Μπορει ο οικος ανοχης να γινει εκκλησια;


Γραφει στο βημα ο Κωστας Καπος.
Ο κ. Κώστας Μ. Κάπος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Μ.Sc. /ΡΕ και ήταν υπεύθυνος της επίβλεψης του έργου C4Ι την εποχή που κατασκευαζόταν.

....Η Δικαιοσύνη, ο δημοσιογραφικός και ο πολιτικός κόσμος ερευνούν την υπόθεση υπό το πρίσμα της απόδοσης των ευθυνών σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του κρατικού μηχανισμού. Ενεργούν, δηλαδή, με την ψευδαίσθηση ότι αν εκλείψουν οι δύο- τρεις πολιτικοί άνδρες που «τα έπιασαν» και οι δύο- τρεις επιχειρηματίες που τους «λάδωσαν» από το προσκήνιο, αυτομάτως ο δημόσιος βίος μας θα έχει εξυγιανθεί και η Ελλάδα θα καταστεί Σουηδία....
.....
Για κάθε κύριο Χριστοφοράκο ο οποίος θα εμπλακεί τυχαία στο δίχτυ της Δικαιοσύνης θα υπάρχουν άλλοι 50 ή 100 επιχειρηματίες που απλώς θα ακολουθούν τους ίδιους άτυπα θεσπισμένους κανόνες που στην ουσία δεν έχουν αλλάξει από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ας μιλήσουμε λοιπόν για το πολιτικό περιβάλλον, δηλαδή για εμάς τους ίδιους, χωρίς να ερυθριούμε ως παρθένες...
------------------------------------------------------
Ενταξει μπορει να μην γινει εκκλησια η χωρα αλλα απο την αλλη δεν μπορεις και να την αφησεις να λειτουργει ως οικος ανοχης.
Και επειτα ισως τα πραματα δεν ειναι τοσο πολυπλοκα οσο τα λεει ο (πολυ απογοητευμενος) συγγραφεας.
Προσωπικα πιστευω οτι αμα πανε μεσα (εφοσον αποδειχθουν ενοχοι) καμμια δεκαρια για πολλα χρονια (βλεπε Παντειο) θα σφιξουν οι κωλοι.
Η πληρης ατιμωρησια που ειχε επικρατησει δημιουργει το προβλημα.
Μη μας πιανει απογοητευση.
Και κατι αλλο.
Μεταξυ του οικου ανοχης και της εκκλησιας υπαρχουν πολλες διαβαθμισεις.
Ας μην γινουμε Σουηδια κυριε Καπο μου, ας γινουμε Γαλλια πχ

Σχόλια

Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΣ είπε…
Αγαπητέ μου Wolf, μακάρι να γινόμασταν και Μοζαμβίκη. Ισως είναι βαρύ αυτό που λέω, αλλά όσα έγραψα δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1/100 από όσα έχω δει σε 20 χρόνια στην πιάτσα σαν μηχανικός.