Ο Γιωργος προσπαθει να ελεγξει την νεολαια αλλα δεν τα καταφερνει....

απο βημα
Συνθήκες εσωκομματικής έντασης εκκολάπτονται για μία ακόμη φορά στο ΠαΣοΚ με αφορμή τη σημερινή διαδικασία εξπρές για την εκλογή Γραμματέα στη Νεολαία του κόμματος. Το τμήμα της Νεολαίας που είχε στηρίξει τον κ. Ν.Ανδρουλάκη στο συνέδριο, και το οποίο έχει αμφισβητήσει πολλές από τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα εξαιτίας ενός διαδικαστικού θέματος, στην ουσία όμως θέτοντας θέμα μεθοδεύσεων, αποκλεισμών και εσωκομματικής δημοκρατίας. Η ομάδα αυτή αφήνει ανοικτό ακόμη και το ακραίο ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στη διαδικασία. Το θέμα που δημιουργεί τριβή είναι το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της Νεολαίας και του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος με βάση το οποίο αποκλείστηκαν 14 άτομα και αντικαταστάθηκαν, όπως καταγγέλλεται, από ισάριθμα μέλη «παπανδρεϊκού» κλίματος. Αν ισχύσει το ασυμβίβαστο είναι πιθανόν η ομάδα να κατεβάσει γυναικεία υποψηφιότητα σε μια προσπάθεια να καταλάβει, όπως λένε μέλη της, αναπληρωματική θέση «αφού μας πάνε για σφάξιμο» . Με το θέμα θα ασχοληθεί για δεύτερη φορά και το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου, αποδεκατισμένο όμως λόγω των θερινών διακοπών αρκετών μελών του ( Γ. Παναγιωτακόπουλος , Θ. Μωραΐτης, Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Ανωνίου ). Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα μιλήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας, η οποία εν συνεχεία θα προχωρήσει στην εκλογή του Γραμματέα της. Ως χθες η λεγόμενη «ομάδα Ανδρουλάκη» δεν είχε αποφασίσει ποιον θα στηρίξει, ενώ από την πλευρά των «παπανδρεϊκών» κατεβαίνουν οι κκ. Τρ. Κόλλιας και Κ. Πανταζής, ο οποίος στηρίζεται και από την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου .
Πολλά στελέχη του κόμματος δυσφορούν μπροστά στο ενδεχόμενο να προκληθεί ξανά κρίση στη Νεολαία η οποία επί τρία χρόνια αδυνατεί να συγκροτηθεί σε σώμα.
Αλλά και ο κ. Παπανδρέου διαμήνυσε σε όλες τις τάσεις της Νεολαίας ότι αν δημιουργηθούν επεισόδια οι υπεύθυνοι θα υποστούν κυρώσεις.

Σχόλια