Και αλλα στοιχεια για ΔΕΚΟ απο Αλογοσκουφη...

απο ελευθερο τυπο.
«στον ΟΣΕ οι δαπάνες μισθοδοσίας είναι στα 400 εκατ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα μόλις στα 100 εκατ. ευρώ. Στον ΗΛΠΑΠ η μισθοδοσία αγγίζει τα 63,6 εκατ. ευρώ και τα έσοδα είναι 45,24 εκατ. ευρώ. Στον ΗΣΑΠ τα έσοδα είναι 93,6 εκατ. ευρώ και μόλις αρκούν για να υπερκαλύψουν τις δαπάνες μισθοδοσίας, που φθάνουν τα 90,6 εκατ. ευρώ, ενώ στην ΕΘΕΛ τα έσοδα πέρυσι ήταν 195 εκατ. ευρώ ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας 281,9 εκατ. ευρώ».
Για τη μεγάλη «ψαλίδα» στη μισθοδοσία των εργαζομένων, ακόμα και μέσα στην ίδια επιχείρηση, ο υπουργός είπε πως «σε πάρα πολλές ΔΕΚΟ οι αμοιβές των διευθυνόντων συμβούλων είναι μικρότερες από τις αμοιβές των γενικών διευθυντών και διευθυντών.
Οι γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ, επί παραδείγματι, λαμβάνουν τις μισές αμοιβές από τους υψηλά αμειβόμενους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους του Οργανισμού, ο δε διευθύνων σύμβουλος δεν φτάνει τις αμοιβές τους.
Επίσης, στον ΗΣΑΠ η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου του είναι η εκατοστή υψηλότερη στην επιχείρηση, δηλαδή υπάρχουν 99 υπάλληλοι που λαμβάνουν περισσότερα από αυτόν που διοικεί τον ΗΣΑΠ».
Αυτά, υπογράμμισε, αποτελούν γελοιότητες, στρεβλώσεις και ανισορροπίες που δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Σχόλια