Συνεχιζονται με εντατικους ρυθμους οι ερευνες για να βρουν αυτους που τα πηραν στο σκανδαλο Siemens. Χειροπεδες θα δουμε αραγε;

απο ελευθερο τυπο.
Ο κ. Ζαγοριανός θα αρχίσει άμεσα να καλεί στο γραφείο του μάρτυρες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις των τραπεζών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού μετά τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβάλει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου για να ανακαλύψει τους πραγματικούς αποδέκτες δεκάδων εκατομμυρίων.
Οι «προβολείς» της ανακριτικής έρευνας για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens στρέφονται στις… τσέπες των προσώπων που είναι οι πραγματικοί αποδέκτες των επίμαχων λογαριασμών.
Ο δικαστικός λειτουργός, μέσω συμπληρωματικής δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ελβετίας, αναζητά την «άκρη του νήματος» σε 13 λογαριασμούς που ανοίχτηκαν το 1998 σε τράπεζες της Ζυρίχης και διακίνησαν πολλά εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα από 35 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα.
Στο έγγραφο όμως περιλαμβάνεται επιπλέον και η άσκηση ποινικής δίωξης για τα τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας όμως μπήκαν και… επισήμως και κάποιες από τις συμβάσεις της Siemens, οι οποίες «πέρασαν» από το γραφείο του κ. Παναγιώτη Αθανασίου, αλλά γι’ αυτές διατάχθηκαν ξεχωριστές προκαταρκτικές εξετάσεις.
Πρόκειται για τις συμβάσεις ΟΣΕ - Siemens, καθώς φέρεται ότι δύο εκατ. ευρώ όδευσαν από τα «μαύρα ταμεία» προς Αθήνα. Την έρευνα θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Νίκος Ορνεράκης.
Η υπογραφή των προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για το αντιαεροπορικό σύστημα «Patriot» το 1998, αλλά και το σύστημα επικοινωνιών στρατού «ΕΡΜΗΣ-2», το 1999, θα ερευνηθούν από τον εισαγγελέα κ. Γιώργο Βούλγαρη.
Τη διαδρομή πληρωμών που έγιναν στις εταιρίες Silvi AG και Byurakh Ltd για υποκατασκευαστικά έργα στην Armentel, δηλαδή τον «αρμενικό ΟΤΕ», θα μελετήσει η εισαγγελέας Αθανασία Βλάχου.
------------------------------------
Ολα δειχνουν να πηγαινουν ρολοι.
Οι ερευνες συνεχιζονται κανονικα.
Παντως ο κοσμος δεν θα δεχτει την πληρη συγκαληψη.
Πρεπει να το λεμε συνεχεια ωστε να γινει συνειδηση σε ολους...

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Το θεμα θα περασει συντομα στο αρχειο....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χειροπέδες θα δούμε σίγουρα γιατί οι αποδέκτες είναι συγκεκριμένοι. Λόγω παραγραφής όμως θα την γλυτώσουν οι πράσινοι υπουργοί και θα την πληρώσουν κάποια στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ. Ας πρόσεχαν!