Ξερετε ποια ειναι η πλακα; Οτι το ΠΑΣΟΚ δεν μας εχει εξηγησει ακομα τι πιστευει οτι εγινε. Απιστευτο; Διαβαστε....

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να φανταστείτε εσείς ή εν πάση περιπτώσει δεν είστε εσείς υποχρεωμένος, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μας πει. Γιατί αυτό ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία, προαναγγέλλοντας με διάφορους τρόπους για να καταλήξει στην γκάφα στην οποία αναφέρθηκα.
Να μας πει τι ακριβώς διαβλητό έγινε στη διαδικασία.
Δηλαδή, υποστηρίζει ότι το ψηφοδέλτιο το δικό μου το πήρε κάποιος άλλος και ψήφισε για εμένα;
Εν αγνοία μου ή με τη συναίνεσή μου;
Εάν το έκανε με τη συναίνεσή μου, τότε ψήφισα εγώ.
Αλλά, άλλος δεν μπορεί να ψηφίσει εκ μέρους μου, έπρεπε εγώ να είμαι παρών και να ψηφίσω και έτσι έγινε.
Και να πάρω τις υπογραφές όλων των βουλευτών, όλων των κομμάτων που σας είπα προηγουμένως, που ήταν στη διαδικασία.
Εν αγνοία μου;
Μα, αν το έκανε εν αγνοία μου, τότε θα υπήρχαν δύο ψηφοδέλτια και το δικό μου και του άλλου που αντέγραψε το δικό μου επειδή έπεσε από την τσάντα μου το δεύτερο πρωτότυπο που είχα.
-------------------------------------
Mας εχει τρελανει ολους το ΠΑΣΟΚ.
Οποιος μου πει την αποψη του ΠΑΣΟΚ πραγματικα θα την αναρτησω με κεφαλαια.
Οτι ρε παιδι μου το πασοκ πιστευει οτι εγινε αυτο.....
Προσοχη...
Χωρις αποδειξεις...
Δεν μιλαμε για αποδειξεις...
Απλα να μας πει τι πιστευει το πασοκ οτι εγινε...
Ξερει καποιος?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ



Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλησπέρα. Σήμερα θα μιλήσουμε για γκάφες. Είπε ο κ. Ρουσόπουλος ότι η αποκάλυψη από το ΠΑΣΟΚ της νοθείας στη Βουλή, «αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα». Καταρχάς, θέλω να τον ρωτήσω, επειδή είδαμε και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα, αν αυτό το πήρε από κάποια εφημερίδα ή αν έδωσε αυτός τη γραμμή σε εφημερίδα. Διότι είδαμε ακριβώς το ίδιο πρωτοσέλιδο.

Ας μιλήσουμε για γκάφες και ας μιλήσουμε για τις γκάφες της Νέας Δημοκρατίας. Να ξεκινήσουμε με την γκάφα της απογραφής, με την οποία επιχείρησε να γίνει απαξίωση συνολικά του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης και είναι η αρχή όλων των δεινών που έχει η ελληνική οικονομία σήμερα.

Ας μιλήσουμε για την γκάφα της αναθεώρησης του ΑΕΠ, η οποία είναι και επίσημα μία απ' τις 100 μεγαλύτερες γκάφες στον κόσμο των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έγκριτα ξένα περιοδικά. Ας μιλήσουμε για την γκάφα του βασικού μετόχου. Την γκάφα των καμένων της Πάρνηθας και της Πελοποννήσου. Την γκάφα στη βαθμολόγηση των περσινών εξετάσεων. Την γκάφα με τους τρεις υπουργούς και τις υποκλοπές. Την γκάφα της αποβολής της Ελλάδας από το πρωτόκολλο του Κιότο. Την γκάφα του βρόμικου ηλιελαίου. Την γκάφα της «χαμένης γαλοπούλας». Την γκάφα του κ. Ρεγκούζα, «λαδωθείτε αλλά με μέτρο». Και βεβαίως, την γκάφα του κ. Βλάχου χθες.

Το πρόβλημά μας ξέρετε ποιο είναι; Όλα αυτά δεν είναι γκάφες. Είναι μια νοοτροπία, είναι μια αντίληψη, είναι μια λογική διακυβέρνησης. Είναι η αντίληψη της αυθαιρεσίας, της αδιαφάνειας και της αλαζονείας. Αυτό ζούμε αυτές τις ημέρες. Αυτό ζήσαμε και στη Βουλή. Αυτό είδαμε στο βίντεο. Αυτό καταγγέλλουμε εμείς.

Είναι η ίδια ακριβώς αδιαφάνεια, η ίδια ακριβώς αλαζονεία, την οποία βρίσκουμε στην οικονομία, με το φορολογικό νομοσχέδιο που ξεκινάει σήμερα στη Βουλή. Είναι η ίδια αλαζονεία που βρίσκουμε στην καταπάτηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι η ίδια ακριβώς αυθαιρεσία και αλαζονεία που βρίσκουμε στη διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας στου δήμους.

Ακριβώς αυτή την ίδια αλαζονεία, αδιαφάνεια, αυθαιρεσία, βρίσκουμε και στη Βουλή, βρίσκουμε και στους θεσμούς, τη βρήκαμε και στην υπόθεση της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Καταρχάς, είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι η χθεσινή καταγγελία του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε. Ο κ. Σιούφας το πήρε πάνω του. Ο κ. Σιούφας έσπευσε να πει ότι όλα έγιναν σωστά, ότι όλα έγιναν ορθά και ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εγώ θα περίμενα, ως απλός πολίτης, ο Πρόεδρος της Βουλής, προτού σπεύσει να καλύψει την κυβέρνηση, να κάνει μία έρευνα. Μία ενδελεχή εσωτερική έρευνα. Να ανακοινώσει ότι εξετάζει το ζήτημα, ότι ρωτά τους υπαλλήλους της Βουλής, ρωτά τους εμπλεκομένους βουλευτές και ότι μετά εκδίδει πόρισμα.

Δεν περίμενα αυτή την εσπευσμένη ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να παραδώσει άσπιλη την κυβέρνηση, η οποία οργάνωσε αυτή τη διαδικασία. Και να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι για το τι λέει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει όχι μία λανθασμένη διαδικασία. Καταγγέλλει νόθευση της βούλησης των βουλευτών.

Στο ερώτημα «γιατί τώρα», η απάντηση είναι ότι ένα υπεύθυνο κόμμα, όταν έχει στην κατοχή του παρόμοια πληροφορία, με την έναρξη της πολιτικής περιόδου, είναι υποχρεωμένο να την δώσει στη δημοσιότητα. Και στο ερώτημα «αν αυτό αλλάζει δήθεν την πολιτική ατζέντα και τη βγάζει απ' τα καυτά προβλήματα της οικονομίας», η απάντηση είναι, δεν την αλλάζει, την επιβαρύνει την πολιτική ατζέντα.

Η πολιτική ατζέντα είναι αυτό που νιώθει ο πολίτης και ο πολίτης νιώθει να απαξιώνεται. Να απαξιώνεται με την οικονομία στην τσέπη του, να απαξιώνεται στην καθημερινή του ζωή, να απαξιώνεται και από τον τρόπο με τον οποίο βλέπει να λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, και το Κοινοβούλιο.

Ακούσαμε από χθες μία σειρά από «εξηγήσεις» απ' τη Νέα Δημοκρατία. Ακούσαμε πράγματα που κάθε λογικός πολίτης δεν μπορεί να πιστέψει. Εξακολουθούμε να μην έχουμε απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις. Τι δουλειά είχαν ο Γραμματέας και η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σε μία διαδικασία, στην οποία δεν προβλέπεται κατά κανένα τρόπο ρόλος γι' αυτούς;

Τι ακριβώς σημαίνουν οι μυστικές συνεννοήσεις, τα ραβασάκια που περνώνται στους ψηφοσυλλέκτες, από τα άτομα που ανήκουν στην ηγεσία της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας; Τι ακριβώς είναι αυτό που βάζει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - ψηφοσυλλέκτης στην τσέπη του; Είναι κάτι άλλο; Υπάρχουν άλλα χαρτιά στη διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του πιο σημαντικού κειμένου της χώρας, του Συντάγματος; Κυκλοφορούν διάφορα άλλα χαρτιά; Τι είναι αυτά; Αποτελέσματα Ιπποδρόμου ή κάτι συναφές;

Και βεβαίως, έχουμε ακούσει και απολύτως φαιδρές εξηγήσεις, οι οποίες είναι και αντιφατικές μεταξύ τους. Ακούσαμε ότι το «εκτός γραμμής», το οποίο ακούγεται στο περίφημο βίντεο, κατά άλλους, σημαίνει εκτός διαγράμμισης, θα ξεχάσουμε και την ελληνική γλώσσα και, κατά άλλους, ναι, πράγματι, σημαίνει εκτός γραμμής, όπως το καταλαβαίνετε εσείς και εγώ, αλλά δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία, αφορούσε τους βουλευτές άλλων κομμάτων.

Ας αποφασίσουν ποια είναι η υπερασπιστική τους γραμμή. Ας αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν να πουν και για μια φορά ας βγουν να πούν την αλήθεια. Ας βγουν να πουν αυτό το οποίο κατάλαβε και ο τελευταίος πολίτης στο τελευταίο χωριό αυτής της χώρας. Στη Βουλή έγινε νοθεία. Έγινε οργανωμένη νοθεία, έγινε αλλοίωση της βούλησης των βουλευτών και, αυτό, στο πιο σημαντικό κείμενο της χώρας, το Σύνταγμα.

Και δυστυχώς, είναι κακό που το λέμε, αλλά το είχαμε πει, είχαμε προειδοποιήσει. Είχαμε φύγει από τη συνταγματική αναθεώρηση, γιατί είχε προηγηθεί και πάλι νοθεία.

Είχε προηγηθεί στη συζήτηση στην Επιτροπή, όταν είδαμε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να έρχεται και να ψηφίζει εκεί όπου δεν έπρεπε, για να περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 24, του δασοκτόνου άρθρου 24.

Δυστυχώς, φάνηκε ότι εκείνο το μάθημα δεν το πήρε η Νέα Δημοκρατία. Και όσο περνούν οι μέρες, όσο εξετάζονται τα ντοκουμέντα, θα αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρίξτε την Κυβέρνηση. Μας κλέβει με το 55% προκαταβολή φόρου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ θα μας τρελάνεις με αυτά που γράφεις!
Απλά να ξέρεις ότι αυτοί που θα σε διαβάσουν είναι λιγότερο χαζοί από ότι νομίζεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ουτε εσυ δεν τα πιστευεις οσα γραφεις.

οι επομενες εκλογες ειναι χαμενες για τη νδ. περσι την αυτοδυναμια την πηρε για 40.000 ψηφους εχοντας χασει και 300.000 ψηφους απο το 2004.

το θεμα ειναι οτι τα κεντρα και εκ των εσω και εκ των εξω θα το πανε για μεγαλο συνασπισμο, που θα ειναι και το τελος του δικομματισμου.