Σαρωτικες αλλαγες σε τυχαρπαστους διοικητες δημοσίων επιχειρήσεων, κρατικών λειτουργών και περιφερειαρχών.

απο βημα.
Η αρχή έγινε ήδη από το υπουργείο Μεταφορών, με τον κ. Κ.Χατζηδάκη να αντικαθιστά σχεδόν όλους τους διοικητές των ΔΕΚΟ που κληρονόμησε από τους προκατόχους του. Ο υπουργός Μεταφορών έλαβε την περασμένη εβδομάδα την έγκριση της Βουλής για την τοποθέτηση του κ. Γ. Γιαννούση στον ΟΣΕ και του κ. Ι.Μιχόπουλου στην ΤΡΕΝΟΣΕ, δύο οργανισμούς οι οποίοι μαστίζονται από σκάνδαλα και εστίες διαφθοράς που δεν κατόρθωσε να καταπολεμήσει ως σήμερα ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζιδάκης προετοιμάζει αλλαγές και σε άλλους οργανισμούς τους οποίους εποπτεύει με πρώτο την ΕΡΓΟΣΕ, ενώ μετά το καλοκαίρι θα αντικατασταθεί πιθανότητα και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ακλόνητος προς το παρόν δείχνει μόνο ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π.Βουρλούμης , του οποίου η τύχη όμως θα επανεξεταστεί τον Οκτώβριο.
Σαρωτικές αλλαγές προετοιμάζει και η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πετραλιά, η οποία σταδιακά αντικαθιστά τους επικεφαλής των ασφαλιστικών ταμείων που διόρισαν οι προκάτοχοί της επειδή διαπιστώνονται αδυναμίες στην εφαρμογή του νόμου για την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων.
Η κυρία Πετραλιά αντικατέστησε την περασμένη εβδομάδα των διοικητή του ΤΕΒΕ, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ αναμένεται και η αντικατάσταση του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η υπουργός έχει ήδη λάβει τη συγκατάθεση του κ. Καραμανλή να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων όσοι αρνούνται να εφαρμόσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις επιλογές της, αλλά και εκείνων οι οποίοι δεν εφαρμόζουν τους κανόνες διαφάνειας που ισχύουν πλέον για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», σαρωτικές αλλαγές προετοιμάζονται και στη Δικαιοσύνη καθώς πιθανότατα εντός του Αυγούστου θα αντικατασταθούν οι προϊστάμενοι όλων των Δικαστηρίων. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ.Σανιδάς έχει εντοπίσει προβλήματα δυσλειτουργιών στους προϊσταμένους και, όπως έχει ήδη ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα εισηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της αντικατάσταση των προϊσταμένων, με πρώτους τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Π. Πούλιο. Εντός του Αυγούστου, εξάλλου, θα ανακοινωθεί και το όνομα του αντικαταστάτη του κ. Γ.Ζορμπά στην επιτροπή για τον έλεγχο του βρώμικου χρήματος. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», τον κ. Ζορμπά θα διαδεχθεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Αν.Κανελλόπουλος , αν και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προτείνουν για το αξίωμα αυτό τον κ. Γ. Κολιοκώστα και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κ. Δ.Παπαγγελόπουλο.
Αλλαγές προετοιμάζει το φθινόπωρο και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Πρ.Παυλόπουλος, αντικαθιστώντας αρκετούς περιφερειάρχες έτσι ώστε το νέο σχήμα να αναλάβει την προετοιμασία του νέου κυβερνητικού σχεδίου «Καποδίστριας» για τη συνένωση νομαρχιών και δήμων.
---------------------------------------
Καποια στιγμη πρεπει να μιλησουμε ανοιχτα για το καυτο θεμα των ανθρωπων που στελεχωνουν τη δημοσια διοικηση (μιλαμε για πολιτικες θεσεις) και απο που προερχονται ολοι αυτοι?
Μηπως ειναι οσοι απετυχαν να εκλεγουν?
Μηπως ειναι το κατακαθι των κομματικων που μοναδικο προσον τους ειναι το γλυψιμο σε υπουργους?
Μηπως ειναι κομματοσκυλα χωρις κανενα προσον?
Μηπως σοβαροι ανθρωποι της αγορας δεν πλησιαζουν αυτες τις θεσεις επειδη ξερουν τι γινεται?
Μηπως ολα αυτα τα ξεκινησε το πασοκ αλλα ΔΕΝ τα αλλαξε η ΝΔ?
Μηπως να μιλησουμε γενικα για τα κομματοσκυλα στο ΠΑΣΟΚ αλλα δυστυχως και στην ΝΔ?
Πρασινοφρουρους τους λεγανε καποτε.
Να την πιασουμε αυτη την κουβεντα?
ΥΓ Οι χαρακτηρισμοι κομματοσκυλα, κατακαθι κλπ δεν αφορα ασφαλως συγκεκριμενα προσωπα. Ειναι γενικη αισθηση και σε καμμια περιπτωση δεν υπαρχει προσωπικη αναφορα...
ΥΓ2 Η φραση τυχαρπαστοι κλπ ειπωθηκε στη βουλη απο τον Παναγιωτοπουλο...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρε ανευθυνο-υπεύθυνε Κωστάκη, όταν η Μάργκαρετ πήρε στα χέρια της μία διαλυμένη χώρα, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, δηλαδή πέρασε την ιδεολογία της, που τώρα πιά ασπάζονται όλοι σε ανατολή και δύση. Ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί σου δεν καταλαβαίνουν τί είναι ελεύθερη και ανταγωνιστική οικονομία, αφού το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να γίνουν πασόκ στη θέση του πασόκ.
Γεμάτη από ανθρωπάκια σαν τον Έβερτ είναι η Ν.Δ.ίτσα Κώστα και εάν δεν το βλέπεις κακό του κεφαλιού σου και της χώρας, δυστυχώς.
(Εκτός εάν αληθεύει ότι και εσύ ο ίδιος δεν καταλαβαίνεις τί σημαίνει ελεύθερη οικονομία).
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΟΤΑΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Και μία απλή ερώτηση.
Δεν αισθάνθηκες άσχημα πρίν από 2 εβδομάδες όταν, ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΘΑΠΑΤΕΡΟ παραπονέθηκε (μπροστά στις κάμερες) ότι δεκάδες επιχειρηματίες της χώρας του θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούν, λόγω της γραφειοκρατίας;
Τό σκέφθηκες καθόλου ή το ξέχασες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Όποιος είναι σε θέση ευθύνης στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ πρέπει να αξιολογείται αυστηρά και εάν είναι ανεπαρκής να αποσπάται αλλού. Το 2008, είναι αδιανόητο η εξέλιξη στην ιεραρχία να εξαρτάται από τα χρόνια προυπηρεσίας ή πολιτικό δόντι. Αίσχος πιά, η διαχείριση των χρημάτων μας (και των χρεών που βάζουμε στις μελλοντικές γενιές) γίνεται είτε από άχρηστους είτε από διεφθαρμένους.
Κύριε Καραμανλή, εάν νομίζετε ότι η υπομονή μας θα διαρκέσει για πάντα, διαβάστε ιστορία.