Στυλιανιδης: Το Ευρωπαικο δικαστηριο μας υποχρεωσε για το μαθημα των Θρησκευτικων.

απο ελευθερο τυπο.
Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται σε περιοδεία εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το μάθημα των Θρησκευτικών και τη δυσαρέσκεια που έχουν εκφράσει ορισμένοι μητροπολίτες.
«Δεν υφίσταται θέμα» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Δεν μεταβάλλεται κάτι σημαντικό, όσον αφορά στη διδασκαλία αυτού του μαθήματος. Το μάθημα ήταν και παραμένει υποχρεωτικό και το σύνολο αυτών που επικαλούνταν κατά το παρελθόν λόγω συνείδησης να εξαιρεθούν, το ίδιο ακριβώς σύνολο δικαιούται να επικαλεστεί λόγους συνείδησης να εξαιρεθεί».
«Αυτό το οποίο μεταβάλλεται, είναι ότι κατά την πάγια δήλωση, σύμφωνα με την οποία κάποιοι επικαλούνται λόγους συνείδησης, τώρα δεν είναι υποχρεωμένοι να αναλύσουν επακριβώς αυτούς τους λόγους, γιατί αυτό προσκρούει στα προσωπικά δεδομένα» εξήγησε.
Και συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης: «Υπάρχει γι' αυτό καταδικαστική απόφαση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και υπάρχει και απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής. Αυτές οι αποφάσεις έχουν κοινοποιηθεί στην ελληνική διοίκηση πριν από δύο χρόνια. Όταν παρέλθει η διετία και δεν έχει γίνει μια μορφή προσαρμογής σε αυτά τα δεδομένα, τότε κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις και ο διδάσκων και ο διευθυντής του σχολείου, που έχει την ευθύνη για τη συλλογή αυτών των δηλώσεων».

ΥΓ Αναμενουμε απαντηση απο τον Ιασονα...(αν και το κειμενο του ειναι πληρες και υπερκαλυπτει τις δηλωσεις του υπουργου)

Σχόλια