Το Βημα: O Γιώργος Αλογοσκούφης έχει δίκιο.

O Γιώργος Αλογοσκούφης έχει δίκιο.
Πολιτικά- και δεν εννοώ μικροπολιτικά - η θέση του είναι άψογη.
Οπως είπε ο ίδιος, « είναι αδιανόητο να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Δεν γίνεται να έχουν διαφορετικά δικαιώματα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ. Δεν είναι κοινωνικά δίκαιο ».
Αν ψηφισθεί από τη Βουλή η τροπολογία που εισηγείται ο υπουργός Οικονομίας και με την οποία ουσιαστικά καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις στις ΔΕΚΟ θα είναι ίσως η σοβαρότερη «μεταρρύθμιση» που αποπειράθηκε τούτη η κυβέρνηση.
Αρκεί να δει κανείς ποιοι συσπειρώνονται εναντίον του και θα αναγνωρίσει ό,τι πιο αναχρονιστικό, παλαιοκομματικό και λαϊκίστικο έχει να επιδείξει η λαϊκή Δεξιά: Εβερτ, Μανώλης, Πουπάκης, Ζαγορίτης και το κακό συναπάντημα. Από την άλλη πλευρά, κάθε αντικειμενικός παρατηρητής των πολιτικών εξελίξεων (και δεν εννοώ κατ΄ ανάγκην τον εαυτό μου...) οφείλει να παραδεχθεί ότι στη λεγόμενη «νέα διακυβέρνηση» την παρτίδα μεταξύ λαϊκής Δεξιάς και εκσυγχρονιστικής Κεντροδεξιάς την κέρδισε η πρώτη.
Πουπάκηδες και Μανώληδες είναι οι νικητές και, ως εκ τούτου, δικαιούνται να διαμαρτύρονται. Εξάλλου το ομολόγησε ευθέως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών όταν είπε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠαΣοΚ θα μπορούσε να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.
Στην πραγματικότητα, αυτό που ομολόγησε ο κυριότερος υπουργός της κυβέρνησης (και την επισήμανση έκανε πρώτη η σοφή «Εστία») είναι ότι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να κάνει τούτη η κυβέρνηση... Ανεξαρτήτως της τύχης που θα έχει στη Βουλή, η τροπολογία του Γ. Αλογοσκούφη για τις ΔΕΚΟ μας προσέφερε ήδη μια μεγάλη υπηρεσία, για την οποία ευγνωμονούμε τον υπουργό!
Μας θύμισε ότι υπάρχει ο Μιλτιάδης Εβερτ...
----------------------------------------------------
Το γραφει το βημα στην πιο σοβαρη σελιδα του εκει που περνανε τις πραγματικες αποψεις τους τα μεγαλα κεφαλια..... (Πανδωρα)
Αναμενω απαντηση απο τον φιλο που υπογραφει "λαικος δεξιος" (του το λεω και δημοσια).

ΥΓ Επισης αναμενω απο το βημα να μας εξηγησει τη σταση του εκλεκτου τους Benny...Δεν ειναι και αυτος οτι πιο αναχρονιστικο, παλαιοκομματικο και λαικιστικο? Για το ΠΑΣΟΚ και τους αλλους (ΣΥΡΙΖΑ κλπ) οκ δεν το συζηταμε καθολου....Αλλα ο Benny?

Σχόλια

Ο χρήστης theodore είπε…
Αντε,αρχίζουν σιγά,σιγά και πέφτουν οι μάσκες.
Στηρίχτε όσο μπορείτε τον Γιωργάκη,γιατί μόνο έτσι μπορείτε να ελπίζετε ότι θα παραμείνετε στην εξουσία.
Χτυπήστε τον πένυ όσο μπορείτε.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει ποιόν φοβάστε από το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει το δίκιο όσων τον στήριξαν και τον στηρίζουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπένυ ή πένυ καμμιά διαφορά, το μόνο λάθος αυτής της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό βέβαια - γιατί αλλού έχει κάνει πολλά- είναι οτι άργησε 4 χρόνια να καταλάβει τι λεφτά πληρώνουμε Θεόδωρε-θεοδώρα-Γιάννη-Γιάννα-ΜΑΝΩΛΗ-Μανωλία σε κάτι αραχτούς των ΔΕΚΟ
Φυσικά το γιωργάκη όπως και η γιωργία αλλά και κάθε υποβασταζόμενο λαικίστικο κόμμα (ΣΥΝ-ΚΚΕ) θα εκμεταλευτούν την κατάσταση για να δείξουν τα λαικά τους αισθήματα στα λαμόγια που πέρνουν 1800Ε και βάλε όχι απο το κράτος αλλά από τα παιδιά μου και μένα.
Αντι να κατανομάσουμε τον κάθε υψιλόμισθο τους προστατεύουμε απο πάνω κάνοντας άθλια ρουφιανορεπορτάζ (ΜΕΓΚΑ_ΑΝΤ) οτι τα χρήματα που πέρνουν δεν είναι αυτά που τους καταμαρτυρούν.
σασκα-фылф-saska
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι κουτοπονηριά! Αν σας ενοχλούν οι διαφορές, ανυψώστε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Φορολογείστε το κεφάλαιο. Όχι εξίσωση προς τα κάτω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε ανώνυμε 5.02
Γιατί σας κάνουν εντύπωση οι εξωφρενικοί μισθοί, εφάπαξ και λοιπές παροχές των ΔΕΚΟ; Τα σοσιαλιστικά καθεστώτα πάντα "ταΐζουν" την παρασιτική νομενκλατούρα εις βάρος όσων δεν δουλεύουν στο δημόσιο. Απλά, όταν κάποια στιγμή τα παράσιτα γίνουν πιο πολλά από τους μαλάκες που πληρώνουν το σύστημα καταρρέει, όπως ακριβώς έγινε και στη Σοβιετική Ένωση.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια και κουβέντες καφενείου.
Απάντηση κάποιου άλλου ανώνυμου!!
σασκα-ыфылф-saska
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ο Αλογομούρης μετά από 4 χρόνια κατάλαβε ότι τα έκαναν σκατά και ξεκινά να κόβει χρήματα από τους εργαζόμενους και όχι από τους κάθε λογής Βουρλούμηδες...το τέλος πλησιάζει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σα δε ντρέπεσαι που υπερασπίζεσαι αυτούς που τσεπώνουν τον αγλεωρα (αλήθεια πως γράφετε) και κάθονται μετά να κλαίνε ότι δεν έχουν ούτε τα παιδιά τους να ταΐσουν. θα έπρεπε να ντρέπεσαι μόνο που πας να τους υπερασπιστείς εκτός αν είσαι ένας από αυτούς.
σ-ы-s
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντεγραψε το συστημα του Δημαρχου στο "καφε της χαρας" : Εμπρος Πισω!

Ακουσα ενα αποσπασμα απ την συζητηση στη βουλη. Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι λενε αυτοι εκει μεσα!!