Σημερα το Βημα εκανε πρωτοσελιδο υποθεση δωροληψιας του υπουργου Παυλιδη. Τι λεει η κυβερνηση;


Δημοσιογραφος: Και μια άλλη ερώτηση. Επειδή διάβασα σε ένα δημοσίευμα σήμερα στο ΒΗΜΑ, που αναφέρεται σε μια υπόθεση του επιχειρηματία Φώτη Μανούση, ο οποίος υποστηρίζει ότι έδινε χρήματα, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν δρομολόγια της άγονης γραμμής. Με δεδομένο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας στο ζήτημα των συγκοινωνιών, θα ήθελα να μας πείτε τι ξέρετε γι` αυτή την υπόθεση ή αν θέλετε να το σχολιάσετε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πω μόνο δυο κουβέντες. Θα διαβάσατε προφανώς το ρεπορτάζ, ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Αιγαίου κ. Παυλίδης, εδώ και πλέον του 1,5 έτους, καταγγέλλοντας την υπόθεση. Και εξ αφορμής αυτής της προσφυγής του πρώην Υπουργού έχει ξεκινήσει η Δικαιοσύνη την έρευνα της υπόθεσης αυτής.

ΧΙΩΤΗΣ: Για το ίδιο θέμα. Ωστόσο, από την έρευνα που αποκαλύπτει ΤΟ ΒΗΜΑ προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι έχει δώσει χρηματικά ποσά στον πρώην Υπουργό. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχετε γνώση της συγκεκριμένης καταγγελίας και δεύτερον, αν η κυβέρνηση από τη στιγμή που εκκρεμεί μια κατηγορία σε βάρος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί ότι αυτός ο Βουλευτής θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί, όπως έγινε στο παρελθόν με τον κ. Κουκοδήμο ή πιο παλιά με τον κ. Πολύζο.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι πολλά τα δεδομένα της υπόθεσης, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Άλλωστε, υπάρχει στη Δικαιοσύνη η υπόθεση και η Δικαιοσύνη θα βγάλει τα συμπεράσματά της και θα οδηγήσει ή θα δώσει σε όλους μας απαντήσεις στις όποιες απορίες υπάρχουν. Αλλά, το υπ` αριθμόν 1 από τα δεδομένα είναι ότι ο ίδιος ο πρώην Υπουργός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη γι` αυτή την υπόθεση. Αυτό λέει πάρα πολλά.

Σχόλια