Η Ελευθεροτυπια και το ριγος....

Η Ελευθεροτυπια και το ριγος...

«Αριστοτελης ερωτηθεις τι δυσκολωτατον εστι εν τω βιω, ειπε:''Το σιωπαν α μη δει λαλειν''»

Αριστοτελης Ανθολογιον Στοβαιου ΜΑ 8.

Οταν ο Αριστοτελης ερωτηθηκε ποιο ειναι το ποιο δυσκολο πραγμα στη ζωη, απηντησε:'' Το να σωπαινεις για οσα δεν πρεπει να μιλας''

Ομολογω οτι εταραχθην.
Γνωστη εφημερις μονοπωλουσα την ελευθεροτυπια εν Ελλαδι κατεφερθη σε δημοσιευμα της, κατα της ουσιαστικης ελευθεριας διακινησεως ιδεων και αποψεων επειδη αυτες μαλλον δεν συμφωνουν με την γραμμη της ή τις αποψεις της, κυριολεκτικως ριγουσα τρομοκρατημενη, κατα δηλωσι της, για την διακινησι στο διαδικτυο ολων των αποψεων ακομη και των πλεον ακραιων. Κι εδω ειναι το προβλημα. Στην Βαλκνοταλιμπανια μονο η αριστερα εχει το δικαιωμα στην διατυπωσι, την μονοπωλησι της ιδεολογιας της.. χωρις λογοκρισια απο τους εραστες του ολοκληρωτισμου ή τους «φιλους της δημοκρατιας» κατα περιπτωσι και αφου βεβαιως πρωτα εχουμε πυρπολησει κάθε βιβλιοθηκη που που διατυπωνει Άλλη Αποψι….

Διοτι η αφθονια της πληροφοριας που ειναι και η πεμπτουσια της Ενημερωσεως και της ουσιαστικης ελευθεροτυπιας, δεν ειναι δυνατον να γινη αποδεκτη σ΄ενα παραμορφωμα που αυτο-αποκαλειται Μεσα Ενημερωσεως με εμβλημα «Η -( μη)- δημοσιευσι ειναι η ψυχη της Δικαιοσυνης» Ενα παραμορφωμα , που ολοι πρεπει να σκεπτονται τα ιδια κι' οι υβρεις ή οι χαρακτηρισμοι να αντικαθιστουν τα επιχειρηματα, οταν η αλλη αποψις διατυπωνεται, ανεξαρτητως ή μη της ορθοτητος της.

Ομως στα ευγενη της φυλλα και οχι μονο αυτης, εχουν καταγραφη κι αυτες οι αποψεις:


Ελευθεροτυπία 13/92001, «..Λύγισε ξαφνικά και μάτωσε και πνίγηκε στη σκόνη το Μανχάταν.Ερείπιο δίπλα στο φλεγόμενο Πεντάγωνο. Ενα τίποτε ποιό το Μανχάταν! Και το Πεντάγωνο ! Χαίρεται άγρια η πλέμπα του κόσμου.Και να υψώνονται υφήλια ''επιτέλους'' για την μαχαιριά στην καρδιά του κτήνους, της υπερδύναμης , του δυνάστη... ( Προσεξετε μονο δυο ημερες μετα την τρομοκρατικη επιθεσι κατα των διδυμων πυργων κι ενω ακομη ολοι μετρουσαν τους νεκρους τους, μεταξυ των οποιων 49 διακεκριμενοι Ελληνες αυτη η εφημεριδα βριζει το θυμα κι'εξυμνει τους δολοφονους!!! ) ........»

Ελευθεροτυπία 21/9/2001 Η ακαθοδήγητη (??) δράκα που έβαλε φωτιά στην εξέδρα της Λεωφόρου. Τα παιδιά του Χούλιγκαν, τα εγγόνια του Βελουχιώτη ( εδώ συγκινούμεθα έως δακρύων από « εθνικη» υπερηφάνεια. εγγονια του Βελουχιωτη!!! Μα τι λες τωρα!!!), τα αλάνια των Αθηνών, που κάποιοι θα τα πούν αλήτες και ασεβείς, επειδή φώναζαν ''Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι'' αντί να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. Ενα μνημειώδες διάβημα της μνήμης προς αμνήμονες ήταν η κραυγή της Λεωφόρου. Μιά έκρηξη

Ελευθεροτυπία 14/3/2003, « Η επίκληση των συγγενών των θυμάτων, συνήθως τους τελευταίους μήνες , είναι η αιχμή όσων θέλουν να παρουσιάσουν τους φερομένους ως μέλη της 17Ν εγκληματίες του κοινού ποινικού, δικαίου. Ταυτοχρόνως όλοι αυτοί, αποφεύγουν να μιλήσουν για τους χιλιάδες αθώους που δολοφονούνται απο τις βόμβες των αρχιτρομοκρατών της υφηλίου (ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ)

ΠΡΙΝ, 30/3/2003, «..Απύθμενο μίσος εναντίον των Αμερικανών φονιάδων και των Αγγλων υποτακτικών τους για τα εγκλήματα πολέμου, που διαπράττουν στο Ιρακ , απλώνεται σ' όλη τη ανθρωπότητα. Ολος ο κόσμος εύχεται να γεμίσει κάποια μέρα και το έδαφος της Αμερικής απο διαμελισμένα πτώματα σαν κι αυτά που σκορπούν οι δυνάμεις εισβολής του Μπούς, του νέου Χίτλερ, στις πόλεις του Ιράκ, μήπως και έτσι η αυτοκρατορία της απόλυτης κτηνωδίας του καπιταλισμού πνιγεί σο αίμα που η ίδια χύνει ποτάμι σ' όλο τον πλανήτη..»

Δεν κρινω ουτε σχολιαζω αν αυτες οι αποψεις ειναι αντικειμενικες ή πολιτισμενες. Σωστες ή λαθος.Ακραιες ή μη ακραιες...Τις αποδεχομαι ως αποψεις, ως είναι. Αλλα «Ολος ο κοσμος... να γεμιση απο διαμελισμενα πτωματα... ναπνιγει στο αιμα???» Αρκει να ειναι αμερικανων???? Εν ταξει ισως ολοι μας που και που αλλα και η ελευθεροτυπια εν Ελλαδι, διατι να το κρυψωμεν αλλωστε, χρειαζεται ψυχιατρικη συνδρομη.

Ή οι «φερομενοι» της 17Ν ( τοτε που οι «φερομενοι» αυτοπροσωπως ειχαν αντιναχθει με τα εκρηκτικα τους, τις σφραγιδες τους την γραφομηχανη τους και τα εικονισματα τους, αλλα ησαν «φερομενοι» μεχρι να μας ανατιναξουν ολους) να εξιλεωνονται διοτι τα θυματα τους δεν ησαν τοσα οσα των βομβαρδισμων.Εν ταξει βρε παιδια να τους δωσουμε και βομβαρδιστικο (!) την αλλη φορα.

Ουτε παλι θα σχολιασω αν δικαιολογειται η Ελευθεροτυπία εν Ελλαδι, για την απολυτη σιγη, την εθνικη βουγκαμαρα, την αποφυγη οιασδηποτε αναφορας ( για ονομα του Θεου όχι κριτικης, αν δηλαδη είναι ακραιες ή μη, αυτο το κανουμε εμεις) εστω ενημερωσεως της "κοινης'' γνωμης για τα ιερα καθηκοντα του "δημοκρατικου" κομματος που εκπροσωπειται στο κοινοβουλιο και επιχορηγειται απο τους φορολογουμενους? οπως τα κατωτερω:

17 ο Συνεδριο ΚΚΕ 17ο Φεβρουαριος 2005

1. «.. δεν αρκεί να φύγουν τα αστικά κομματα και οι σύμμαχοί τους απο το τιμόνι της διακυβέρνησης .Πρέπει να ανατραπή το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του.. Σε συνθήκες κορύφωσης της ταξικής πάλης, επαναστατικής ανόδου του λαικού κινήματος, όταν η επαναστατική διαδικασία έχει ξεκινήσει, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, ως όργανο λαικής εξουσίας, που έχει την έγκριση και την συγκατάθεση του αγωνιζόμενου λαού, χωρίς γενικές εκλογές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες..Το ΚΚΕ επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση..»

2. «..Αφετηρία για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στο σοσιαλισμό, κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού είναι: η επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας απο την εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της..Ανεξάρτητα απο την μορφή που θα πάρει το σοσιαλιστικό κράτος απο την άποψη της ταξικής ουσίας, θα είναι επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου..»

Τολμω και διερωτωμαι:
Ειλικρινως αν τα αυτοαποκαλουμενα Μεσα Ενημερωσεως εν Ελλαδι, οι εραστες της Ελευθεροτυπιας εκεινων οσων τους συμφερει ή τους εξυπηρετει, να ακουγωνται.
Ο Μεγας Αδελφος, η Πολυφωνικη Μονοφωνια του Ραδιο-Τηλεοπτικου Μονολογου, δεν ενοχλειται απο τα προηγουμενα απανθισματα « δημοκρατικοτητος, πολιτισμου, ανθρωπισμου, σεβασμου, ισοροπημενων μη ακραιων αποψεων» τοτε προς τι τα ριγη της και ο τρομος επειδη στο διαδικτυο ακουγεται επι τελους κι'ο αντιλογος , γινεται διαλογος, δεν υπαρχει το μονοπωλιο της ξυλινης γλωσσας του μονολογου.. Επειδη επιτελους οι Ελληνες συζητουν , αντιπαρατιθενται ολες οι αποψεις, σχολιαζονται την ιδια στιγμη ελευθερα,.Ειτε διαφωνουν ειτε συμφωνουν.

Ομως Σκεπτονται!!!! Δεν καθοδηγουνται!!!! Μηπως αυτο προκαλει το ριγος?

ΙΑΣΩΝ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πατσαβουροτυπία αντιπροσωπεύει σήμερα το χειρότερο είδος εμπαθούς και κακοπροαίρετης δημοσιογραφίας και εκφράζει τα πιό ταπεινά, συντηρητικά, απαρχαιωμένα ρετάλια της μαρξιστικής ιδεολογίας.
Είναι θαύμα που της έχουν απομείνει έστω οι λίγοι αναγνώστες που την αγοράζουν ακόμη.
Οι άνθρωποι αυτοί, είναι ντροπή για τη σύγχρονη σκέψη και τη σύγχρονη Ελλάδα.