Μερικα δημοσιευματα για τον κ. Ζορμπα.

Πολλα απο αυτα που λεγονται δεν μπορει κανεις να τα πει και δημοσια.
Ας δουμε ομως τι εχει γραφτει για τον κ. Ζορμπα. Τα δημοσιευματα ειναι βεβαια παρα πολλα. Ας δουμε 2-3 απο αυτα.
Τα Νεα 25/7/2007, δηλαδη περσυ τετοιο καιρο.
ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ χθες στη Βουλή ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Γιώργος Ζορμπάς καθώς αρνήθηκε να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών για τα «αμαρτωλά» δομημένα ομόλογα των Ταμείων. Κι ενώ πριν από τρεις και πλέον μήνες ο εισαγγελέας είχε διαβεβαιώσει τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι το πόρισμά του για τη διακίνηση μαύρου χρήματος από την αγοραπωλησία των δομημένων ομολόγων θα ήταν έτοιμο το αργότερο ώς το τέλος του περασμένου Μαΐου, χθες «κρύφτηκε» πίσω από τη δικαιολογία ότι «είναι ανέτοιμος» να εμφανιστεί στη Βουλή. ....
........Η χθεσινή ωστόσο άρνηση του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τα οποία έλεγαν ότι θα θέσουν το ζήτημα στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ιδιαίτερα δε χαρακτήρισαν ως περιφρόνηση προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς τη στάση του κ. Ζορμπά και κατηγόρησαν τους βουλευτές της Ν.Δ. ότι «με την αδιάφορη συμπεριφορά τους στην ουσία καλύπτουν τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κρατικού λειτουργού». Επιπλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι «ο κ. Ζορμπάς καταφεύγει σε διάφορες προφάσεις ώστε να μην εμφανισυεί στη Βουλή» και πρόσθεταν πως «ο εισαγγελέας, με επιλεκτικές διαρροές στον Τύπο, επιδιώκει να κάνει δημόσιες σχέσεις για τον εαυτό του».
Η Καθημερινη 30/ 03/2008, δηλαδη φετος τον Μαρτιο.
Σε αλλαγές εκ βάθρων προχωρά το υπουργείο Οικονομίας στην Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στην οποία είναι τα τελευταία χρόνια προΐστανται ο κ. Ζορμπάς. Την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της Finansial ActioTask Force (FATF) βρέθηκαν στην Αθήνα και εξέφρασαν παράπονα από το ώς τώρα έργο. Συζήτησαν επί μακρόν, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τις αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να εφαρμοστούν οι σχετικές οδηγίες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, από τις 40 συστάσεις που είχε απευθύνει παλαιότερα η διεθνής Αρχή, διαπίστωσε ότι στη χώρα μας έχουν εφαρμοστεί σε ικανοποιητικό βαθμό, μόνον οι δώδεκα.
Μεταξύ των συστάσεων της FATF είναι και η αναδιάρθρωση της Αρχής με εξειδικευμένα στελέχη.....
Η Καθημερινη 18/07/2008, δηλαδη σημερα.
κ. Γιώργος Ζορμπάς υπήρξε τα τελευταία χρόνια ένας από τους πιο δραστήριους, αλλά ενίοτε και αμφιλεγόμενους, λειτουργούς, σε όποια θέση κι αν υπηρέτησε....
--------------------------------
Με απλα λογια.
Η αλλαγες ειχαν αποφασισθει μηνες πριν και μαλιστα ειχαν δημοσιοποιηθει απο τις 30 Μαρτιου φετος. (βλεπε καθημερινη).
Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλευτηκε την κατασταση και εμφανιζει αυτες τις αλλαγες σαν καρατομηση Ζορμπα λογω των ερευνων του για ζιμενς.
Καλα κανει η αντιπολιτευση , τη δουλεια της κανει εξαλλου τον Αλογοσκουφη κυνηγανε χρονια τωρα.
Αντε τωρα να αποδειξει η κυβερνηση οτι δεν ειναι ελαφαντας..

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά μόνο έχεις να πεις για την καρατόμηση Ζορμπά;
Χθες άλλα διαλαλούσες περί ανοίγματος λογαριασμών Μαυρίδη και Χριστοφοράκου που κάνει ο Ζορμπάς και ότι "διαψεύδονται οι κασάνδρες" καί "όλα στη φόρα" και"όλοι θα πληρώσουν" και ...κολοκύθια τούμπανα!
Τί έγινε wolf;
Σου έτριξε τα δόντια ο Ρουσόπουλος; Μήπως θα σου κόψει τη χορηγία αν δεν αλλάξεις ρότα;
Γι' αυτό σήμερα "σφυρίζεις κλέφτικα" και ασχολείσαι με τα "περσινά ξινά σταφύλια";
Ο χρήστης wolf είπε…
η κοινη λογικη λεει οτι αργα η γρηγορα η δικαιοσυνη θα σχοληθει με τα δυο ονοματα που λες. αν αυτο δεν γινει η κυβερνηση και η δικαιοσυνη θα ειναι εκθετη και το πασοκ θα εχει απολυτο δικιο στην κριτικη του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αρμοδιοτητα του εν ενεργεια ανωτατου δικαστικου θα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τον προισταμενο μιας ανεξαρτητης αρχης που οι αρμοδιοτητες του φθανουν μεχρι το πορισμα.Ξυπνειστε η αλλαγη ειναι ΘΕΣΜΙΚΗ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γολφ, δεν μας τα λες καλά. Ξεχνάς πως έρχεται παραγραφή και ο Χριστοφοράκος δεν έχει ούτε καν καταθέσει. Για Ζορμπά, διάβασε εδώ:
www.blog.anti.gr
Γιατί η κυβέρνηση βιάζεται να διώξει τον Ζορμπά; Επειδή θέλει να καλύψει όλα τα κενά γύρω της και να ελέγξει όσο μπορεί την λαίλαπα που έρχεται από την Γερμανία και την Αμερική για την Ζήμενς. Θυμηθείτε το: Μόλις τελειώσει η δίκη του Σίκατσεκ στην Γερμανία (και θα έχουν τελειώσει και τα μπάνια του λαού) θα απελευθερωθούν παράγοντες των μαύρων ταμείων που δεν μπορούν να μιλήσουν τώρα και θα γίνει της γνωστής κυρίας το κάγκελο. Με την δικαιοσύνη υπό πλήρη έλεγχο, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ανεχθεί έναν ανεξέλεγκτο παράγοντα να ψάχνει, με κίνδυνο να επαναληφθούν όσα έγιναν με τα ομόλογα. Έτσι με τρόπο χονδροειδή και αδίστακτο στέλνουν τον Ζορμπά σπίτι του με αποτέλεσμα να προκαλούνται τώρα ερωτήματα και σε στελέχη της ,επειδή ο Ζορμπάς συμβολίζει μια ολόκληρη εποχή για τη ΝΔ.Και εδώ ακριβώς είναι το θέμα: Δεν την νοιάζει πια την κυβέρνηση πως θα εκληφθούν οι πράξεις της, ούτε οι πολιτικές συνέπειές τους. Το μόνο που επιδιώκει πλέον είναι πως θα καλύψει τις τρύπες και πως ορισμένοι δεν θα πάνε φυλακή. Από αυτήν την άποψη η «πανίσχυρη» μέχρι πρότινος κυβέρνηση Καραμανλή θυμίζει στην καλύτερη περίπτωση της κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 και στην χειρότερη την κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο 1988-89. Τότε δηλαδή που όλοι νόμιζαν ότι η κυβέρνηση ήταν πανίσχυρη, αλλά έφτασε ένα μεγάλο σκάνδαλο για να αρχίσουν να καταρρέουν όλα και να βγουν και τα υπόλοιπα. Το σκάνδαλο αυτό υπάρχει τώρα και λέγεται Ζήμενς.

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | Ενα Σχόλιο »
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να είναι κάποιος τυφλός για να μην βλέπει πως η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας κάποιους δικαστικούς, βάζει συνεχώς υποθέσεις στο αρχείο και συγκαλύπτει ενοχές. Ναι και το ΠΑΣΟΚ θα έκανε τα ίδια, αλλά τώρα παριστάνει τον εισαγγελέα. Υποκρισία το ΠΑΣΟΚ, υποκρισία και η ΝΔ.
Που πήγε το σεμνά και ταπεινά;
Πίνεις κάτι Γουώλφ και δεν μας δίνεις;
Ο χρήστης wolf είπε…
διαβαζω το αντι καθημερινα. πολυ συχνα συμφωνω απολυτα μαζι του. σε αυτο το συγκεκριμενο εχω αλλη αντιληψη των πραγματων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
όσο η δικαιοσύνη ελέγχεται από τις κυβερνήσεις, δεν γίνεται τίποτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"...απλα θελω να μου εχω στα χερια μου συγκεκριμενα πραματα", έγραψε το Ρουσολυκάκι προτού αναρτήσει τη συγκεκριμένη δημοσίευση για το Ζορμπά.

Δηλαδή καρφώθηκε ότι περίμενε γραμμή από το Θοδωρή!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρε μάγκες εδω και μέρες σας είπα ότι ο wolf είναι ο Καραχάλιος του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ....αφήστε τον στον πόνο του γιαυτά που έρχονται...