Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ»


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ!
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ»
Η Συνθήκη της Λισαβόνας «κατασκευάστηκε» για ν’ αντικαταστήσει το «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα», που καταψηφίστηκε από τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία (2005).
Στο Βερολίνο, η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο ιταλός πρωθυπουργός Romano Prodi, στις 25 Μάρτη 2007, στο επίσημο ανακοινωθέν υπογράμμισαν την αναγκαιότητα εφαρμογής της νέας συνθήκης το 2009, τη χρονιά που θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανανέωση του Ευρωκοινοβουλίου.
Ταυτοχρόνως, ανατέθηκε στην «Επιτροπή Δράσης για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία» η επαναδιατύπωση του «Ευρωπαϊκού Συντάγματος», η οποία ανακοινώθηκε στις 4 Ιούνη του 2007.Το επαναδιατυπωμένο κείμενο - 392 σελίδες και κόστος 58 € (ή μπορεί κάποιος να το κατεβάσει στο διαδίκτυο:
http://bookshop.europa.eu/eubookshop/FileCache/PUBPDF/FXAC08115ELC/FXAC08115ELC_002.pdf) – περιλαμβάνει περίπου 13.000 λέξεις, έναντι των 63.000 του Ευρωσυντάγματος.
Και φυσικά διαβάστηκε (;) μόνον από τους 300 βουλευτές της ελληνικής Βουλής που το υπερψήφισε!
Το «ΟΧΙ» των Ιρλανδών στο δημοψήφισμα τους, αποτέλεσε ένα μάθημα δημοκρατίας για ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο και πόσο μάλλον για την Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία.
Αυτό το «ΟΧΙ» διέσωσε την τιμή της ανύπαρκτης αριστεράς (σωστότερα τη συμμαχία της δεξιάς με την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά) και το «ρόλο» των θεσμικών οργάνων της ΕΕ]
Η «Συνθήκη της Λισαβόνας» αναφέρεται σε αρχές αλληλεγγύης, ανθρωπισμού, ελευθεριών, δικαιοσύνης και δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα νομιμοποιεί την ελεύθερη οικονομία της αγοράς και ενισχύει την εξουσία των πολιτικό-οικονομικών εξουσιών.
Ποια είναι η αλήθεια που στην Ελλάδα δεν μάθαμε ποτέ;
Το ότι υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση να μην διεξαχθούν δημοψηφίσματα, μπροστά στο φόβο να γνωρίσουν οι λαοί τι τους αναμένει, και ότι την απόρριψη των δημοψηφισμάτων υπερψήφισε η δεξιά και το ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστά.
Όμως, τα αμερόληπτα ΜΜΕ, ή καλύτερα ΜΜΠαραπληροφόρησης, δεν μίλησαν ποτέ για τις διαμαρτυρίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και για το κίνημα της ανυπότακτης αριστεράς, που αναπτύσσεται στις ευρωπαϊκές χώρες εναντίον κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, που επέβαλαν να μην διεξαχθεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
Κι επειδή σύντομα θα ψηφίσουμε (ευρωεκλογές 2009), θα πρέπει γι’ όλα αυτά να δικαιολογήσουν και να διευκρινίσουν τις θέσεις τους τα πολιτικά κόμματα…
Νίκος Κλειτσίκας(http://www.nikosklitsikas.gr/)
* Εδώ, ένα βίντεο από την «Εξέγερση εντός του Ευρωκοινοβουλίου». Μια ΕΞΕΓΕΡΣΗ που μας απόκρυψαν: http://it.youtube.com/watch?v=I0ldy6g8jEM

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Σχόλια