Οι εργαζομενοι στη χωρα μας σε αριθμους....

απο καθημερινη.
Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας υπολογίζονται σε 4.300.000. Απ’ αυτούς, περί τους 900.000 εργάζονται στον δημόσιο τομέα, περίπου 2.000.000 στον ιδιωτικό και 1.400.000 αυτοαπασχολούνται. Ας περιορισθούμε στις δύο πρώτες κατηγορίες. Από το σύνολο των 900.000 δημοσίων υπαλλήλων, ουδείς «αρμόδιος» γνωρίζει επακριβώς πόσοι απασχολούνται στις 48 (!) συνολικά δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και πόσοι στην κεντρική δημόσια διοίκηση. Με τη λογική εικάζουμε ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ πρέπει να είναι υπεράριθμοι, αφού ο διορισμός τους έγινε κατά κανόνα ρουσφετολογικώς, όπως είναι και προνομιακός, έναντι των απολαβών των συναδέλφων τους του στενού δημοσίου τομέα.
Αυτή, λοιπόν, η αγνώστου αριθμού κατηγορία των συμπολιτών μας των ΔΕΚΟ έχει μέσο όρο ετησίων αποδοχών 43.280 ευρώ, έναντι 27.174 για το σύνολο της οικονομίας και 23.405 ευρώ, που είναι ο μέσος όρος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.
-------------------------------------------
Παντως το πραμα θα μπει συντομα σε μια σειρα.
Αυτο που δεν καταφεραν ολες οι κυβερνησεις μετα τον Ανδρεα (ο οποιος δημιουργησε το φαινομενο) θα το καταφερει αυτη η κυβερνηση.
Η οποια παρα τα θρυλουμενα εχει μαζι της σε αυτο τουλαχιστον την πλειοψηφια του κοσμου.
Ολες οι ερευνες αυτο δειχνουν.

Σχόλια