Η Σπαρτη σωζεται ..τους πολιτας πειθαρχικους οντας..

«Λεγοντος τινος οτι η Σπαρτη σωζεται δια τους βασιλεις αρχικους οντας, ουκ εφη «αλλα δια τους πολιτας πειθαρχικους οντας»
Πλουταρχου Λακωνικα αποφθεγματα, Θεοπομπος, σελις 221, τμημα Α' γραμμη 6 .

''Σε καποιον που ελεγε οτι η Σπαρτη σωζεται επειδη οι Βασιλιαδες της γνωριζουν να αρχουν, ο Θεοπομπος απηντησε. «Οχι γι αυτο, Αλλα διοτι οι πολιτες της γνωριζουν να πειθαρχουν»''
Η επιθεσι στην Δικαιοσυνη ειναι ανουσια, αστοχη.Απροσφορη
Παρακολουθω την γραμμοφωνικη επιθεσι κατα της Δικαιοσυνης με προσχημα, οτι η Κυβερνησι ψηφισε αυξησεις της ταξεως του 80% στους δικαστικους ενω ταυτοχρονως με ειδικη αναφορα εχει διευκριισει οτι «.. οι μισθολογικές αυξήσεις στους δικαστικούς δεν συμπαρασύρουν και τους μισθούς των βουλευτών.»
.
Βεβαια δεν «κομιζει γλαυκας ες Αθηνας» οστις κυμβαλοις αλαλαζων επαναλαμβανει ο,τι κατα κορον νυχθημερον συζηταμε μεταξυ μας. Ο,τι μας λενε στα κουρεια οι μπαρμπερηδες.Ο,τι απανταμε στους ταξι-φιλοσοφους των Αθηνων. Ο,τι διαβαζουμε Στις ελευθερες σελιδες του διαδικτυου, δηλαδη Oτι:
Ουδεις στην Βαλακνοταλιμπανια μας αρνηται οτι το πολιτικο μας συστημα ειναι διεφθαρμενο , ανικανο και αργα ή γρηγορα οι αποτυχημενοι κληρονομικοι αρχοντες θα απομακρυνθουν..Ομως, με την Ψηφο του Ελληνικου λαου.Οχι με τις μολοτωφ, οχι με τους εμπρησμους , οχι με την επιθεσι στη Δικαιοσυνη και τους λειτουργους της.

Περισσοτερο δε, εχει καταστη συνειδησις οτι:
Η κρισι που βιωνει η Ελληνικη κοινωνια ειναι γενικευμενη. Ειναι κρισι Εθνικη, Κρισι Πολιτικης εξουσιας η οποια μονοπωλειται απο λιγες οικογενειακες δυναστειες και ασημαντους κληρονομους ονοματων. Κρισι Οικονομικη που δημιουργειται απο την κακη διαχειρησι, την κατασπαταλησι υλικων και ανθρωπινων πορων, Τελος κρισι Πολιτιστικων αξιων. Της θρησκειας, της ηθικης της λογοτεχνιας της τεχνης. Και το χειροτερο.Η σημερινη ανυπαρξια ηγετικης μορφης, επιτεινει την καταστροφη. Αυτα ειναι ηλιου φαεινοτερα...
Ομως επιτελους.Αυτή η λειψανδρεια ηγεσιας.Το τελμα μιας ατολμης κυβερνησεως και μια δειλης αντιπολιτευσεως. Κομματων θεατρινων, δεν εχουν σχεσι με τον μισθο του Πρωτοδικη. Που επαιρνε 1155 ευρω, αν αυτο μπορουμε να το θεωρησουμε μισθο δικαστικου, ενω π.χ ο θυρωρος σ'ενα Υπουργειο, ο οδηγος ενος Λεοφωρειου, ενας λιμενεργατης ή ακομη κι ενας κουρεας κερδιζει περισσοτερα.Αν αυτο δεν μας προβληματίζει., τουτο συμβαινει, επειδη αρκετοι απο μας συμπεριφερονται ως εαν εχουν προσβληφθη απο την «επιλεκτικιτιδα».

Παρενθεσις:{Ασχετο με την ουσια του θεματος, σχετικο ομως με την «επιλεκτικιτιδα» Να π.χ τι σημαινει «επιλεκτικιτιδος» βλαβη. Ενω η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαιωνει την χρησι βομβων διασπορας απο τους Ρωσους'' απελευθερωτας'' , εναντιον δυο Γεωργιανων πολεων ( Ροιζι και Γκορι, http://www.skai.gr/master_story.php?id=90995)
ουδεις «συμπονετικος» ειρηνοφιλος, πονετικια ψυχουλα, συγκινειται. Αυτο ειναι «επιλεκτικιτιδα»} Κλεινει παρενθεσις.

Ετσι ενω ταρασσομεθα και υψωνουμε σημαια την αυξησι των μισθων των δικαστικων, δεν μας απασχολει εξ ισου ή καθόλου, ο εκ πολιτικης ρουσφετολογικης καρκινογενεσως, ΠΡΙΑΠΙΣΜΟΣ του κρατους .Κρατους καψιμι, κρατους μπακαλη, κρατους μαριονετα, κρατους Ολυμπιακη, κρατους ΟΣΕ, κρατους ΟΛπ, κρατους ΔΕΗ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ενος κρατους τηλεφωνητη που δεν απαντα ποτε και κανεις ή βουίζει συνεχεια, κρατους ημετερων ενθεν εντευθεν, κρατους φορομπηχτη, κρατους που μισει την ιδιοκτησια και την ιδιωτικη πρωτοβουλια. Ενος κρατους που 30 και χρονια τωρα εχει υποθηκευσει στις τραπεζες ολες τις γενεες που ερχονται γαι να παραμεινη ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!, ενω εμεις εξακολουθουμε να δανειζομεθα καθε μερα εκατομμυρια ευρω για να γεμισουμε το Πιθαρι των Δαναιδων-ΔΕΚΟ!! Κι εμεις βλεεεεεεεεεεεεπουμε....

Βεβαια ο Ελληνικος Λαος ειναι ωριμος και εχει συνειδητοποιησει, γνωριζει τι θελει αλλα και τι δεν θελει :
Δεν θελει απλως καλλιτερο μοιρασμα της τουρτας. Θελει μια αλλη τουρτα.
Δεν θελει αλλη μιζερια, ισοπεδωσι. Λαικισμο.Θελει «κοινωνικοποιησι» της φαντασιας.Ανεγερσι.

Γνωριζει κατανοει, οτι συνολικη και ξαφνικη ικανοποιησι χωρις προγραμμα και μεθοδικη εργασια δεν υπαρχει.(Κοιταξετε την Γερμανια μετα απο δυο παγκοσμιους πολεμους!!)Εκει δεν τους φταιει ουτε η κοινωνια ουτε οι μισθοι των δικαστικων..

Εχουν αντιληφθη οι Ελληνες οτι:

Επαναστασι δεν σημαινει αποσυνθεσι χωρις λυσι.Ουτε η απο-ερειπωσις των ερειπιων ουτε η ταξις των μηδενικων και του μηδενισμου.. Οι διακυρηξεις και οι ψευτικες επαγγελιες...

Επαναστασι ειναι μια διαλυσι με ΛΥΣΙ. Μια συνθεσι ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΝΟΜΙΜΗ, συγκρουομενων δυναμεων, που καμια απο μονη της δεν κατεχει την Απολυτη Αληθεια.

Ομως για ολα αυτα χρειαζονται και τα ΔΥΟ.

Ηγετιδα ταξις , ηγετες με οραμα θελησι φιλοπατρια, τιμιοτητα, σωφροσυνη .

Ταυτοχρονα ομως και λαος εργατικος πεισμων, θεληματικος, πειθαρχημενος. Ακομη περισσοτερο πειθαρχημενος τωρα που η παντελης ανυπαρξια ηγετικου κορμου, η πληθωρα ανικανων συγγενων και φιλων των αποστεωμενων δυναστειων καθιστουν την απελπισια μας εφιαλτικη.Οταν εχουμε το νυστερι αλλα δεν εχουμε τον Χειρουργο!!!!

ΙΑΣΩΝ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε Ιασων διορθωσε τα ελληνικα σου τα θηλυκα με καταληξη η γραφονται με Ητα (η) η η . Επιτελους !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά τα γράφει ρε άσχετε 11:54!

Πέρνα καμιά βόλτα από το γυμνάσιο πρώτα και μετά έλα να μας κάνεις μαθήματα ορθογραφίας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
12:33
πες μου το γυμνασιο που τελειωσες να τους στειλω ευχαριστηρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χειρότερο από την αγραμματοσύνη είναι η έλλειψη αυτογνωσίας, φίλε 11:54 και 1:43.

Μάθε λοιπόν ότι τα τριτόκλιτα θηλυκά κλίνονται ως εξής (στον ενικό αριθμό):

πόλις
πόλεως
πόλει
πόλιν
πόλι

Επομένως, στην καθαρεύουσα είναι ολόσωστη η γραφή που χρησιμοποιεί ο Ιάσων, άσχετα αν στη δημοτική η ορθογραφία είναι διαφορετική.

Επιμένω λοιπόν ότι στα αρχαία δεν ήσουν καλός, οπότε ξανασκέψου το για το γυμνάσιο. Αν θέλεις, μπορώ να σου συστήσω το δικό μου. Είναι αρκετά καλό νομίζω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κλαπ! κλαπ! κλαπ! (χειροκροτηματα)
γραφε οπως θες.
Εξ αλλου το εχει πει κι ο κισσιγκερ. "Τους ελληνες πρεπει να τους χτυπησουμε στην Γλωσσα τους"

Να ξερεις ομως πως οταν γραφεις ενα κειμενο ανορθογραφα οσο δικιο και να εχεις, κανενας δεν το πιστευει.