Το Βημα βλεπει δυο σεναρια για την αλλαγη ηγεσιας στο ΠΑΣΟΚ. Η μετα την συντριβη στις ευρωεκλογες η λιγο πριν τον Δεκεμβριο...


απο το βημα.
.....Η ηγεσία του ΠαΣοΚ ετοιμάζεται για ένα δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς, με ορόσημα την 3η Σεπτεμβρίου και τη ΔΕΘ, ωστόσο κορυφαία στελέχη και «βαρόνοι» του κόμματος εκτιμούν ότι δύσκολα θα αποδώσουν οι σχεδιασμοί αυτοί.
Κατά την άποψή τους το ΠαΣοΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση
και οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου θα αποτυπώσουν μια εικόνα τόσο κακή ώστε δεν θα είναι δυνατόν να την αγνοεί κανένας πλέον. Οι περισσότεροι θεωρούν ως αφετηρία εξελίξεων τις ευρωεκλογές, όπου προβλέπουν συντριβή του κόμματος. Υπάρχουν όμως και φωνές με επιρροή στο εσωκομματικό πεδίο, οι οποίες, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές, πιστεύουν ότι, αν πρόκειται να εγερθεί θέμα αμφισβήτησης του κ. Γ.Παπανδρέου , αυτό θα πρέπει να συμβεί οπωσδήποτε το φθινόπωρο, ενδεχομένως όχι τον Σεπτέμβριο που θα ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική επίθεση του ΠαΣοΚ προς την κυβέρνηση και υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν για υπονόμευση, αλλά πάντως πριν από τον Δεκέμβριο, καθώς οι προσεχείς μήνες θα είναι προεκλογικοί εν όψει ευρωεκλογών.
Το θέμα ηγεσίας, υποστηρίζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, δεν θα έχει αποτελέσματα αν τεθεί ευθέως και θεωρούν σωστότερη την τακτική που ακολουθούν οι αμφισβητίες του κ. Γκόρντον Μπράουν στο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, οι οποίοι ασκούν κριτική στα σημεία όπου μειονεκτούν οι επιλογές του πρωθυπουργού τους και προτείνουν λύσεις, χωρίς όμως να αναφέρονται ονομαστικά σε αυτόν.
Οσοι συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις βρίσκονται πέρα από τα γνωστά εσωτερικά «στρατόπεδα» και γι΄ αυτό, αν αποφασίσουν τελικώς να βγουν στο προσκήνιο, θα υπάρξουν εκπλήξεις. .....
----------------------------------------------
Θα το τολμησουν πριν τον Δεκεμβριο?
Τις περισσοτερες πιθανοτητες εξακολουθει να εχει το σεναριο μετα τις εκλογες.
Ολα θα ερθουν πιο ομαλα τοτε.
Βεβαια αυτοι που βιαζονται θελουν να πιστευουν οτι αν αλλαξουν ηγεσια τον Νοεμβριο πχ θα μπορεσουν να χτυπησουν εκομα και τις εκλογες.
Ομως αν η ηγεσια αλλαξει Νοεμβριο το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε νεο κυκλο εσωστρεφειας δεδομενου οτι ο Γιωργος δεν δειχνει να θελει να εγκαταλειψει την ηγεσια.
Εκτος αν κανει την εκπληξη και παραδωσει το κομμα οπως εκανε ο Σημιτης.
Δυσκολο.
Ο Γιωργος δεν ειναι Σημιτης...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εαν το ΠΑΣΟΚ συντριβεί στις ευρωεκλογές η ΝΔ τι πρέπει να πάθει δηλαδή,να διαλυθεί εντελώς?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
As to paroun xampari epitelous oi psixa(k)ides kai oi pretenterides oti den tithete thema igesias sto PASOK !TELEIA kai PAVLA!!!!!!!!!!!Sofia
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιωργακη....GO HOME!!!