδου γκόλφ στο Βόλο που έγιναν πολύ πριν αναλάβω την Προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Βόλου & Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα:

Η χωροθέτηση της περιοχής Νηές ως εναλλακτικού χώρου για το γκολφ των Μεσογειακών Αγώνων έγινε από το Δήμο Βόλου και συμπεριλήφθη στο φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλαν οι Δήμοι Λάρισας & Βόλου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2006. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προέκρινε έναντι της Πάτρας και επικύρωσε τον φάκελο αυτό στις 26 Ιουνίου 2006 αναθέτοντας στις δύο πόλεις την υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ο πλήρης φάκελος υποψηφιότητας των δύο πόλεων, με όλα τα στοιχεία, εστάλη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων στις 30 Ιουνίου 2006.

Όλα αυτά συμβαίνουν πολύ πριν εγώ αναλάβω την Προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Βόλου & Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, κάτι που έγινε την 16η Νοεμβρίου του 2006. Μετά την ανάληψη της Προεδρίας από εμένα η Επιτροπή Διεκδίκησης δεν έκανε καμία μεταβολή στα στοιχεία που αφορούσαν τη χωροθέτηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων του γκόλφ, όπως συνέβη και με τη συντριπτική πλειοψηφία των προταθέντων αγωνιστικών χώρων.

Όπως προκύπτει από όλους τους φακέλους υποψηφιότητας, τόσο των Δήμων Λάρισας & Βόλου, όσο και της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Λάρισας & Βόλου για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, καμία δημόσια δαπάνη, καμία επιβάρυνση δεν υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό ή στον προϋπολογισμό των έργων για τους αγώνες, για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των αγώνων του γκόλφ.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εγκαταστάσεις γκολφ που προβλέποντας στο φάκελο υποψηφιότητας, τόσο η κύρια στον Σωρό όσο και η εναλλακτική στις Νηές, θα υλοποιούνταν ανεξάρτητα από το αν ο Βόλος και η Λάρισα αναλάμβαναν τη διεξαγωγή των αγώνων.

Είναι σαφές λοιπόν από τη σειρά των γεγονότων ότι δεν είχα και δεν θα μπορούσα να έχω καμιά εμπλοκή στη χωροθέτηση της περιοχής των αγώνων του γκόλφ. Είναι σαφές επίσης ότι δεν υπάρχει δημόσια χρηματοδότηση για αυτές τις εγκαταστάσεις.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Λάρισας & Βόλου για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 αγωνίσθηκα με πάθος για να αναλάβουν οι δύο πόλεις της Θεσσαλίας τους Αγώνες. Μια σημαντική επιτυχία η οποία βεβαίως μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 που λήφθηκε η απόφαση, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα των ημερών εκείνων δεν ήταν καθόλου βέβαιη δεδομένου, ότι όλοι θεωρούσαν «φαβορί» τη Ριέκκα της Κροατίας.

Για όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που ανυπόστατα διατυπώνει ο κ.Γ.Καρατζαφέρης θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη.»


Και η ανακοινωση της εταιρειας.

Η εταιρία Dolphin Capital Investors, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε εχτές σχετικά με την αγορά και την μίσθωση εκτάσεων στην περιοχή Νηές του Νομού Μαγνησίας, ανακοινώνει τα κάτωθι:

Καταρχάς η εταιρία Dolphin Capital Investors Ltd είναι εταιρία εισηγμένη στην Εναλλακτική Επενδυτική Αγορά (ΑΙΜ) του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, έχει αντλήσει 859 εκατομμύρια ευρώ από θεσμικούς επενδυτές και έχει επενδύσει σε δεκάδες αναπτύξεις ολοκληρωμένων τουριστικών θερέτρων σε έξι χώρες με έμφαση την Νοτιοανατολική Ευρώπη και με οκτώ σε εξέλιξη έργα στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη έκταση η αλήθεια έχει ως εξής:
H Μητρόπολη Δημητριάδος προκήρυξε τον Νοέμβριο του 2003 δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση ή εκμίσθωση ή συνδυασμό εκποίησης ή εκμίσθωσης, τμημάτων ιδιοκτησίας της στη θέση Νηές του Δήμου Σούρπης. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην ανώνυμη εταιρεία Golfing Developments Α.Ε. σύμφωνα με τα από Μαρτίου 2004 και εντεύθεν Πρακτικά του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Δημητριάδος όπως αυτά εγκρίθηκαν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Dolphin Capital Ιnvestors υλοποιώντας την επενδυτική της στρατηγική, απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο της Golfing Developments AE τον Ιούλιο του 2006, προκειμένου να αναπτύξει τη συγκεκριμένη έκταση στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της. (Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου) Αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρίας αυτής, η Dolphin Capital Ιnvestors προχώρησε άμεσα σε όλες τις σχετικές ενέργειες για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας και ανέλαβε να τηρήσει την δέσμευση της Golfing Developments προς το Δήμο Βόλου για παραχώρηση της έκτασης Γκολφ σε περίπτωση που αυτή της ζητηθεί για την διενέργεια των Μεσογειακών Αγώνων άνευ οιουδήποτε ανταλλάγματος.

Η ανωτέρω έκταση είναι μία από τις δύο εκτάσεις οι οποίες περιελήφθησαν από τις αρχές του 2006-προ της οιασδήποτε εμπλοκής της Dolphin Capital Ιnvestors - στον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας του Βόλου και της Λάρισας, ως πιθανοί χώροι για την φιλοξενία της διοργάνωσης του αθλήματος του γκολφ σε περίπτωση ανάθεσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στην Ελλάδα. Η τελική απόφαση για το ποια πόλη της Ελλάδος θα διεκδικούσε τους Μεσογειακούς Αγώνες και η έγκριση του φακέλου της ελήφθη τον Ιούνιο του 2006 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η δε επιλογή της Ελλάδος ως χώρα διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2007.

Σημειώνεται, ότι η κατασκευή του γηπέδου γκολφ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εκπόνησης των σχετικών μελετών. Ολόκληρη η ανάπτυξη χρηματοδοτείται με κεφάλαια της εταιρείας

Σε συνέχεια των ανωτέρω προσβλέπουμε - ως εταιρία οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά - στην άμεση αποκατάσταση των χθεσινών ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών

19 Σεπτεμβρίου 2008


Σχόλια