...O πρωθυπουργός εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξέλθει από την κρίση .


απο Καθημερινη.
Πολύ κοντά στη διαμόρφωση των οριστικών του αποφάσεων για τις πρωτοβουλίες αντιστροφής του κλίματος βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανασχηματισμός -αν και έχει δρομολογηθεί- δεν αναμένεται άμεσα, για λόγους που έχουν να κάνουν με κορυφαία ζητήματα πολιτικής, με πρώτο αυτό της οικονομίας και ειδικότερα των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα, τη δημοσιονομική διαχείριση και την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού. Εξ ου και η χθεσινή καθαρή στήριξη που παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος στον βαλλόμενο και από στελέχη της Ν.Δ. υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Δημ. Αβραμόπουλου ότι τη διεθνή οικονομική κρίση δεν μπορεί να την πληρώνουν οι ασθενέστεροι και η επισήμανσή του ότι δεν είναι αποδεκτή μία ανάπτυξη χωρίς κοινωνική ασφάλεια.
Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν ότι οι διαφορές που σημειώνονται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αφορούν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά τόσο στο επίπεδο της πρόθεσης ψήφου όσο και σε εκείνο του βαθμού συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος.
Σε όλες τις συνομιλίες με κορυφαίους υπουργούς, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξέλθει από την κρίση αν το επόμενο διάστημα προσηλωθεί στην υλοποίηση κρίσιμων αποφάσεων. Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, όπως όλοι συνομολογούν, προϋποτίθεται η στήριξη του κυβερνητικού έργου ή έστω η μη αποδόμησή του από τους βουλευτές της Ν.Δ. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, πολλοί θεωρούν περίπου αναπόφευκτη το επόμενο διάστημα τη διαγραφή ενός βουλευτή προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Σχόλια