Αμεση απαντηση με στοιχεια απο Ρουσοπουλο σε Χυτηρη. Επι 20 χρονια που η Ευρωπη προχωρουσε στην ψηφιακη το ΠΑΣΟΚ ξυνοτανε...

ολοκληρη η απαντηση Ρουσοπουλου μονο εδω...
«H χώρα μας διέθετε 137 συχνότητες κατοχυρωμένες το 1961. Οι τεχνολογίες άλλαζαν, οι απαιτήσεις αυξάνονταν, τα ηλεκτρονικά μέσα πλήθαιναν. Επί 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ απλώς παρατηρούσε και δεν έκανε απολύτως τίποτα στον τομέα αυτό.
Η Φινλανδία, για παράδειγμα, ξεκίνησε την προετοιμασία για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή το 1996. Η οριστική μετάβαση έγινε εκεί το 2007. Επί 11 χρόνια προετοίμαζαν το επόμενο βήμα. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ατάραχες.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 έως το 2006 κατοχύρωσε (στην ITU – Γενεύη) 2.500 συχνότητες δημιουργώντας τις απαραίτητες βάσεις για να μπούμε επιτέλους στην ψηφιακή εποχή. Παραλλήλως από το 2006 άρχισαν να εκπέμπουν ψηφιακά τρία νέα κανάλια της ΕΡΤ (Σινέ+, Σπορ+, Πρίσμα+, το πρώτο πανευρωπαϊκά πολυσυλλεκτικό κανάλι για άτομα με αναπηρία).
Από το 2006 έως σήμερα σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Πολυτεχνείο (ομάδα Καθηγητή Χρήστου Καψάλη) καταρτίστηκαν:

α) χάρτης συχνοτήτων για την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση (Σεπτέμβριος 2007)
β) χάρτης συχνοτήτων για την πλήρη ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση (Ιούλιος 2008)
γ) χάρτης συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων (Ιούλιος 2008)
δ) χάρτης συχνοτήτων αναλογικού ραδιοφώνου για όλη τη χώρα (Ιούλιος 2008)
ε) χάρτης συχνοτήτων ραδιοφώνου της Βουλής των Ελλήνων (Ιούλιος 2008)
Παραλλήλως ψηφίστηκε ο Ν.3592 για την αδειοδότηση και την συγκέντρωση στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (Ιούλιος 2006).

Σύντομα ολοκληρώνεται η τελευταία φάση αυτής της μακράς διαδικασίας με την έκδοση 2 Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και ενός Προεδρικού Διατάγματος. Αμέσως μετά οι αρμόδιες ανεξάρτητες Αρχές (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) θα διαθέτουν όλο το απαραίτητο οπλοστάσιο για να προχωρήσουν ως αρμόδιες αυτές πια, στην αδειοδότηση και τον τεχνικό έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Αυτή είναι η αλήθεια που προκύπτει από έργα και όχι λόγια. Αρκούντως εύγλωττη και ηχηρή ώστε κάθε άλλο σχόλιο να περιττεύει».
Ο κ. Χυτηρης νωριτερα ειχε δηλωσει οτι
: « ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ, για να παρουσιαστεί δήθεν έργο και να ξεφύγουν από την κριτική που ασκείται ακόμη και από στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.»
«Χρειάστηκαν πέντε χρόνια μετά το φιάσκο του βασικού μετόχου για να ανακοινωθεί με πανηγυρικό τρόπο και εν μέσω θέρους ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων», είπε ο κ. Χυτήρης, προσθέτοντας: «Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καμία ψηφιακή πλατφόρμα δεν μπορεί να κρύψει την ανυπαρξία τους και το πολιτικό τους αδιέξοδο».

Σχόλια