Και ποια στοιχεια , ποια στοιχεια εχεις φερει εσυ σε με..εεεε...εεενααα?


....Ποια στοιχεία;
Γιάννης Πρετεντέρης
Είμαι ευτυχής διότι, επιτέλους, βρέθηκε ο άνθρωπος που έλυσε το μυστήριο της Siemens. Είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε, απευθυνόμενος στη ΝΔ, ότι «είστε ένα κόμμα το οποίο πλέον αποδεδειγμένα έχει πάρει μίζες από τη Siemens, με βάση όλα τα στοιχεία που έχουν έλθει στα γερμανικά δικαστήρια».
Μπράβο, Αλέκο! - ήμουν έτοιμος να αναφωνήσω... Κι εκεί επάνω παραξενεύτηκα. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που «έχουν έλθει στα γερμανικά δικαστήρια» και αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έχει πάρει μίζες από τη Siemens;
Κανείς δεν έχει ακούσει ως τώρα να κατατεθεί στη γερμανική Δικαιοσύνη τέτοιο στοιχείοούτε για τη ΝΔ, ούτε για το ΠαΣοΚ, ούτε για κανένα άλλο ελληνικό κόμμα.
Και όταν λέμε «αποδεικτικό στοιχείο» εννοούμε αποδεικτικό στοιχείο, όχι «ήλθε ο Χριστοφοράκος και μου είπε ότι του είπαν ότι να δώσει κτλ.». Μπορεί να υπάρχουν. Μπορεί να βρεθούν. Αλλά ως τώρα, τίποτα...
Ο λόγος είναι απλός: η γερμανική Δικαιοσύνη δεν ενδιαφέρεται για τις δοσοληψίες της Siemens με τα ελληνικά κόμματα. Οταν ρωτήθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας απάντησε: «Δεν είναι δική μας δουλειά να βρούμε τι έκανε η Siemens στην Ελλάδα».
Πολύ σωστά: είναι δουλειά της ελληνικής Δικαιοσύνης. Για την ακρίβεια, η γερμανική Δικαιοσύνη σχεδόν δεν βρήκε ούτε τι έκανε η Siemens στη Γερμανία. Η δίκη ολοκληρώνεται την προσεχή εβδομάδα και δεν προέκυψε τίποτε για χρηματοδότηση γερμανικών κομμάτων από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας, ούτε καμία εξεταστική επιτροπή έφτιαξε το Μπούντεστακ, ούτε πιάστηκαν στα χέρια οι Γερμανοί Κωστάκηδες με τους Γερμανούς Γιωργάκηδε ς. Αφησαν το θέμα να το λύσει η Δικαιοσύνη.
Η μία εξήγηση είναι ότι η Siemens «λάδωνε» τους πολιτικούς ολόκληρης της υφηλίου, εκτός από τους γερμανούς πολιτικούς- υποθέτω για αυστηρά... πατριωτικούς λόγους!
Η άλλη εξήγηση είναι ότι απλώς δεν αποδείχτηκε τίποτε για επιλήψιμες σχέσεις της Siemens με γερμανικά κόμματα και, καλώς ή κακώς, στην ποινική δικονομία ισχύει μόνο αυτό που αποδεικνύεται.
Αν δεχτούμε τη δεύτερη ερμηνεία, τότε ο Αλαβάνος ισχυρίζεται ότι η γερμανική Δικαιοσύνη που δεν βρήκε τίποτε για γερμανικά κόμματα, βρήκε τις αποδείξεις για τις μίζες που έπαιρνε η ΝΔ.
Πού είναι;
Βρίσκονται στη Γερμανία και μας τις κρύβουν;
Τις έχει σπίτι του ο Αλαβάνος;
Μήπως τις πήρε ο Τσίπρας στο δικό του;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχουν.
Διότι προσωπικά αποκλείω κοτζάμ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αγορεύει στη Βουλή με επιχειρήματα συνοικιακού καφενείου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε...

Wolf, μιας και είσαι λαλίστατος και "όλα τα σφάζεις και τα μαχαιρώνεις", πες μας κάτι για την καρατόμηση Ζορμπά και την μετατροπή της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος σε υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ποιός τα γράφει? Ο Πρετεντέρης...
πάμε για άλλα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενω ο Αλαβανος ..σκιζει απο αξιοπιστια