Καρατζιτς: Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ μου έκανε μία προσφορά δεσμευόμενος εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών να μη δικαστώ από το δικαστήριο αυτό.

απο καθημερινη.
Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, σε γραπτή δήλωσή του τονίζει πως θεωρεί αδιανόητο να έχει μία δίκαιη δίκη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, καθώς τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης τον έχουν ήδη χαρακτηρίσει εγκληματία πολέμου. ....

....Στο ίδιο ντοκουμέντο ο Κάρατζιτς κατηγορεί τον Αμερικανό διαπραγματευτή, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ότι του είχε υποσχεθεί πως δεν θα δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. «Το 1996, εξ' ονόματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ έκανε μία προσφορά σε υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς που ήταν οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί μου, δεσμευόμενος εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών να μη δικαστώ από το δικαστήριο αυτό, επισημαίνει ο Κάρατζιτς στο εν λόγω έγγραφο.

Τέλος, ο Κάρατζιτς κατηγορεί τον Χόμπρουκ ότι θέλησε τον θάνατό του με την εξής δήλωση: «Ανίκανος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Χόλμπρουκ πέρασε στο σχέδιο Β - την εξόντωση του Ράντοβαν Κάρατζιτς»
----------------------------------------
Αυτο που εννοει ο Καρατζιτς ειναι οτι ο Χολμπρουκ του ειχε πει οτι αν φυγει απο το προσκηνιο και ετσι σταματησει ο πολεμος δεν θα τον πηγαιναν στο δικαστηριο δηλαδη θα γλιτωνε τη ζωη του.
Να σημειωσουμε οτι ο Χολμπρουκ εχει αρνηθει οτι εκανε τετοια η αλλη προσφορα στον Καρατζιτς.
Επισης να πουμε οτι η ιδεα να δικαζονται οι εγκληματιες πολεμου ειναι καλη και πρεπει να γινει πραξη. Αλλο να πολεμας (να σκοτωνεις μαχιμους στρατιωτες ) και αλλο να δολοφονεις εν ψυχρω αμαχους και μικρα παιδια. Απλα δεν δειχνει να ειναι δικαιο αυτο το δικαστηριο...
Βεβαια να θυμισουμε οτι τα σοβαρα κρατη δεν περιμενουν απο κανενα δικαστηριο να καθαρισει για παρτη τους.
Το Ισραηλ βασικα ξεπαστρεψε εναν προς εναν ολους ανεξαιρετως τους εγκληματιες εναντιον του λαου του.
Τους κυνηγησε μεχρι τα περατα της γης.
Και συνεχιζει και σημερα.
Οι αμερικανοι το ιδιο.
Δεν θα αφησουν πχ κανεναν ζωντανο απο οσους πηραν μερος στην 11η Σεπτεμβριου.
Το λεω γιατι υπαρχουν καποιοι εγκληματιες Τουρκοι και εναντιον Ελληνων πολιτων.
Και οχι σε καιρο πολεμου...

Σχόλια